• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: tak vy budete podle vseho taky jina liga, co se tyka cestovani s detma, nez my, stejne jako Verca_zaba. :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: 5,5 a 2,5. ale v asii jsme uz se starsim byli pred covidem (vietnam), s malou zatim jen evropa, ta toho za ty dva a pul roku moc nenacestovala vzhledem k situaci.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VENIKA: Kanarech=Tenerife
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    IKARIE: Ma ted byli na Kanarech dva tydny v listopadu, pocasi bylo bozi, ocean byl fakt teplej. Ubytko s vyhrivanyma bazenama jsem resila hodne, oni casto tvrdi, ze vyhrivany jsou a jako mozna jsou, ale tak o stupen :). Kazdopadne ze tri ubytek, co jsme meli, byly dve, kde detskej bazen se skluzavkama byl teplej vzdycky, a dospelej aspon jeden taky. To jedno byl presne pripad, kdy jeden bazen byl uplne studenej (na plavani ok, ale jinak ledarna) a jeden teda trochu teplejsi, ale furt to bylo pro dite na neopren (btw tu radu poridit neopren, mam, myslim, kdysi od tebe a je to nas velky dovolenkovy pomocnik)
    Pak uz s nima mam zkusenost zas az zacatkem kvetna, pocasi supr, ocean studenej.

    Ale ja si teda strasne uzivala to teplo a pohodu. Tyden vylety s rodinou a pak uz jsem zustala jenom ja a syn a to byl absolutni zevling, pojedem rozhodne zas.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    IKARIE: tam jsem pred casem uz mela primo vybranej hotel, dubaj s detmi asi urcite ne. ale oman, ach :) jela bych hned. kurnik, kamkoli :-D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: O Tenerife jsem přemýšlela na prvním místě, ale zavrhla jsem ho. Tam jsme byli začátkem března 2016 a co koukám na fotky, tak na koupání teda nebylo. Manžel se koupal 2x, já ani jednou, ale my jsme teda moc u moře nebyli, to zas je fakt. U začátku lanovky na Teide byl dokonce sníh. :) Jasný, to je jiná nadmořská výška. Spálení od slunce jsme byli, to zas jo.
    Sri Lanka je sen, tam se určitě chceme jednou podívat, až budou kluci větší a budou z toho něco mít.
    Ty máš jak staré děti, že si troufáš, i když v teoretické rovině? Nebo disciplinované děti, že by zvládly let a ještě s přestupem? :)
    On to byl celé takový hurá nápad - co nejdřív teď někam vypadnout, nejlépe za sluncem, nejlépe leden max únor. Tak ještě uvidíme podle covidu a kdyžtak něco narychlo.
    VERCA_ZABA: Kapverdy let 7 hodin čistého času, to už je moc. Zároveň cenově už je to trochu někde jinde. :) Tenerife je 5h a to je tak na hraně. My jsme, co máme děti, zatím letěli jen na Sicílii, na Korfu a do Zadaru a to jsou krátké lety.
    Teď když o tom přemýšlím, tak je fakt, že nemusí vadit, když nebude na koupání. Stačí, že bude teplo, slunce, změna prostředí. Máme třeba strašně rádi Kypr, hlavně poloostrov Akamas nebo Troodos, byli jsme tam před dětma několikrát a moc rádi bysme se tam zas podívali, akorát že to na leden a únor neni už vůbec.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    POZITRON: ono asi by se stejně nedalo moc koupat. byli jsme v únoru v Ejlatu v Izraeli a moře mělo kolem 20 stupňů. V Maroku jsme se za tři měsíce (prosinec až únor) nevykoupali ani jednou, fakt ledárna. Kanáry jsou níž, třeba by to tam šlo.
    A nebo co Kapverdy? Ty jsou ještě níž. Pokud tam něco teď lítá normálního
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: * ras al kajman
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    a kdybys koukala na ty navrhovany emiraty, urcite se vyhnete s detma dubaji a podivej se na oblast raj al kajman.
    pripadne muj muz by strasne chtel do omanu, byl tam v tomto obdobi roku s kamaradama a pry skvela pratelska zeme, na jihu super koupani a teplo. chtel by se tam vratit s detma.

    ja se teda divam po sri lance (zatim jen v teoreticke rovine, aktualne maji pro ockovane dobre podminky vstupu), ale co prinese leden unor tezko rict, navic letenky oproti dobe pred pandemii dost podrazily a jsme uz 4, takze i levna sri lanka se prodrazi.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: v (druhy) pulce unora to bude uz fajn i na kanarech, konkretne jih tenerife. ale vyhrivany bazeny tam moc nefrci.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    POZITRON: imho max emiraty, aby to kvuli detem nebylo pres pulku sveta, ale vubec nevim, jaky jsou ted podminky vstupu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Hm, tak po debate s muzem jsme zavrhli i ten Egypt, vubec tu lokalitu, taky leden a unor prozatim kvuli omikronu, jedine pak nejaky last minute. Kombinace zimnich mesicu a neposednych deti nic moc.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    POZITRON: s egyptem zkusenost nemam, ale over si, ze ty bazeny budou mimo sezonu vyhrivane, protoze imho je v nich jinak dost zima.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: web geocachingu rika, ze keska v Essauire zalogovana 23.1.2011. takze druha pulka ledna. no a teda na koupani nebylo, to je pravda. myslis, ze Egypt na tom bude podobne teda? treba Hurghada je precijen o neco niz.
    otazka taky je, co zpusobi omikron.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: do Maroka uz manzel nechce, tam jsme byli jednou. pravda, pod stanem a v roce 2011, ale stejne, tam uz ho nedostanu. :) ale jakej mesic, to uz nevim. u more jsme byli jeden den (kvuli kesce, ehm) akorat v Essauire a strasne foukalo. myslim ze unor to taky mohl byt, mozna konec unora.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: jsem zvědavá na zkušenosti. My byli v únoru v Maroku, bylo to pěkné ale zima.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim, leden nebo unor s detmi (v tu dobu 4 a cerstve 2) je Egypt blbej napad nebo ne? Bude zima a brzy tma, nebo se to da? Koupani aspon v bazenu by uplne stacilo, nemusi byt v mori. Koukala jsem, ze zajezdy do Egypta jsou v tuto dobu za hubicku a my bysme chteli nekam vypadnout, nejlepe za sluncem, ale zaroven aby se neletelo moc dlouho, protoze nasi kluci bohuzel neposedej. Museli bysme i tak vychytat let nejlepe v noci.
    Jde nam v podstate o nejakej zajezd, kde se bude clovek valet tejden u bazenu, zrat zmrzlinu a hazet si micem treba. Byla jsem s cestovkou u more naposledy ve 13 letech s rodicema, ale tusim, ze presne tohle ted chci.
    Nebo v lednu a unoru neni toto vhodna lokalita a v podobne vzdalenosti je lepsi jina, pripadne zadna?
    MITHRILIEN
    MITHRILIEN --- ---
    GEISHA: Aj, na to jsem nekoukla, pardon :) Nabízejí víc možností, třeba tohle se zdá být dostupnější - https://paseca.cz/
    MITHRILIEN
    MITHRILIEN --- ---
    MIDORI: Dostali jsme jako dárek pobyt tady a bylo to moc příjemný.
    Teepee & Spa – luxusní relax v přírodě
    https://www.teepee-spa.cz/
    KATIA
    KATIA --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: je :-) a cena je super.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam