• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    NICKIE: chtěla jsem nabídnout naše 2+1 přímo v Jablonci, ale tak nic. Na socializaci by tam byl náš čtyřleťák a sousedovic pětiletý. Ale je fakt, že moc klidu by tam nebylo...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    NICKIE: nemam nic konkretniho, ale hledala bych klasicky chaty/chalupy k pronajmu nebo pres airbnb.
    KATIA
    KATIA --- ---
    NICKIE: osobně bych asi začala od praktických věcí (doprava, lékař, WiFi, na jaké služby jste zvyklí- co chcete mít v okolí...). Pokud chcete další děti, tak bych třeba hledala kde mají lesní školku nebo tak něco, kde by mohla chodit a skamarádit se...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Zvažujeme vypadnout na pár měsíců z Prahy dokud dcera ještě nemá povinnou skolkovou docházku a jsme oba na home Office. Představuju si pronajmout nějaký domeček nebo byt na farmě někde kde je klid a příroda. Fajn by byly i nějaké děti k socializaci. Nenarazili jste náhodou na takové místo? Nevím kde hledat.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TOOMIX: super tip, diky, taky jsem tam zasla. deti do metru jsou za pade, tak jsem ani nehledala akci 1+1. stravili jsme tam nekolik hodin a to jsem je spis uhanela, at se hnou z mista. v zime zopakujeme :)
    ESTHER
    ESTHER --- ---
    MONI: to musí být super. Opravdu příjemné místo.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: teď, jak to po sobě čtu, mě napadlo, že to možná vyznívá, že zahrada je na procházení, ale je to spíš tak, že je to velká zahrada k restauraci.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    V okolí Broumovska bych taky doporučila osadu Skály a zámeček Bischofstein. Hodně odpocinkovy výlet s triletakem, na zriceninu s krásnou vyhlídkou cca petset metrů, pak několik hodin na zámečku, kde je restaurace a obří zahrada s hřištěm, trampolinami, slacklinou. Když už si stěžoval, že vylety po skalách jsou pro něj dlouhé, tohle bylo pro něj za odměnu a užili jsme si to i my.
    Farmu holt necháme na příště, do těch tří dnů se nám nevešla... :-/
    MONI
    MONI --- ---
    ESTHER: mají tam i 2 moc pěkné prostorné rodinné apartmány, v jednom z nich jsme právě ubytovaní a na farmu chodíme jako na zahradu :-)
    ESTHER
    ESTHER --- ---
    https://wenet.cz/
    Doporučuji farmu se zvířaty ve městě Broumov. Krásně provedená farma, je vidět hodně práce a láska ke zvířatům. Děti si návštěvu moc užily. Dětský koutek, skluzavka a interaktivní panely potěšily. Stojí za návštěvu
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim, mate nekdo zkusenost s timto kruhem pro nejmensi? Pisou od 6m, synovi bude 8m, je prumernej velikosti i vahou, ale je v tom zapadlej moc hluboko. Nevim, co delame spatne. Tim hluboko myslim, ze kdyz se trochu predkloni a napije se vody. :/
    B4B39198-3283-469B-8F9F-AE6CFDAD732B
    https://www.mall.cz/...MARIsALu9Lfk16EHAprO4G0n_kTHE7rtG7cvyB-HzQaQQcXPOJ_N1j8edw29psKoaAtoiEALw_wcB
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    INUSHKA: Ještě doporučím Jihlavskou ZOO. Krom zvířat tam mají pěkné hřiště s velikou klouzačkou.
    PETATA
    PETATA --- ---
    Toulovcovy maštale

prosím, máte někdo doporučení na trasu vhodnou pro děti a ideálně i kočárky?

případně co v okolí ještě stojí za shlédnutí?

dnes jsme šli v Budislavi naučnou stezku Yetiho a máme v merku Bršnu do pravěku v Boru u Skutče
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: a hned naproti zámku Březnice je super restaurace / na místní poměry / ve staré barokní sýpce (?). byli jsme tam loni, tak netuším, jak jsou na tom letos/po coroně
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TOOMIX: z rozmitalu to priste protahni na zamek blatna. nejde ani tak o zamek, jako o zameckou zahradu plnou danku a pavu. krmemi danku z ruky, pro deti velky zazitek. jen ted minuly tyden o krmeni nejevili po ranu zajem a u ruky jsem mela jen dva. jinak ale clovek stoji uprostred skupiny danku :)) v blizkosti pak taky zamek breznice, konaji se tam pekne akce pro deti, ale chce to vychytat dle webu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Rožmitál pod Třemšínem - Podbrdské muzeum

Podbrdské Muzeum - Podbrdské Muzeum
    https://www.podbrdskemuzeum.cz/

Ačkoliv to nemají na webu přímo uvedené, je tam skvělá interaktivní retro výstava, v přízemí je udělaný celý byt ve stylu 70. a 80. let. Se vším si člověk může hrát, prolistovat, projet se na koloběžce, pouštět si Hložka s Kotvaldem v gramofonu atd., na ochozu je pak výstava sběratelství - retro etikety, angličáky, obaly od čokolád...

V další expozici (pánů z Rožmitála) jsou pak volně k dispozici kostýmy, takže se můžete s celou rodinou obléknout a udělat si pěkné fotky. Expozice o Jakubu Janu Rybovi interaktivní není, ale také pěkná.

Příbram - Hornické muzeum

Novinky | HORNICKÉ MUZEUM PŘÍBRAM - www.muzeum-pribram.cz
    https://www.muzeum-pribram.cz/cz/novinky/

Byli jsme v Areálu A "Ševčinský důl". Prohlídka je jen s průvodcem a na cca 2 hodiny, takže pro děti fakt ne, ale je tam malý důlní vláček (jezdí v každou celou hodinu) a venku spousta "techniky" na okukování. Měli jsme s sebou dvě děti (3r, 1.5r) a ačkoliv píšou, že vláček je pro děti od 3 let, bez problému jsme mohli i s tou mladší (která neplatila), jen nás paní na pokladně upozornila, že je větší kus cesty ve tmě. Děti si vláček a okukování venkovní "techniky" moc užily, celkem jsme tam strávili něco málo přes hodinu a úplně to stačilo k všeobecné spokojenosti.

Dodatek na závěr ohledně ubytování
    Objednával jsem ubytování přes Booking v penzionu Asoft v Příbrami, měli k dispozici velký pokoj, což byla velká chyba. Obloukem se tomuhle penzionu vyhněte. Níže přikládám moji stížnost a reakci ze supportu, dle hodnocení na bookingu z poslední doby jsme nebyli jediní s těmito problémy. Rezervaci mi booking na základě mé stížnosti bezplatně zrušil. Jiné ubytování jsme nakonec nehledali a jeli pak večer domů.

Vážená paní, Vážený pane,

ve 14:00 jsme dorazili do ubytování a zkoušeli se dovolat na kontaktní telefonní číslo +420 777 188 999. Zkoušel jsem to 10x mezi 14:00 a 15:45, telefon zvonil, ale nikdo to nezvedal (viz příloha). Zkoušel jsem i zvonek u dveří označen jako kontaktní, ale také žádná reakce. Na stejné adrese sídlí obchod se stejným názvem jako ubytování - "Asoft", kde nám muž (který má stejné příjmení jako žena označená jako kontakt) řekl, že může pouze zatelefonovat na číslo +420 777 188 999 jako já. Zkoušel jsem volat i jiné telefonní číslo +420 318 620 202, na dveřích označené jako další kontakt, ale dovolal jsem se pouze do obchodu, kde nám muž řekl, že nám nemůže nijak pomoct. V 15:00 jsem na kontaktní číslo +420 777 188 999 odeslal sms (viz příloha) , ale žádná reakce. Nyní je po 19:00 a doposud nás z ubytování nikdo nekontaktoval zpět. Jsem velmi, velmi nespokojený a doufám, že bude naše rezervace stornována bez jakéhokoliv storno poplatku.

Děkuji za reakci,

Alessandra P. from Customer Service
    Dobrý den,
    je nám líto, že vás ubytování Penzion Asoft nemohlo ubytovat. O této situaci jsme se dozvěděli až do vás.
    Doufáme, že se vám povedlo bez dalších problémů najít náhradní ubytování. Pokud jste musel zaplatit něco navíc, pošlete nám doklad o zaplacení a my uděláme vše, abychom vám pomohli. Je možné, že doklady o zaplacení budeme muset sdílet s ubytováním, abychom si váš nárok na vrácení peněz mohli potvrdit.

Pokud máte nějaké otázky, jsme tu pro vás.

COQUINE
    COQUINE --- ---
    IKARIE: ta herna Mestecko v Letech je fakt super, diky za tip :)
    /ozivuji pro ostatni pro pripad destu :)/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    rozhodně kdyby měl někdo jiný/další nápad, jak v takové situaci jídlo řešit, jsem velmi otevřená nápadům na příští rok :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: chápu, zní to super.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: jeli jsme pomáhat stavět skautský tábor - normálně se začíná až v neděli brzo ráno, ale tentokrát toho bylo víc, takže sraz byl v sobotu odpoledne. A protože naše děti neměl kdo v neděli ráno odvézt k autobusu, museli s námi, a v neděli po obědě jsme jim zamávali a zmizeli ve chvíli, kdy dorazil hlavní voj :-)
    Mají tam i studnu, ale ta se kope v neděli a nejdřív musí odtéct, než je pitná. Jo a celej tábor je za šíleným sešupem v lese (jako když se tam málem vymelu i pěšky, tak s dodávkou tam fakt nepojedu, nejsem magor) a ještě je potřeba přejít/přejet řeku. Zásoby jim normálně vozí traktorem a když je hezky, tak se to dá projet čtyřkolkou.

Aby bylo jasno, mně se to místo hrozně líbí a pro skauty je to ideální tábořiště, ale je kolem toho docela dost vymýšlení potom :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PROMETHEA: imho nemá, zbytečná zátěž.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: to celé zní nějak drsně ;-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam