• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    MYSUS: vyrážíme z Prahy a Kutné Hory, takže Čechy, Vysočina...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MYSUS: ale nevím, jestli mají volno

    hotel PEKLO
    https://www.hotelpeklo.cz/
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MYSUS: zkus trosku specifikovat lokalitu, nebo aspon odkud budete vyrazet - treba z ostravy do krusnych by to na vikend nedavalo moc smysl :)
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    Máme s kamarádkou víkend jen s mladšími. Jedno mimino čerstvě lezoucí a 1,5 batole. Nemáte tip na místo, kam na víkend vyrazit, aby tam byla příroda na procházky, čisté ubytování s polopenzí, kde jsou na maláče připravení?
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    Největší krytý zábavní park v Česku | Majaland Praha
    https://pop.cz/majaland/

    asi o tom vsichni slyseli, tak jen kratka recenze: zmerte si deti a podivejte se na net, na ktere atrakce je pusti. s vyjimkou te pro nejmensi vsude premerovali. nebyla jsem tam v dobre sestave (ja, dite lehce pod 1m a dite nad 1m) a na nektere to neslo, protoze dite nad metr muze s doprovodem, ale kam dat dite pod metr. nicmene to jsem vedela. jidlo normalni, ceny mi prisly ok. cele je to docela kompaktni, neprislo mi to tak velke. cca 12 atrakci, na kterych se nasledne samo neplati. spis takova matejska pod strechou, nez prostory typu zirafa/superland. nicmene stravili jsme tam nakonec asi 5 hodin, coz je na nas dost. jo a na horsky draze jsme prosli, to bylo fajn:)
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    IKARIE: taky bych řekla, že se zabaví. My byli s 4,5 a 2,5 a v pohodě.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    IKARIE: Imho se zabavi taky. Je to tam fakt skvely pro deti.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Narodni muzeum - muz chce jit zitra se synem, mam si s dcerou necele 3 roky naplanovat nejaky separatni program, nebo se tam zabavi taky?
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    odlozim sem tip pro nejmensi na lyze:
    hotel harrachov Inn
    Harrachov Inn
    https://harrachov-inn.cz/

    byli jsme s cerstve 3 a 4letym ditetem, oba se poprve postavili na lyze. neskonala vyhoda je, ze otevrete dvere lyzarny a v podstate jste u kopecku s lanem. probiha tu vyuka, koberec (ne jezdici pasy), hned vedle prostor na sankovani/bobovani. za me naprosto super, jak to bylo blizko, nemuseli jsme porad resit, jestli tahat preskace s lyzemi a boby, stacilo jen odskocit vedle. chytli jsme i dobrou lektorku (pavla adriana), ta detem sedla a starsi tu lekci v pohode dala.

    na hotelu herna, ponekud zvlastne umistena u schodu (...).

    potud pozitiva konci:)) hotel za zenitem (ale opravy udelaji rychle) a co mi prislo jako katastrofa, je jidlo, predevsim vecere. ne ze by to bylo hnusny, ale vyber z nejlacinejsich jidel... nemit tak male deti, chodime jinam, ale v dobe vecere uz byly dost unavene.

    kdo si chce jen vyzkouset, jak budou deti reagovat na lyze, tohle je bezva misto, jak je to blizko na kopec(ek).
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    MEDVED007: Díky! Dobrej tip, zapíšu si na příští rok! My jsme bohužel březnem limitovaní (mou prací a současně prací prarodičů, kteří pojedou s námi a budou vozit mladší...).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MYSUS: vím, že se ptáš na Rakousko (my se právě vrátili z Hochkaru, menší středisko, z Prah 4 hodiny, dole kus pro děti), ale já mám s malýma dětma výborné zkušenosti z Jeseníků. Když byly holky malé, tak to bylo pro ně super. Typicky třeba Branná, ale je tam středisek v okolí víc. Akorát ten březen už je v Čechách trochu rizikový.
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    Prohledala jsem recenze, ale i tak se trochu ztrácím. Nemáte dobrou referenci na lyžařskou oblast v Rakousku pro začínajícího lyžaře v březnu 5 let (zvládl lyže už ve 3, loni výpadek, to jsme zvládli párkrát vyšlápnout sjezdovku). Požadavek je rodičovská permice (budeme mít s sebou i 1,5 letou), modrý sjezdovky, ideálně ne moc lidstva. Klidně menší méně známé středisko.

    (Pro začátečníka by byla asi lepší Itálie, ale tu dlouhou cestu si s tou menší ještě odpustim.)

    Hledám s notnou dávkou optimismu, že bude možný cestovat a že bude možný lyžovat. Termín březen...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Kanáry jsme jeden rok byli o Vánocích, a to teda bylo spíš na dlouhej rukáv i přes den, koupání vůbec. nebo teda koupání vůbec pro středoevropana, samozřejmě angličani se tím nenechali rozhodit :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: divam se ze toho je fura i v polskych krkonosich, ale do polska muj muz za zadnou cenu nechce.
    vlastne bych dojela i do rakouska, ale kdovi jak to tam bude skrz lockdowny.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jak se tu resily tu krusne hory, neznate nejaky hotel treba u toho boziho daru, ktery by mel i pekny hotelovy bazen vhodny pro deti, saunu pro me a dobre jidlo?(orion na plesivci znam, tam jsme byli ted).

    pripadne doporucte mi neco fajn v krkonosich nebo jizerkach. aby u toho byl v dosahu detsky vlek idealne se skolickou.

    znam vistu na dolni morave, ta je v nasem terminu plna, erlebachova bouda ve spindlu byla super, ale tam nevim co ten vlek, nechce se mi jezdit na lyze autem. diky za pripadne dalsi tipy. potrebuju bohuzel v terminu pololetnich prazdnin :/
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: s tím na měsíc se sbalit a vypadnout... pak se taky může ukázat, že dítě je ve škole tak spokojený, že nechce měsíc vynechat ;-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: no bejvavalo. letos jsem motivovana i tim, ze starsi pujde zrejme do skoly a ta moznost se v zime na mesic sbalit a vypadnout bude uz skoro pase. nase vybrana skola je otevrena ruznym vecem, ale i tak.

    no, ale uvidime jak omikron zamava kartama, obavam se ze u cestovani opet dost.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: ono se taky třeba oteplilo když jsme se odjížděli, ale pořád je tu vysoká možnost, že teplo nebude/bude pršet a na válečku u bazénu to fakt moc není.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: aha, byli jsme v Maroku taky v úboru a bylo normálně teplo, bylo to tedy ke konci měsíce a možná jsme měli štěstí, ale přišlo mi, že tam bylo takové počasí, jaké jsme očekávali. Ale moře je tam prostě studený a divoký. V Essaouiře fouká vždycky :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: tak vy budete podle vseho taky jina liga, co se tyka cestovani s detma, nez my, stejne jako Verca_zaba. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam