• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MARI
    MARI --- ---
    THERY: Taky budu ráda za tip, chceme tam za rodinou a prodloužit to někde jinde v Beskydech ještě. Nejlíp i s bazénem. :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    THERY: Byli jsme par let zpet tady https://www.hresort.cz/ Meli jsme chatku a bylo to v pohode. Jak vypadaji hotelove pokoje nevim. Strava v budove hotelu byla volitelna a rekl bych takova normalni. Zadny gurmansky zazitek to nebyl, ale taky nebyl problem se najist.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    THERY: když něco najdeš, poděl se, Beskydský pivovárek volá!
    THERY
    THERY --- ---
    Nemate prosim doporuceni na ubytovani v Beskydech, idealne s jidlem?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Přežila jsem vandr v 6m těhotenství před dvěma lety, přežila jsem vandr s 10m prckem loni, a teď i 6m břicho + rok a třičtvrtě torpédo :-D 3 dny, cca 45km, dvě noci venku, bylo to super, i když i deštík byl. Jsem zvědavá příští rok, 10m a tříleťák, když všechno půjde dobře. Teď se chystáme na vodu, tak jsem zvědavá, jak ho udržím v lodi :-D
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Pokud se někdy budete motat kolem Biliny, tak tam jsou dva stabilní pohádkové lesy a oba stále zdokonalují. Vstupné zadarmo do obou a oba jsou zvládnutelné i s kočárky nebo na odrážedlech.

Ten první je přímo v Bílině a bohužel to není okruh. Postavičky z pohádek tam jsou vyřezávané a stále se to tam zušlechťuje. Nechybí teda ani různé herní prvky. - https://www.kudyznudy.cz/aktivity/lesopark-bezovka-v-biline-pohadkovy-les

Druhý se jmenuje Mýtinka fantazie a najdete ho asi 10 minut autem od Biliny v Hrobčicích. To je okruh, který se dá jít z obou směrů. Asi 500 m od nástupu na stezku je velké parkoviště (u hřiště a skateparku). Když půjdete pořád rovně kolem školky narazíte na sochu skřítka Hrobčíka (teď má i roušku :o) a asi tak kilometr je to takový ten naučný chodník - co tu roste, co tu žije, geologie... Pak najednou spatříte obřího betonového tyranosaura, u něj jsou tabule snad se všemi pravěkými zvířaty... Po stezce směrem do kopce najdete malé hřiště. NO a stačí vylézt k nástupu na tu obří skluzavku a uvidíte skutečnou mýtinku fantazie spolu s udržovaným dětským hřištěm, ze kterého je problém dítě dostat. Cesta zpátky pak vede po štěrkové cestě lemované ozdobenými stromy a naučnými tabulemi. Dojdete za školku (tam je kasička na dobrovolné vstupné věnované na údržbu stezky). https://www.kudyznudy.cz/aktivity/naucna-stezka-skritka-hrobcika-v-hrobcicich
    RYNA
    RYNA --- ---
    POZITRON: Ó, to je teda smutné! Rádi jsme tam občas jezdili, i když byl stav zázemí pro zvířata opravdu tristní. Snad se jim povede to obnovit.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ale je tam jeste bachyne se selatama, danek a muflon. Ostatni uz jsou bohuzel pryc.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Zookoutek v Brezanskem udoli je bohuzel zrusenej. :( snad docasne.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: jasně... no rozhodně kdybyste třeba někdy měli cestu tím směrem, tak to můžete prubnout :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TRISSIE: diky, ale to je uplne na opacny strane. my bydlime v praze 4 a mame chalupu u tynce nad sazavou, proto je pro nas nejlepsi praha zapad a praha vychod. hlavne at je to co nejbliz a co nejmensi prostor pro hysteraky v autosedackach. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: a tihle mají samozřejmě teď zavřeno, ale taky se nám tam moc líbilo (objeveno během předloňské letní déčko soutěže, jinak tu doporučuju sledovat, bývají tam krásné inspirace):
    Železniční muzeum Zlonice
    http://zmzlonice.draha.net/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: letecké muzeum ve kbelích je pro tyhle mrňata taky fajn, zvlášť když zůstanete venku a nepůjdete do vnitřních prostor, tak tam může lítat jak střelenej a nikomu to nebude vadit :-)
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    POZITRaON: jo, myslím..

Jílové u Prahy, rozhledna Pepř, jestli se mladý pan nebude bát.. Po cestě z města je hřiště a nějaký to zvíře (v ohradě).
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    POZITRON: V Lužné u Rakovníka je parádní vlakové muzeum a vedle je muzeum USA automobilů
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TOMBRIDER: chtela jsem napsat vojenske, pardon.
    a zoo park jsem taky prejmenovala, je to farmapark. :)
    MISHUGE: v brezanskem udoli to nemyslis asi ty klece se sovama a prasata u nadrazi zbraslav?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    POZITRON: Letecké je v Kbelích. U Lešan je tankové muzeum. ;)
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    POZITRON: lesní zoo Velké Chuchle, další je v Brezanskem údolí.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Pomalicku bych chtela nasbirat nejake typy na vylety vhodne pro kluka, kteremu je ted 2,5 roku, nejlepe Praha-Vychod, Praha-Zapad. Zatim mam na seznamu ZOO park Sobehrdy a letecke Muzeum Lesany.
    Nenapada vas neco dalsiho osvedceneho?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    chmmm ponikla... když to tak čtu, nějaké tipy kolem vrchlabi plus minus v dojezdove vzdálenosti na puldenni výlet... rýsuje se nám možný pobyt a já umiram zatím na rymicku a nebyla jsem schopná zatím nic, tak uvitam rady na záložní program...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: a kdo tam nemůže dorazit, ten si může objednat sady na výrobu ozdob přes internet!
    překvapilo mě teda velice velmi, že krom toho, že je to 100% ruční výroba (a že to zahrnuje i factoring, takže člověk ve finále podporuje nějakou důchodkyni nebo matku na mateřské), tak že je v těch perličkách čisté stříbro!
    už se těm cenám nedivím.
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Já právě taky. Jak sis všimla, tak tam i posílám na výlet další návštěvníky, co tam taky utrácej.:-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam