• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TOOMIX: super tip, diky, taky jsem tam zasla. deti do metru jsou za pade, tak jsem ani nehledala akci 1+1. stravili jsme tam nekolik hodin a to jsem je spis uhanela, at se hnou z mista. v zime zopakujeme :)
    ESTHER
    ESTHER --- ---
    MONI: to musí být super. Opravdu příjemné místo.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: teď, jak to po sobě čtu, mě napadlo, že to možná vyznívá, že zahrada je na procházení, ale je to spíš tak, že je to velká zahrada k restauraci.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    V okolí Broumovska bych taky doporučila osadu Skály a zámeček Bischofstein. Hodně odpocinkovy výlet s triletakem, na zriceninu s krásnou vyhlídkou cca petset metrů, pak několik hodin na zámečku, kde je restaurace a obří zahrada s hřištěm, trampolinami, slacklinou. Když už si stěžoval, že vylety po skalách jsou pro něj dlouhé, tohle bylo pro něj za odměnu a užili jsme si to i my.
    Farmu holt necháme na příště, do těch tří dnů se nám nevešla... :-/
    MONI
    MONI --- ---
    ESTHER: mají tam i 2 moc pěkné prostorné rodinné apartmány, v jednom z nich jsme právě ubytovaní a na farmu chodíme jako na zahradu :-)
    ESTHER
    ESTHER --- ---
    https://wenet.cz/
    Doporučuji farmu se zvířaty ve městě Broumov. Krásně provedená farma, je vidět hodně práce a láska ke zvířatům. Děti si návštěvu moc užily. Dětský koutek, skluzavka a interaktivní panely potěšily. Stojí za návštěvu
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim, mate nekdo zkusenost s timto kruhem pro nejmensi? Pisou od 6m, synovi bude 8m, je prumernej velikosti i vahou, ale je v tom zapadlej moc hluboko. Nevim, co delame spatne. Tim hluboko myslim, ze kdyz se trochu predkloni a napije se vody. :/
    B4B39198-3283-469B-8F9F-AE6CFDAD732B
    https://www.mall.cz/...MARIsALu9Lfk16EHAprO4G0n_kTHE7rtG7cvyB-HzQaQQcXPOJ_N1j8edw29psKoaAtoiEALw_wcB
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    INUSHKA: Ještě doporučím Jihlavskou ZOO. Krom zvířat tam mají pěkné hřiště s velikou klouzačkou.
    PETATA
    PETATA --- ---
    Toulovcovy maštale

    prosím, máte někdo doporučení na trasu vhodnou pro děti a ideálně i kočárky?

    případně co v okolí ještě stojí za shlédnutí?

    dnes jsme šli v Budislavi naučnou stezku Yetiho a máme v merku Bršnu do pravěku v Boru u Skutče
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: a hned naproti zámku Březnice je super restaurace / na místní poměry / ve staré barokní sýpce (?). byli jsme tam loni, tak netuším, jak jsou na tom letos/po coroně
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TOOMIX: z rozmitalu to priste protahni na zamek blatna. nejde ani tak o zamek, jako o zameckou zahradu plnou danku a pavu. krmemi danku z ruky, pro deti velky zazitek. jen ted minuly tyden o krmeni nejevili po ranu zajem a u ruky jsem mela jen dva. jinak ale clovek stoji uprostred skupiny danku :)) v blizkosti pak taky zamek breznice, konaji se tam pekne akce pro deti, ale chce to vychytat dle webu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Rožmitál pod Třemšínem - Podbrdské muzeum

    Podbrdské Muzeum - Podbrdské Muzeum
    https://www.podbrdskemuzeum.cz/

    Ačkoliv to nemají na webu přímo uvedené, je tam skvělá interaktivní retro výstava, v přízemí je udělaný celý byt ve stylu 70. a 80. let. Se vším si člověk může hrát, prolistovat, projet se na koloběžce, pouštět si Hložka s Kotvaldem v gramofonu atd., na ochozu je pak výstava sběratelství - retro etikety, angličáky, obaly od čokolád...




    V další expozici (pánů z Rožmitála) jsou pak volně k dispozici kostýmy, takže se můžete s celou rodinou obléknout a udělat si pěkné fotky. Expozice o Jakubu Janu Rybovi interaktivní není, ale také pěkná.




    Příbram - Hornické muzeum

    Novinky | HORNICKÉ MUZEUM PŘÍBRAM - www.muzeum-pribram.cz
    https://www.muzeum-pribram.cz/cz/novinky/

    Byli jsme v Areálu A "Ševčinský důl". Prohlídka je jen s průvodcem a na cca 2 hodiny, takže pro děti fakt ne, ale je tam malý důlní vláček (jezdí v každou celou hodinu) a venku spousta "techniky" na okukování. Měli jsme s sebou dvě děti (3r, 1.5r) a ačkoliv píšou, že vláček je pro děti od 3 let, bez problému jsme mohli i s tou mladší (která neplatila), jen nás paní na pokladně upozornila, že je větší kus cesty ve tmě. Děti si vláček a okukování venkovní "techniky" moc užily, celkem jsme tam strávili něco málo přes hodinu a úplně to stačilo k všeobecné spokojenosti.





    Dodatek na závěr ohledně ubytování
    Objednával jsem ubytování přes Booking v penzionu Asoft v Příbrami, měli k dispozici velký pokoj, což byla velká chyba. Obloukem se tomuhle penzionu vyhněte. Níže přikládám moji stížnost a reakci ze supportu, dle hodnocení na bookingu z poslední doby jsme nebyli jediní s těmito problémy. Rezervaci mi booking na základě mé stížnosti bezplatně zrušil. Jiné ubytování jsme nakonec nehledali a jeli pak večer domů.

    Vážená paní, Vážený pane,

    ve 14:00 jsme dorazili do ubytování a zkoušeli se dovolat na kontaktní telefonní číslo +420 777 188 999. Zkoušel jsem to 10x mezi 14:00 a 15:45, telefon zvonil, ale nikdo to nezvedal (viz příloha). Zkoušel jsem i zvonek u dveří označen jako kontaktní, ale také žádná reakce. Na stejné adrese sídlí obchod se stejným názvem jako ubytování - "Asoft", kde nám muž (který má stejné příjmení jako žena označená jako kontakt) řekl, že může pouze zatelefonovat na číslo +420 777 188 999 jako já. Zkoušel jsem volat i jiné telefonní číslo +420 318 620 202, na dveřích označené jako další kontakt, ale dovolal jsem se pouze do obchodu, kde nám muž řekl, že nám nemůže nijak pomoct. V 15:00 jsem na kontaktní číslo +420 777 188 999 odeslal sms (viz příloha) , ale žádná reakce. Nyní je po 19:00 a doposud nás z ubytování nikdo nekontaktoval zpět. Jsem velmi, velmi nespokojený a doufám, že bude naše rezervace stornována bez jakéhokoliv storno poplatku.

    Děkuji za reakci,


    Alessandra P. from Customer Service
    Dobrý den,
    je nám líto, že vás ubytování Penzion Asoft nemohlo ubytovat. O této situaci jsme se dozvěděli až do vás.
    Doufáme, že se vám povedlo bez dalších problémů najít náhradní ubytování. Pokud jste musel zaplatit něco navíc, pošlete nám doklad o zaplacení a my uděláme vše, abychom vám pomohli. Je možné, že doklady o zaplacení budeme muset sdílet s ubytováním, abychom si váš nárok na vrácení peněz mohli potvrdit.

    Pokud máte nějaké otázky, jsme tu pro vás.


    COQUINE
    COQUINE --- ---
    IKARIE: ta herna Mestecko v Letech je fakt super, diky za tip :)
    /ozivuji pro ostatni pro pripad destu :)/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    rozhodně kdyby měl někdo jiný/další nápad, jak v takové situaci jídlo řešit, jsem velmi otevřená nápadům na příští rok :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: chápu, zní to super.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: jeli jsme pomáhat stavět skautský tábor - normálně se začíná až v neděli brzo ráno, ale tentokrát toho bylo víc, takže sraz byl v sobotu odpoledne. A protože naše děti neměl kdo v neděli ráno odvézt k autobusu, museli s námi, a v neděli po obědě jsme jim zamávali a zmizeli ve chvíli, kdy dorazil hlavní voj :-)
    Mají tam i studnu, ale ta se kope v neděli a nejdřív musí odtéct, než je pitná. Jo a celej tábor je za šíleným sešupem v lese (jako když se tam málem vymelu i pěšky, tak s dodávkou tam fakt nepojedu, nejsem magor) a ještě je potřeba přejít/přejet řeku. Zásoby jim normálně vozí traktorem a když je hezky, tak se to dá projet čtyřkolkou.

    Aby bylo jasno, mně se to místo hrozně líbí a pro skauty je to ideální tábořiště, ale je kolem toho docela dost vymýšlení potom :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PROMETHEA: imho nemá, zbytečná zátěž.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: to celé zní nějak drsně ;-))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    teď jsem potřebovala vyřešit oběd pro šest za následujících podmínek:
    1) odjíždíme v sobotu v poledne, je potřeba zajistit jídlo do nedělní večeře (přičemž nedělní večeři si budou děti muset vyřešit po své ose, protože my už tam nebudeme, tak by to chtělo něco teplého a většího aspoň k obědu)
    2) na místě není pitná voda
    3) předpověd počasí 36C po celou dobu
    4) možná všechno vybavení (včetně hlavně vody na pití) potáhneme na zádech terénem

    jako doma bych to nevařila, ale tyhle párky v konzervě: https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001120586005 ohřáté ve dvou konzervách fazolí v rajčatové omáčce a všichni se olizovali :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam