• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: Tak já vlastne obecně spíš preferuju jedno místo jako zázemí (nesnáším přebalovat/znovu balit věci) a dělat akce v okolí.
    Ale naše děti jsou vlastně dost šťastní cestovatelé, milují spát v nových lokalitách, takže s nima jde i místo pobytu víc měnit. Loni jsme dali třeba tři místa...

    A za mě to nové prostředí je taky bonus, takže mi to za to stojí. Ale to si musí každý fakt ujasnit sám, je naprosto jasný, že to bude vyhovovat různě.
    PETRAPETROVA
    PETRAPETROVA --- ---
    PROMETHEA: díky, mám na to podobný názor :)) a kde vám to vyhovovalo a vyhovuje?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    QUANTI: no my právě až do té první dovolené s polopenzí jezdili s mužem tak jako vždycky: spíš poznávací než válecí, spíš jídlo venku, žádný resorty, častá změna lokace...no ehm...naše děti na to měly zezačátku dost jiný názor. hlavně ten “road trip” styl s každou nocí jinde nám to 1,5-leté mimino dalo opravdu sežrat. to nebyl její styl :))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: no já si právě na ostatních dovolených už odpočinula výrazně více :) možná to bylo i mindsetem, ale hlavně asi tím nevyspáním :) třeba s tříletou a 1,5-letou v Řecku s polopenzí to už bylo výrazně odpočinkovější :)
    PETRAPETROVA
    PETRAPETROVA --- ---
    VERCA_ZABA: autem :) ale teď v něm zvrací.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    COQUINE: Jojo, každý to má jinak, já to beru. Pro mě by to byly nemístný nervy. Po tom 2,5 roce to začalo "stát za to".
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    PETRAPETROVA: a jak jste cestovali doteď? Proč se nutit do něčeho, co třeba úplně nechcete? My jsme s prvním dítětem v jeho roce byli necelý měsíc na Sardinii obytnakem a bylo to super:) Ale protože jsme tak cestovali i před tím, tak nám to přišlo normální. U nás doma jen někdo zmíní dovolená v resortu all inclusive a muži naskakuje husí kůže :D
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    PROMETHEA: jaj, to me mrzi. individualni jako vzdy no.

    QUANTI: ja si doted na zadne dovolene s detmi neodpocinula, takze chapu. mne ta zmena prostredi, spolecne zazitky, za to staly.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PROMETHEA: Já tě chápu, poprvé jsem mimo ČR jela až s 2,5letým dítětem, dřív jsem na to neměla nervy. Pro mě by to byla akorát práce navíc, odpočinek minusový a "cestování" a "změna prostředí" pro mě nejsou natolik velké hodnoty, aby mi to bývaly vynahradily.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: jenom doplním pro úplnost: asi záleží s jakým ročním: pro nás byla Sardinie s roční kojící se nespící snad horší než být doma. asi bych uvítala i resort, protože mě tenkrát ta příprava jídla a mytí nádobí dost vyčerpávaly. dceři bylo 13m a naučila se tam chodit. fakt jsem se nezastavila, a byla jsem ráda, když na druhý týden přiletěla máma a nakonec, když jsme byli doma. pro mě to byla nejhorší dovolená :D
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    PETRAPETROVA: jasne, chapu. my litame do konkretniho resortu na krete, kdyz tak vyfiltruj, ale je to drazsi a myslim si, ze vyhody aquaparku nevyuzijete.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PETRAPETROVA: pokud nechcete platit za resort, kupte si letenky zbvlast a ubytovani dle sveho gusta a jak rikaji jini - s rocnim pidetem si jeste uzijete dovolenou, ktera bude bavit i vas, muzete klidne jit na nejake pamatky a tak - decko za chvili v nositku si kocaru usne a i to kafe si clovek vypije... se starsima uz je to mene pro dospele a vice pro deti, protoze to je furt nejake hriste, zmrzliny, klouzacky do vody a jine veci co deticky chteji :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PETRAPETROVA: Z mojí zkušenosti se to vyplatí :-))
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    PETRAPETROVA: s rocnim a jednim je skoda jet do resortu a to rikam jako clovek, ktery ted (4 a 5) s nimi do resortu jezdim. v tomhle veku jsme dali Provence a azurove pobrezi, byla to jedna z nej dovolenych.
    KATIA
    KATIA --- ---
    PETRAPETROVA: V resortu jsem nikdy nebyla, tak nevím, my jsme normálně chodili k vodě, jezdili na výlety (nosítko, lehký kočárek). Dost jsme si to užili:-) jezděte dokud máte jen jedno :-)))
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jakou cast sicilie byste doporucili pro tydenni, vylozene odpocinkovou a koupaci dovolenou s detma skoro 7 + 4? letenky mame do catanie, auto si budeme pujcovat, kdyby to bylo o tom, ze jsou o sto procent hezci plaze na zapadnim pobrezi, tak jsme ochotni i prejet. ale radeji bych se tentokrat drzela nekde pod catanii na jihu / jihovychode. termin cervenec, takze na zadny velky poznavani to nevidim. to si necham nekdy na jaro nebo podzim :)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANDREJKA: my byli v nordwijku bez deti, a kousek niz v Rockanje s detma. oboji bych doporucila. v tom rockanje jsme bydleli v jedny chaticce v Molecaten Park (takovej řetězec chatovejch osad, pokud se nepletu). sice to bylo trošku dál na pláž, ale měli jsme s sebou vozítko (přívěs za kolo, děti tenkrát 2r a mimino), pro větší děti bych asi brala kola. pláž super, jídlo všude super...v tý chatový osadě nejezdí auta, takže pro děti ideál.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANDREJKA: Určitě dávala. I když jestli to nebylo v Mateřském? Jela bych Leiden, Haag, Utrecht ,-) Loni jsme to vzdali kvůli počasí, vyjížděli jsme akorát s nějakou studenou vlnou ;-(
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    Zkoušela jsem vyfiltrovat ULO, ale nedaří se mi to, měla jsem dojem, že dávala spoustu tipů na Holandsko. Kam byste jeli cca v srpnu na dva týdny s dětmi 7 a 1,5 - někam spíš k pobřeží, procházky, písek na pláži, sem tam hřiště, muzea, dobré jídlo... Popř. by šel i týden + týden a mezitím změnit lokalitu. Díky!
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KACHITA: jen možná ještě poznámka pod čarou. Ono pokud v ten váš termín tam bude hnusně, tak tam opravdu být nechceš (zima, štiplavy déšť a vichřice apod). Držím palce, ať vám to vyjde.
    My letos taky konečně po letech chceme první týden v červencij Baltu, ale určitě si připravím záložní plán, kdyby bylo hnusný počasí, ať jedeme jinam.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KACHITA: před lety na Rujane v srpnu vedro veder, jen večery příjemné chladnější.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    Všem moc díky za tipy, stan/clona proti větru je určitě must have, syn trpí na uši :) včera jsme koukali přes booking na ubytování a nabídka mě taky velmi.mile překvapila, takže to vypadá opravdu nadějně... na to, že ještě předevčírem jsem se už smířila s tím, že pojedeme na max 3 dny v ČR super :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam