• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MYSUS: vím, že se ptáš na Rakousko (my se právě vrátili z Hochkaru, menší středisko, z Prah 4 hodiny, dole kus pro děti), ale já mám s malýma dětma výborné zkušenosti z Jeseníků. Když byly holky malé, tak to bylo pro ně super. Typicky třeba Branná, ale je tam středisek v okolí víc. Akorát ten březen už je v Čechách trochu rizikový.
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    Prohledala jsem recenze, ale i tak se trochu ztrácím. Nemáte dobrou referenci na lyžařskou oblast v Rakousku pro začínajícího lyžaře v březnu 5 let (zvládl lyže už ve 3, loni výpadek, to jsme zvládli párkrát vyšlápnout sjezdovku). Požadavek je rodičovská permice (budeme mít s sebou i 1,5 letou), modrý sjezdovky, ideálně ne moc lidstva. Klidně menší méně známé středisko.

    (Pro začátečníka by byla asi lepší Itálie, ale tu dlouhou cestu si s tou menší ještě odpustim.)

    Hledám s notnou dávkou optimismu, že bude možný cestovat a že bude možný lyžovat. Termín březen...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Kanáry jsme jeden rok byli o Vánocích, a to teda bylo spíš na dlouhej rukáv i přes den, koupání vůbec. nebo teda koupání vůbec pro středoevropana, samozřejmě angličani se tím nenechali rozhodit :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: divam se ze toho je fura i v polskych krkonosich, ale do polska muj muz za zadnou cenu nechce.
    vlastne bych dojela i do rakouska, ale kdovi jak to tam bude skrz lockdowny.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jak se tu resily tu krusne hory, neznate nejaky hotel treba u toho boziho daru, ktery by mel i pekny hotelovy bazen vhodny pro deti, saunu pro me a dobre jidlo?(orion na plesivci znam, tam jsme byli ted).

    pripadne doporucte mi neco fajn v krkonosich nebo jizerkach. aby u toho byl v dosahu detsky vlek idealne se skolickou.

    znam vistu na dolni morave, ta je v nasem terminu plna, erlebachova bouda ve spindlu byla super, ale tam nevim co ten vlek, nechce se mi jezdit na lyze autem. diky za pripadne dalsi tipy. potrebuju bohuzel v terminu pololetnich prazdnin :/
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: s tím na měsíc se sbalit a vypadnout... pak se taky může ukázat, že dítě je ve škole tak spokojený, že nechce měsíc vynechat ;-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: no bejvavalo. letos jsem motivovana i tim, ze starsi pujde zrejme do skoly a ta moznost se v zime na mesic sbalit a vypadnout bude uz skoro pase. nase vybrana skola je otevrena ruznym vecem, ale i tak.

    no, ale uvidime jak omikron zamava kartama, obavam se ze u cestovani opet dost.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: ono se taky třeba oteplilo když jsme se odjížděli, ale pořád je tu vysoká možnost, že teplo nebude/bude pršet a na válečku u bazénu to fakt moc není.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: aha, byli jsme v Maroku taky v úboru a bylo normálně teplo, bylo to tedy ke konci měsíce a možná jsme měli štěstí, ale přišlo mi, že tam bylo takové počasí, jaké jsme očekávali. Ale moře je tam prostě studený a divoký. V Essaouiře fouká vždycky :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: tak vy budete podle vseho taky jina liga, co se tyka cestovani s detma, nez my, stejne jako Verca_zaba. :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: 5,5 a 2,5. ale v asii jsme uz se starsim byli pred covidem (vietnam), s malou zatim jen evropa, ta toho za ty dva a pul roku moc nenacestovala vzhledem k situaci.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VENIKA: Kanarech=Tenerife
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    IKARIE: Ma ted byli na Kanarech dva tydny v listopadu, pocasi bylo bozi, ocean byl fakt teplej. Ubytko s vyhrivanyma bazenama jsem resila hodne, oni casto tvrdi, ze vyhrivany jsou a jako mozna jsou, ale tak o stupen :). Kazdopadne ze tri ubytek, co jsme meli, byly dve, kde detskej bazen se skluzavkama byl teplej vzdycky, a dospelej aspon jeden taky. To jedno byl presne pripad, kdy jeden bazen byl uplne studenej (na plavani ok, ale jinak ledarna) a jeden teda trochu teplejsi, ale furt to bylo pro dite na neopren (btw tu radu poridit neopren, mam, myslim, kdysi od tebe a je to nas velky dovolenkovy pomocnik)
    Pak uz s nima mam zkusenost zas az zacatkem kvetna, pocasi supr, ocean studenej.

    Ale ja si teda strasne uzivala to teplo a pohodu. Tyden vylety s rodinou a pak uz jsem zustala jenom ja a syn a to byl absolutni zevling, pojedem rozhodne zas.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    IKARIE: tam jsem pred casem uz mela primo vybranej hotel, dubaj s detmi asi urcite ne. ale oman, ach :) jela bych hned. kurnik, kamkoli :-D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    IKARIE: O Tenerife jsem přemýšlela na prvním místě, ale zavrhla jsem ho. Tam jsme byli začátkem března 2016 a co koukám na fotky, tak na koupání teda nebylo. Manžel se koupal 2x, já ani jednou, ale my jsme teda moc u moře nebyli, to zas je fakt. U začátku lanovky na Teide byl dokonce sníh. :) Jasný, to je jiná nadmořská výška. Spálení od slunce jsme byli, to zas jo.
    Sri Lanka je sen, tam se určitě chceme jednou podívat, až budou kluci větší a budou z toho něco mít.
    Ty máš jak staré děti, že si troufáš, i když v teoretické rovině? Nebo disciplinované děti, že by zvládly let a ještě s přestupem? :)
    On to byl celé takový hurá nápad - co nejdřív teď někam vypadnout, nejlépe za sluncem, nejlépe leden max únor. Tak ještě uvidíme podle covidu a kdyžtak něco narychlo.
    VERCA_ZABA: Kapverdy let 7 hodin čistého času, to už je moc. Zároveň cenově už je to trochu někde jinde. :) Tenerife je 5h a to je tak na hraně. My jsme, co máme děti, zatím letěli jen na Sicílii, na Korfu a do Zadaru a to jsou krátké lety.
    Teď když o tom přemýšlím, tak je fakt, že nemusí vadit, když nebude na koupání. Stačí, že bude teplo, slunce, změna prostředí. Máme třeba strašně rádi Kypr, hlavně poloostrov Akamas nebo Troodos, byli jsme tam před dětma několikrát a moc rádi bysme se tam zas podívali, akorát že to na leden a únor neni už vůbec.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    POZITRON: ono asi by se stejně nedalo moc koupat. byli jsme v únoru v Ejlatu v Izraeli a moře mělo kolem 20 stupňů. V Maroku jsme se za tři měsíce (prosinec až únor) nevykoupali ani jednou, fakt ledárna. Kanáry jsou níž, třeba by to tam šlo.
    A nebo co Kapverdy? Ty jsou ještě níž. Pokud tam něco teď lítá normálního
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: * ras al kajman
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    a kdybys koukala na ty navrhovany emiraty, urcite se vyhnete s detma dubaji a podivej se na oblast raj al kajman.
    pripadne muj muz by strasne chtel do omanu, byl tam v tomto obdobi roku s kamaradama a pry skvela pratelska zeme, na jihu super koupani a teplo. chtel by se tam vratit s detma.

    ja se teda divam po sri lance (zatim jen v teoreticke rovine, aktualne maji pro ockovane dobre podminky vstupu), ale co prinese leden unor tezko rict, navic letenky oproti dobe pred pandemii dost podrazily a jsme uz 4, takze i levna sri lanka se prodrazi.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: v (druhy) pulce unora to bude uz fajn i na kanarech, konkretne jih tenerife. ale vyhrivany bazeny tam moc nefrci.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    POZITRON: imho max emiraty, aby to kvuli detem nebylo pres pulku sveta, ale vubec nevim, jaky jsou ted podminky vstupu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam