• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    NICKIE: Internet jim snad nějak funguje, nevím, jak přesně jsou na tom teď. Byli jsme tam před třemi lety v zimě na dovolené.
    Spíš si myslím, že to úplně není na dlouhodobý pobyt, pokud nejste opravdu nadšenci do komunitního života. Neměli byste tam prakticky žádné soukromí, pokoje jsou celkem malé a kuchyň jedna na celý dům.
    REONA
    REONA --- ---
    COQUINE: Byli jsme v létě s dětmi 4 a 6 a přišlo mi, že to byl docela hezký výlet. Starší děti by si to určitě užily víc.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    NICKIE: ten starší raubíř je přes den ve škole. o)))
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    MUFLONEK: no muž potřebuje trochu klid alespoň 8-17 a hlavně dobrý signál. Máme WiFi Vodafone.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    NICKIE: chtěla jsem nabídnout naše 2+1 přímo v Jablonci, ale tak nic. Na socializaci by tam byl náš čtyřleťák a sousedovic pětiletý. Ale je fakt, že moc klidu by tam nebylo...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TORUVIEL: tam už se dlouho chystám ale vím že nemají signál a my musíme být online
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    nebyl jste nekdo na teto vystave? dojmy...?

Ještě jednu stránku, prosím.... hravá výstava o dětské knize | Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy
    https://www.muzeum-roztoky.cz/akce/1228-jeste-jednu-stranku-prosim-hrava-vystava-o-detske-knize
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    COQUINE: tam jedeme 28.9. - 2.10.

pronajimame to celé, vychází to 3500 na rodinu, máme jedno volné místo, kdyby někdo chtěl. parta matek s dětmi
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    NICKIE: to ubytování neznám osobně, slečnu ano. tipovala bych, že to bude možná trochu punk, ale sympatický s bio-eko flérem ;)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    odkladam jednu zkusenost z krkonos, nejspis budu psat dost zname tipy:

penzion fulda v cernem dole http://www.pensionfulda.cz/
    meli jsme pokoj s kuchyni a loznici, balkon, socialni zarizeni. cisto, vse ok. spolecne prostory - vnitrni herna pro mensi deti, ping pong stul, pool a fotbalek plus myslim herni mensi mistnost s pskem (?); venku vyhrivany mensi bazen, trampolina, par hernich prvku, moznost grilovani. wellness - sauna, virivka - zde mam jedinou vytku, prislo nam, ze je mistnost citit plisni - neni moc odvetravana, tak se asi neni co divit. ostatni prostory ale ok a ciste. cena za 6 noci 4800. moznost koupit snidani, jine jidlo ne. na webu maji info o tom, ze se lze stravovat v prilehlem penzionu/restauraci tibor - nelze, zavreno, restaurace neprezila covid.

stravovani v blizkosti - hotel aurum, par minut pesky. vnitrni herna vetsi nez v penzionu a maji krasne venkovni hriste a uz jen kvuli tomu hristi stoji za to jit na kafe do hotelu :) hriste a herna pro hosty restaurace k dispozici..

vylety v okoli:
    cca 20 minut autem se nachazi hriste Pecka https://www.pec-ka.cz/, vyjet je mozne lanovkou z portasek https://leto.skiresort.cz/lanovky/portasky/ doporucuji onu drevenou kouli (viz web pecky) koupit nekde jinde, nez nahore ("nemame, budou zitra"). za me to je pro vetsi deti, cestovala jsem s 2x deti do 3 let. ale pekne, ne ze ne :) kdybyste sli dolu, vyhnete se hotelu atlas na jidlo, pomerne slusne slichty za prazske ceny. obalovany kvetak za 170 me bude strasit jeste dlouho :)

cca 10 minut autem od ubytovani se nachazi vnitrni vystava pohadkove krkonose. na zabiti casu ve vydatnem desti urcite ok https://dokrakonosova.webnode.cz/ vedle je herna, vstup se plati jak do herny, tak na vystavu. p.s. pro ty, co pouzivaji navigaci - neni to zezadu, ale zepredu, vedle prodejny jip.

hned vedle pohadkovych krkonos maji dobry burgery, pry jsou na hejlikove gastromape, to jsem nezkoumala. cena kolem 150-160 a chutove fakt dobry.

noo .. 45 minut je zoo dvur kralove, je to bliz nez z prahy, ale asi jsme jedini, kdo jezdi z krkonos na safari :-D

5 minut od ubytovani je stezka korunami stromu, netreba predstavovat.

ve spindlu (do 30 minut od ubytovani) je mensi aquapark, pro mensi deti akorat, myslim si, ze jim to bohate stacilo - 3 tobogany, brouzdaliste, "reka", bazen, 2 virivky.

naproti lanovka na medvedin, nahore maji pekne hriste, aspon co jsem pres mlhu videla :)

5 minut od ubytovani + 20 minut chuze je farmapark muchomurka. za me asi nejhezci z celych krkonos.. sympaticti majitele, dost hernich prvku, ovce, par dalsich zviratek. nelze parkovat u farmy, popis cesty na jejich webu http://www.farmapark-muchomurka.cz/index.php jo a maji super kafe :) jen teda k jidlu snad jen tatranku :-D (ale jidlo mi prisla bida vsude, samy svickovy, smazaky).

a na zaver balduv svet, do 10 minut od ubytovani. paradni areal pro deti, v teplejsim pocasi musi byt pro deti super ty vodni prvky, za me hezci nez v mirakulu (a odhaduji, ze jich je vic). https://www.areal-mladebuky.cz/cs/balduv-svet . vedle bobova draha, zvladne ji i skoro dvoulety :)

jeste dva tipy, kdyby prselo - ve spindlu muzeum lega. me osobne odradily recenze na googlu, i kdyz je shodou okolnosti bezne nectu. pry male a drahe, tzn. pomer vykon cena nic moc. a primo v cernem dole je taky nejaka expozice skritku ci co, ale za nas bylo z duvodu nemoci zavreno.

program byl dost uzpusoben tomu, ze prselo a prselo a prselo... ale kdyz to ctu, zas tak marny to nebylo a uvnitr jsme porad nebyli :)
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    Mate tip na kemp pobliz svatosskych skal? Aby to nebyl usmudlany vodacky kemp. Idealne dal od reky. Ale neni to podminkou.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    PROMETHEA: děkuji kouknu
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PROMETHEA: teď mě ještě napadlo, že někde na Vysočině je jedna biofarma, kde nabízí ubytování...ale musela bych trochu googlit...myslím, že ta slečna, co to provozuje je i tady na nyxu..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    NICKIE: nemam nic konkretniho, ale hledala bych klasicky chaty/chalupy k pronajmu nebo pres airbnb.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    KATIA: máme auto, vlastní přenosnou WiFi a k lékařům bychom dojížděli do Prahy. Je to jen na dva tři měsíce. Takže dojezd max dvě hodiny z Prahy. Představuju si roubenku v Krkonoších nebo na Šumavě, apartmán na nějaký farmě. Spíš mimo lidi.
    KATIA
    KATIA --- ---
    NICKIE: osobně bych asi začala od praktických věcí (doprava, lékař, WiFi, na jaké služby jste zvyklí- co chcete mít v okolí...). Pokud chcete další děti, tak bych třeba hledala kde mají lesní školku nebo tak něco, kde by mohla chodit a skamarádit se...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Zvažujeme vypadnout na pár měsíců z Prahy dokud dcera ještě nemá povinnou skolkovou docházku a jsme oba na home Office. Představuju si pronajmout nějaký domeček nebo byt na farmě někde kde je klid a příroda. Fajn by byly i nějaké děti k socializaci. Nenarazili jste náhodou na takové místo? Nevím kde hledat.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TOOMIX: super tip, diky, taky jsem tam zasla. deti do metru jsou za pade, tak jsem ani nehledala akci 1+1. stravili jsme tam nekolik hodin a to jsem je spis uhanela, at se hnou z mista. v zime zopakujeme :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam