• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    REONA: čili pak tím spíš medúza jako medúza ;-)
    REONA
    REONA --- ---
    ANNAWA: Nebyly! :( Informacíchtiví návštěvníci si svítili mobilem. S tím návalem lidí a tak nějak proudem valícího se davu jsem raději hlídala děti a nesnažila se něco dozvědět.
    A ano, zvedání mladší dcery bylo taky super, no, to už jsem stihla vytěsnit...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    REONA: a už byly čitelné ty cedulky? Protože popisky ve tmě vedle akvárií nebyly zrovna k přečtení.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    COQUINE: REONA: Díky! Ukazovala jsem to manželovi, že bychom někdy o víkendu mohli. Ale máme-li tam s tříleťákem být 15 minut s tím, že ho v kuse budeme tahat nahoru nebo poneseme, to raději půjdu jinam :) Jen čekám, kdy se to objeví za polovinu na nějakém slevomatu, pak bych o tom možná uvažovala...
    REONA
    REONA --- ---
    Na medúzách jsem také byla, za cenu rodinné vstupenky 2+2 jsem dostala další 4 lístky navíc. OK, za ty tři kila, budiž.
    Osobně vidím problém i v tom, že třeba pro moje holky (3 a 5 let) je to wow na začátku, ale po čase jsou to "zase a pořád jen medúzy". Navíc jsme byly v neděli odpo, bylo tam fakt narváno...za tyhle prachy to ale nemůžou dlouhodobě udržet.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ANNAWA: tak ja nekde zaslechla, ze pan si plnil sny .. no budiz, asi mu to maji zaplatit lidi. jinak jsem rada, ze pises o te pulhodine, jsem si pripadala blbe, ze jsme to prosli tak rychle, ale jak vidim, je to bezne.

RYNA: ja si nedovedu predstavit, ze dam 600 za 15 minut. to mi nejak prijde moc (pocitam dospeleho a dve deti nad 2 roky). tak jeste stesti, ze jsem za deti neplatila. a abych byla fer, ted jak se rozjizdeji, dostala jsem dospelou vstupenku zdarma, takze tam muzu jit jeste jednou a neplatit nic.
    RYNA
    RYNA --- ---
    COQUINE: Ta cena je podle mě fakt úlet, prostě typická komerční atrakce v nákupním centru, no. Za normálních okolností by mě to lákalo vidět, ale tohle nejsem ochotná platit. A je mi navic úplně jasný, že naše děti by to taky prolitly za 10 minut.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: snad jen, že modrý domeček má v pondělí zavřeno a zkrátili otvíračku ze sedmi na šestou večerní.

COQUINE: podle mě je ta cena přestřelená, jakkoli chápu, že chovat medúzy není levná záležitost. Moje osmileté dítě je velký zoolog, ale stejně to bylo tak na půl hodiny max a to jsem ho ještě nutila to studovat :-D Se sestrou si nejvíc užili klouzačku. Na pohled jsou tedy medúzy krásný, to zase jo a asi tam budeme muset ještě jednou, byli jsme na otvíračce a ještě tam neměli tu jedovatou a tu nesmrtelnou a ty syn samozřejmě chce vidět.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    svet meduz v oc arkady (praha)
    googleplus
    https://www.arkady-pankrac.cz/novinky-a-udalosti/svet-meduz-e20236/

no jako nevim :) myslim si, ze pomer cena vykon zdaleka neodpovida. za me je to male, deti to zabavilo tak na 15 minut, max. 20. pravda, v prvnim patre jsme nebyli, protoze .... neni bezbarierovy. nechat platit dvoulete deti a mit polovinu akvarek ve vysce, kam nedohlednout, nevim nevim.

nechci to hanit, zajemce si to najde, urcite to bude zajimave pro nekoho, kdo se o podmorsky svet zajima, ale kdybych platila za deti, byla bych tou velikosti asi nemile prekvapena. dal x set za 15-20 minut..

za me jednou a stacilo. znova az z toho budou mit vic rozumu.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: takze, odrazedlo mi dovolili vzit k letadlu a pak ho nalozili spolu s kocarky do letadla, zadny problem.
    PETATA
    PETATA --- ---
    IKARIE: herna je ofiko otevrena opravdu necely tyden :) Take jsme se chystali na divadlo, ale kdyz jsem pak videla na fotkach ty davy, tak mi ani nebylo lito, ze jsme to nestihli
    ale jinak je moc krasna, maji skvostne zakusky, stejne tak u Cernych, o kterych jsem tu kdysi psala. Pred mesicem zmenili majitele, ale vse je zachovano
    a pro uplnost jeste doporucim detskou hernu a obrovskou telocvicnou

JoJoGym | Vaše sportovní centrum
    https://www.jojogym.cz/
    a na druhou stranu, kdo by chtel dojit do Revnic, tak kavarna Modry domecek, tez s detskym koutkem

Hlavní strana - Kavárna Modrý domeček
    http://www.modrydomecek.cz/
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dali jsme o vikendu dva moc fajn vylety v okoli prahy, tak treba se nekomu bude hodit:

prvni vylet jsme se zcela inspirovali tady popsanym:
    Výlet s dětmi ze Světic do Říčan – Praha Východ | Ověřeno rodiči - Ověřená místa a recenze pro rodiny s dětmi
    https://overenorodici.cz/cz/detail-mista/p1062-vylet-s-detmi-ze-svetic-do-rican-praha-vychod
    trilety syn to dal v pohode na odrazedle, vse sedi s popisem na webu, jen jedna pripominka - v pivovaru v ricanech bylo jidlo sice fajn, ale obsluha velmi neprijemna. kamaradka, co tam byla se mnou, uz mela v minulosti podobnou zkusenost.

a v nedeli jsme se vydali na detske divadlo do (nove otevrene?) prekrasne herny Mestecko v Letech u Dobrichovic: https://www.facebook.com/nasemestecko/
    jeli jsme opet s odrazedlem do dobrichovic vlakem, pak asi 3km podel berounky do herny na divadlo, ale i bez kulturniho programu o medvedech ta herna urcite stoji za navstevu. pry tami vari, my si dali jen kafe,protoze byla na divadle asi triliarda lidi, a presunuli se hned naproti do pivovaru MMX. tam je mimochodem taky takovy uplne miniaturni detsky koutek. jidlo v pohode, ceny prazske. zpatky jsme to vzali zas okolo berounky a v dobrichovicich jsme se zastavili na kafe a dort v "cafe cerny dorty" kde je opet moc pekny detsky koutek a mela jsem za velmi prazske ceny uplne paradni nugatovy cheesecake. trilety to na odrazedle ujel cely bez vetsich reci, jen pak cesta z hlavalu domu do kopce na vinohrady uz byla trosku nad sily vsech zucastnenych :))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RYNA: byli jsme tam o víkendu o prázdninách a nebyl problém
    RYNA
    RYNA --- ---
    Ahoj, nevíte prosím náhodou, jak moc bývá přecpaná zručská kuličková dráha o víkendech? Zvažujeme, že bych on se tam zítra zastavili, ale nevím, jestli to není o víkendu blbost.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MUFLONEK: Detoa je v podstatě prohlídka výroby, pro tříleté dítě mi to přijde trochu moc “velké”.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IKARIE: kousek odtamtud (Karpacz) je gravitační anomálie, položená petka "jede" do kopce, odbržděné auto taky jede do kopce resp. kopečka, je to docela legrace. Kromě toho je v tomhle městečku překrásný dřevěný kostel dovezený ze Skandinávie. Hezké místo na výlet.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: a na zpáteční cestě třeba i Detoa a muzeum hraček (další je i v Jablonci)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: To je jasné u Sklarzky Poreby je Dinopark. Kousek jsou Jakuszyce (dojedete tam vlakem ) a z nich vylet na polskou stranu Jizerek, s občerstvením na chatě Orle (serniky, boršč...)
    KATIA
    KATIA --- ---
    iq park, byli jsme o víkendu :-)
    je to větší, než jsem myslela (4. patra), pro větší děti poměrně samoobslužné, menší se tak nějak placatí mezi, to mi trochu chybělo, že nebyl nějaký koutek vyloženě pro malé.
    velký kluci (6-8) se vyřádili, byli jsme tam fakt celý den (včetně teda nějakého lektorovaného workshopu). malej (15 měs) si nejvíc užil nakupování (dost v chaosu a neúplne vše funkční, ale jemu je to fakt jedno) a pak nějaké exponáty, kde třeba něco zmáčkl a ono to něco dělalo atp. s ním jsem tam byla tedy o dost kratší dobu, než velký. plus věci na převlečení s sebou, dole jsou nějaké vodní prvky.
    jídlo přímo tam jen automat, ale dá se s kartičkou odejít ven a v Babylonu jsou restaurace. byli jsme v samoobslužné Jizerce a nebyla to teda žádná sláva (třeba vývar fakt brutálně mastný).
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    sklarska poruba - polsko. byl nekdo s detma? bookla jsem ted pomerne naslepo ubytko na 3 noci v hotelu s mensim aquaparkem a wellness, takze se zabavime i tam, ale uvitam tipy na vylety po okoli. na ceste zpet chceme iqpark v liberci, ale zrovna liberec neni uplna exotika, mame kousek babi, takze tam jezdime a zname. pokud nikdo do pristiho tydne neonemocni, jedem ve slozeni ja, moje mamka, 3lety a 7mesicni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam