• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QUANTI: Já to nestarani se chápu, to je příjemné každému,

    ale je tam xy dalších aspektů, které jsou mi krajně nepříjemné a naprosto to nemůžou vyvážit.

    Pro mě je asi nejzásadnější ten pocit totální zbytečnosti. Miluju cestování a přináší mi hrozně zážitků a poznání, ale z all inclusive dovolené si pamatuju akorát cestu z pokoje do jídelny a z jídelny na pláž. Nevím nic o te zemi , lidech, kultuře. Nula. A to mi strašně vadí. Proto mi hlava nebere, jak je možné, že to takové davy zbožňují.

    Závěr... jsem se divná a ano, vím to. Nehledej v tom nic urážlivého ani osobního. Prostě je to pro mě něco z jiného vesmíru....ale takových věcí má každý určitě xy. A řada z nich je pro značnou část populace zcela běžnou věcí ....třeba taky nesnáším běhání ač ho miluje spousta lidí včetně mého manžela. Zasloužím si za to ukamenovat?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MEDVED007: Jakože... X nás to tady napsalo, co je na tom tak lákavého 🤷🏼‍♀️ pocit, že je o všechno postaráno a kromě mazání opalovákem nemusím lautr nic zařizovat. Pokud nejsi z příjmové skupiny, která má vlastní služebnictvo, jindy nic takového nezažiješ. Samozřejmě, není to pro každého. To není nic. Já nikomu nenutím, že by to musel chtít, ale občas mě tvoje projevy fakt překvapí. "Pro mě to není" - naprosto beru, "nechápu, co je na tom tak lákavého", když to pět lidí předtím celkem explicitně napíše - you got to be kidding me...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    My byli na all inclusive jednou s dcerou rok a půl a i když ona byla v pohodě, tak já z toho lezla po zdi a už jsme to nikdy nezopakovali. Mladší nám vyčítá, že to nikdy nezažila. Není to naše gusto a vlastně mi uniká, co je na tom tak lákavého...ale každý svého štěstí strojvedoucí :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNAWA: Já mám pocit, že dělám furt něco, jen u toho nejsem ve stresu 😁 s ostatníma lidma povětšinou neinteraguju, ono se to docela rozptýlí, věčně jsme s dětma v bazénu, v moři, na večerní procházce nebo si čtu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: právě, krom toho ze (bohuzel) neumím nic nedělat, ty lidi kolem a vlastne i to prostředí jsou zásadní minus, pro mě. I když neřešit nic by asi bylo příjemný. Ale bohuzel dítě s ADHD vyžaduje furt něco všude, takze je to vlastně trochu jedno. A když teda klid není, tak ať se mi to tam aspoň líbí.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    COQUINE: Jo, to mam stejne. Letos v dubnu jsem byla poprvy v zivote hotelu s all inclusive. A ac to porad neni (a myslim ani nebude) pro me predstava idealni dovolene, tak musim uznat, ze s detmi to ma neco do sebe. Nemuset resit zadny jidlo, zadny svacinky, protoze tam porad maji neco k dispozic, je tam pro ne dostatek zabavy…no umim si predstavit, ze az bude mladsi tak 3-4, tak si fakt i odpocineme.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    QUANTI: TRISSIE: mam to stejne, jeden tyden v roce chci v tomhle smeru totalne vypnout a hlavne (hlavni pro me) tyden nevarit, nezajistovat jidlo, proste nic.

    ostatni dovoleny resime jinak, cestujeme dost, takze si kazdy prijde na svy. az budou starsi a nebudou travit cele dny ve vode, tak uz tam taky nebudeme jezdit, bereme to jako jednu z dalsich etap "je to jen obdobi".
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: Já hrozně oceňuju to nic nedělání, ale ne už to množství lidí a různé atrakce okolo :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: já taky od dovolené chci prostě NIC NEŘEŠIT. Nevařit, neuklízet, nebalit víc než jednou na cestu tam a jednou na cestu zpátky, nemuset nic zjišťovat ani zajištovat...
    celý rok něco řídím, koordinuju, kontroluju, a ten jeden týden v roce chci, aby to někdo dělal místo mě, a já mohla úplně vypnout.
    Koktejle s paraplíčkem a knížko na lehátku, jak já se na vás těším! :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNAWA: Je fakt, že z naší sociální bubliny jsme s ježděním do resortů těžce v menšině, ale já to tam miluju. Ráda cestuju, ráda poznávám, ale resort je pro mě totální vypnutí, protože nemusím NIC zařizovat.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANABEL_LEE: Ne nutně, ale, našim dětem je 7 a skoro 12 a v resortu jsme v životě nebyli, naše dovolené pořád vypadají jako ta popisovana s batoletem. Ale my mame děti, kterým cestování dělá dobře a změna prostredi je jim putna. Jen jako malá dcera zvracela, takže road trip přes Balkán ve třech letech dala s kinedrylem, ale teď už ho nepotřebuje. Jsem vděčná, že to takhle je, já bych v resortu trpěla.
    KLR_KDD
    KLR_KDD --- ---
    KLR_KDD: Fontane Bianche pod Syrakuzami bola fajn, ala byva fakt strasne plno, polka je taka ta klasicka plaz na deku a polka uz ohradena cast kde platis za lehatko a slencnik 30e/den
    Ale na Sicilii bolo plno asi vsade, to je asi fakt.
    Mozno by stalo za to si ostrov pomaly obchdzat a snzit sa najst nieco menej frekventovane, my sme nemali tu moznost, takze ziadne tajne tipy nemam.
    KLR_KDD
    KLR_KDD --- ---
    IKARIE: hm, na pohodu a kupanie s detmi je fakt najlepsi zapad - san vito lo capo. ak nechcete priamo tam v rezorte a ste ok priplatit si za auto, da sa byvat v Trapani, to je take pohodove mensie mesto, nad Trapani je male stredoveke mestecko Erice

    Narodny park Zingaro - xy km medzi utesovymi plazickmi bez tiena neodporucam, skoro sme tam prehriali dieta co aj zvyknute na chodenie, ale strasne tam pecie.

    catnia je hrozna, taormina a syrakuzy su pekne na objavovanie, ale plaze sa mi viac pacili na tom zapade. ale ak sa vam na ten zapad nebude chciet, tak skuste nieco od syrakuz na juh
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    PETRAPETROVA: úplně nejlepší, když byly malé, bylo Řecko: s cestovkou: taková trochu alternativní cestovka pro lidi, co nechtějí do resortu, trošku eko: mají na Korfu dvě vlastní ubytování se super polopenzí, hlídaním dětí a programem pro dospělé (jóga, kola atd.), areál s hamakama a slepicema a kozama :)) takže jasně, s tříletou a jedenapůlletou jsem stepovala už v 7 ráno u koz :)) jenom teda je to celé v němčině a hosté byli pouze z DE a švajcu, takže jsem to tady nedoporučovala ...
    byli jsme tam pak ještě za dva roky (děti 5 a 3,5) a taky super..

    loni (to bylo holkám 6 a 4) jsme byli s kamarádama v takovém tom velkém kempu, kterých jsou v Itálii spousty, v bungalovu. Adria je teda proti Řecku rybník, ale ten areál byl super, že tam bylo všechno dochozí: supermarket, jídelna/bistro, restaurace, bar, bazény. takže trochu resort feeling, ale nějak mi to nevadilo. byli jsme mimo sezónu, tak jsem zvědavá, jak to bude letos, kdy tam jsme v sezóně...

    ale holky už jsou fakt ve věku, kdy s nima jde všechno, nebála bych se ani dlouhého letu a nějaké exotiky..
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: teď už jsou taky pohodové cestovatelky (5 a 7), to si opravdu na dovolené i odpočinu :)) už loni to byla pohoda pohodičková :))
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: Tak já vlastne obecně spíš preferuju jedno místo jako zázemí (nesnáším přebalovat/znovu balit věci) a dělat akce v okolí.
    Ale naše děti jsou vlastně dost šťastní cestovatelé, milují spát v nových lokalitách, takže s nima jde i místo pobytu víc měnit. Loni jsme dali třeba tři místa...

    A za mě to nové prostředí je taky bonus, takže mi to za to stojí. Ale to si musí každý fakt ujasnit sám, je naprosto jasný, že to bude vyhovovat různě.
    PETRAPETROVA
    PETRAPETROVA --- ---
    PROMETHEA: díky, mám na to podobný názor :)) a kde vám to vyhovovalo a vyhovuje?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PROMETHEA: Já si odpočinu tak od jejich 5 let 😁
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    QUANTI: no my právě až do té první dovolené s polopenzí jezdili s mužem tak jako vždycky: spíš poznávací než válecí, spíš jídlo venku, žádný resorty, častá změna lokace...no ehm...naše děti na to měly zezačátku dost jiný názor. hlavně ten “road trip” styl s každou nocí jinde nám to 1,5-leté mimino dalo opravdu sežrat. to nebyl její styl :))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: no já si právě na ostatních dovolených už odpočinula výrazně více :) možná to bylo i mindsetem, ale hlavně asi tím nevyspáním :) třeba s tříletou a 1,5-letou v Řecku s polopenzí to už bylo výrazně odpočinkovější :)
    PETRAPETROVA
    PETRAPETROVA --- ---
    VERCA_ZABA: autem :) ale teď v něm zvrací.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam