• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    PROMETHEA: sendviče s pečenym masem hořčice okurka.. ...........mňam ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: ještě mě napadá, že do hor na víc dní na oběd bereme tortilly - do toho hodně sýra nějaká trvanlivá klobása, paprika, případně okurka a omáčka z takový tý měkký piksly, podle chuti - vymysleli to kamarádi a většinou to 1-2x za trek máme.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANNAWA: ja vim, ze vis :) vlastne jsem si trochu odpovidala sama-ze nema cenu tahat ani ty lehke
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: neco v tomhle duchu, ale máme to víc než stylu zaizolovana taška
    Turistický chladící box Compact 10 l QUECHUA - Decathlon
    https://www.decathlon.cz/...AfHyh1AZaVBFlA8qQao0TXT7NxJF7fizZz0DPXadBA4kz17-znbAPQwMBsxoCUzMQAvD_BwE
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: třeba Tchibo mívá takové tašky jako na piknik, normálně to hodíš přes rameno...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PROMETHEA: jj, to do auta máme taky, je ní ten rozdíl jasný.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANNAWA: ještě je rozdíl: chladící taška (termotaška?)a chladící box. Box máme do auta na delší cesty. s těma chladícíma jednotkama to docela chlad udrží, ale na “procházku“ to samozřejmě netaháme. a pak jsou ty termotašky, které jsou v podstatě jako igelitka, jen drží déle chlad. ale na jednodenní to nemá smysl..
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PROMETHEA: Jo, z té jsme se právě vrátili. Je to památník odposlechů, ty lomy jsou tři - u jednoho jsou oči, u druhého uši, u třetího ústa. Pak je tam ještě nějaká Hlava XXII, ale k té už jsme nedošli, se tříleťákem je pro nás 6 km až dost.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    PROMETHEA: Jednodenní výlety řešíme obloženými sendviči, třeba s tuňákem nebo plátky pečeného masa, když je, a předem připravenou teplou večeří v místě ubytování, kterou stačí buď jen ohřát nebo během max. 15 minut dodělat (omáčka, ke které se jen uvaří těstoviny a pod.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PROMETHEA: chladící tašky netahame, řešíme to pečivem s něčím, ovocem a zeleninou. Na jednodenních výletech nikdy nevarime, max si něco opečeme na ohni. Když se hecnu, udělám řízky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    STARDAY: na cesty jsou prima se skořicovým cukrem
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PROMETHEA: U nas jsou oblibene wrapy s cimkoliv, deti maj radi palacinky, normalne je jen namazu marmeladou (trochu, at nejsou cely hned od marmelady) a prekrojeny dam do krabicky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: jinak vařit na jednodenním výletě je super, ale ne z nouzem ale zážitkově :-) udělat ohýnek, mít na to čas, u ohýnku se ohřát... v tomhle počasí bych do toho nešla. Pokud to je u vody, tak hustá polívka třeba z červený čočky nebo nějaký těstoviny s plechovkou, chutná to uplně jinak :-D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PROMETHEA: pro dospělý bavorský klobásky v housce. Pro prcka jen se sýrem. Ale dělala jsem i bulgurový salát s nějakým sýrem a zeleninou, co to vydrží (rajčata, okurka, sýr a nějaký ochucení... )
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: tyjo! to jsem úplně vytěsnila! gurmánské retro! super!!
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: řízek v chlebu a s kyselou okurkou :-)))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    TOOMIX: toustovač je to jediné, co nemáme :D ale díky za tip, možná se někde válí babičce ve sklepě :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PROMETHEA: tousty
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: posledně jsem dělala těstovinový salát pro dospělé (v horku by to teda chtělo chladící tašku-míváte s sebou?), děti měly na vlastní přání suché těstoviny s kečupem (facepalm)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    určitě je tady spousta zkušených trampů: potřebovala bych inspiraci na jídlo na celodenní výlet pro 2 dospělé a dvě děti (2 a 4). sice zůstáváme v civilizaci, ale možnost někde něco koupit není. snídani neřeším, se svačinou si poradím (ale klidně i tipy na to), jde mi hlavně o oběd a večeři: jak to řešíte? vaříte předem/na výletě nebo to řešíte svačinami? sama většinou nemám celý den chuť na chleba/housky, zvlášť při výdeji energie mám chuť na rozmanité “pokrmy”, a občas pořádné jídlo :) jde teda jen o jednodenní výlety, ale klidně je pojmu “luxusněji”.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam