• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    STEVIE: devitiletakovi jsme koupili tenhle https://www.junshop.cz/doldy-zebra-38l-tm-zelena za me super, posunovaci zada, odpinaci bederni pas, ceska vyroba, maji vic barev, tohle je nejaka edice konzultovana se skautama pry
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    STEVIE: Děti jezdí cca od 7 let se skautem na víkendové akce, zpočátku stačil a vyhovoval Deuter fox 40, později jsme pořídili trochu větší Deutery dámské 45+10, do těch se bez problémů zabalí i na týdenní hory. Mají nastavitelná záda, takže s nimi rostou, dobře jim sedí a jsou lehoučké.
    IORETH
    IORETH --- ---
    STEVIE, IKARIE: Naše mladá o velikosti běžného desetiletého dítěte teď měla na tábor Osprey 75 a velmi se osvědčil.
    Dá se nastavit na malou postavu a pokud ho člověk nenaplní celý, dá se rozumně postahovat tak, že to vypadá přiměřeně.
    Jen to má takové to Osprey-typické stahování šňůrky u otvoru nahoře, které nemám ráda, protože se otevírá jenom v jednom směru, ale funkci to plní.
    Osprey batoh Ace 75 II - Hanibal
    https://www.hanibal.cz/osprey-ace-75-ii_z23806/#11193
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    STEVIE: my jsme po deuter wildfuchs presli na deuter junior 18l a ac je jinak perfektní, na vylety je uz taky maly. bude ho mit od zari do skoly (nosi si jen svacu a penal, zbytek nechava ve skole, tak to bude dostacujici).

    takze tip na vetsi turisticky batoh by me taky zajimal.
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    Ahoj,
    nemáte tip na batoh pro 8-letýho kluka?
    Hodně jezdíme na čundry, pod stan, chození atp..

    Od cca 4 let měl Deuter Waldfuchs, ale je to fakt malinký a nevejde se tam vůbec nic už.

    Unese ze zkušenosti už něco většího 30+ litrů ? Jakou velikost ideálně vzít?
    Případně preferuju Deutery :))
    Díky za jakýkoliv tip
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    PISKVOR: bezva tip, diky, hned jsme vyuzili za destiveho pocasi. zacatek byl trochu vlaznej, ale nakonec si deti pekne vyhraly.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PISKVOR: Díky za tip, tady je pro další víc info: https://www.nm.cz/program/pro-rodiny-s-detmi/detske-muzeum
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Národní muzeum má v Praze ve Federálu interaktivní expozici pro děti 4-12r: je tam spousta (3 velký prostory) aktivit, od pohybových (interaktivní stěna ovládaná házením míčků), přes senzorický (jak vidí ryba? A pes? A moucha?) až třeba po hlavolamy, skládačky a loutkový divadlo, který si můžou zahrát. 👍

    Vstupné je teda 120 Kč bez rozdílu věku, což je palice, ale zase se dá pořídit online na konkrétní dvouhodinovku (což je až až). Ještě vně je pak relax zóna. V relax zóně jsou ještě plyšáci a omalovánky, a může se tam jíst. Na patře jsou i záchody; šatna je zdarma v přízemí. Blbý je, že ten barák má blbou vzduchotechniku, takže v horním ze tří "mezipater" v expozici je dost vydýchaný vzduch. Na druhou stranu, povinná rezervace znamená, že tam není příliš narváno, ačkoli tam děti lítají a řádí.

    Ta věková kategorie je zvolená dobře, každý dítě si tam něco našlo, i si hrály spolu.

    Nejsem si jist, zda se dá odejít a ještě se vrátit, to jsme nezkusili. U promítání a složitějších interaktivních věcí jsou kustodi (většinou mladí), kteří dětem poradí, co a jak (např. u pouštění lístečků skrz potrubní poštu).

    Je to teda úplně zvlášť od historický budovy (do který se jinak dá vstoupit i z Federálu, tunelem), i od veškerých ostatních expozic v nové budově - a nenašel jsem způsob, jak koupit zároveň vstupenky na tohle i "na velrybu;" nakonec to nevadilo, protože se na tomhle vyblbli až až.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    JANISKA: Tak NaFilm je moc fajn, chce to ale trochu vychytat čas příchodu - my tam dorazily chvíli po druhé odpoledne, kdy asi začínal peak návštěvnosti, a už jsme musely u některých částí muzea čekat a něco jsme si nakonec neosahaly vůbec, protože některý ty části zaujmou návštěvníky na dost dlouhou dobu, takže už pak nebyla dcera ochotná čekat dýl - i když se tam hypoteticky čekat dá dlouho, třeba u animovanejch filmů z konce padesátejch let, který jsou super. Nicméně jak je to tam maličké, tak když se tam sejde víc lidí, dost se to tam nahustí a dceři zjevně nebylo moc příjemné mačkat se v temném prostředí se spoustou dalších lidí (hehe, třeba jí to vydrží do puberty a nebude nám zdrhat do tanečních klubů :)) Připravuje se tam taky nová střižna a pro děti od dvanácti let si můžete připlatit za českej film, kterej je celej ve VR. Je asi teda dobrý vyzkoušet si nejdřív tu jejich free VR, mně se z ní totiž dělá blbě a dala jsem asi minutu, dcera je odolnější, ale taky se po pěti minutách hodně motala. Nejvíc nás nadchla možnost ozvučit si samy animovanej film (kdy máte k dispozici i takovej levnější těremín, ach).
    Dobrý je, že mi to muzeum přišlo fakt hodně věkově univerzální, potkaly jsme tam nadšeně vypadající předškolkový děti, puboše i dospělý skupinky.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Byli jste někdo s dětmi tady?

    Familypark
    https://www.familypark.at/en/
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BEBERA: díky moc, mrknu na to
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SEVERINE: lidi nevím, koncem zárí jsem se koupala sama...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SEVERINE: Mondsee /Attersee (z Prahy tak 4 a kousek hodin cesty)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    nevite prosim, jestli muzeum budoucnosti v linci je vhodne i pro skolkove deti (4+)?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    JANISKA: pro osmiletého to určitě je super, ale mám pocit, že to je celé v podzemí tj. schody.....
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Prosím, Národní filmové muzeum v Praze, pro jak starý děti cca tak je ta expozice? Starší (8) tam chce kvůli letní hře Déčka. A dá se tam s kočárkem, nebo spíš ne?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    Nevěděli byste - je někde blíž Čechám jezero podobné Bohyňskemu, idealne s méně lidmi?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    ENDEE: Manzelka říkala to stejné. Se základním vstupem by to stačilo, ale atrakce využili a nestihli to od 9:30 do 18 projít všechno. Drahé to docela je, i kdyz jsem jim udělal 3 housky na svačinu a dal s sebou 3 litry vody , nechala tam 1200. A to zatím vstup platí jen za větší dítě. Prcek je ještě kočárku. Ale spokojenost veliká. Myslím , ze loni se to nějak zdrazovalo.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    DUCATIMONSTER: Ehm, pozde, ale prece..Zrovna dneska jsme v Krtkove svete byly s kamaradkama a celkem 6 detmi (jedno neplatici mimino). Vzaly jsme jim pouze vstup bez tech atrakci a ackoli pak deti vsechny byly na nekolika atrakcich, tak by se nam to porad nevyplatilo brat ten vstup PLUS.
    1 atrakce (napr. jizda na retizkaci, skakaci hrad, nejaky auticka) vyjde na 60 kc.
    Tech aktivit je ale v Krtkove svete tolik, ze by clovek na tech atrakcich musel stravit imho mnohem vic casu, aby se mu to vyplatilo. Coz nevim, jak bychom zvladli :) A to jsme tam byli cca od 10:30 do 17:00…takze dost dlouho. A pritom jsme tentokrat ani nesli dozadu.
    A uz tak to tam je drahy jak cert…
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    DUCATIMONSTER: no v tech drazsich vstupenkach jsou neomezene vstupy na ty poutove atrakce plus vstup do vnitrni casti (herna), coz v tomhle pocasi asi nevyuzijete. tak asi zalezi, jestli budete chtit vyuzit ty atrakce.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Dinopark harfa nebyl úplně špatný. Dnes se manželka chystá na celý den do krtkova světa s partou kámošek. Malej má 3 roky. Znate to tam někdo? Je k něčemu koupit dvakrat drazsi vstupenku krtek plus nebo 3x dražší krtek max?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Díky
    SIR_PROMOE
    SIR_PROMOE --- ---
    DUCATIMONSTER: tak spatny to neni, ale je to na chvilku.moc toho tam neni..
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    DUCATIMONSTER: Byli jsme v něm a v Liberci a proti Liberci je to slabota.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam