• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MYKEZ: Za sebe na českou klasiku musím doporučit Penzion u Paseků. Loni jsem tam měla vynikající kachnu.o) A mají i celkem fajn zahradu pro děti. Jen se musí hlídat vstup k vodě... nebo se to dá využít k osvěžení.o)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MYKEZ: Hezký a ne příliš dlouhý výlet je k Mumlavskému vodopádu, vede tam pro děti Liščí stezka a i vodopád a skákání po kamenech je pro děti zábava.
    Je tam lanové centrum, pro malé děti jen takové menší bez jištění, ale taky fajn. Bobová dráha a pak ještě dětské hřiště na kopci s motokárami.
    Je tam i minigolf, ale to pro třílěťáky asi ještě není.
    Ce se týká restaurací, s dětským koutkem a velmi příjemná je Rustico 345 (taková hipsterská jídelna), Terassa poskytuje pastelky a obrázek k vymalování a má venkovní dětské hřiště.
    Předloni byl na Čertově hoře, kam se dá vyjet i lanovkou nebo procházkou kolem můstků, skákací hrad a bludiště. Letos jsme to netestovali.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    MYKEZ: Hezké hřiště je v Jablonci nad Jizerou v centru , dá se pak jít k Jizeře, házet tam kamínky. Příjemné malé vodní hřiště bylo v Poniklé u školy, vedle byl koloniál, kde vařili kafe,nad tím je super prohlídka ve výrobě vánočních ozdob Rautis (ale asi ne pro tak malé děcko). Ale nebyla jsem tam dva roky, snad se nic nezměnilo. Hezké místo je Vyhlídka Stráž.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Ahoj, nemáte prosím tip na zajímavá místa pro děti (přibližně 3 roky) v Harrachově a okolí teď v létě? Budeme mít auto, takže můžeme i někm dojet. Našel jsem například KATIA, ale to je hlavně zimní.

    Ocením i tip na místo, kde se dá dobře najíst a zároveň zabavit děti :)

    Chystáme se samozřejmě k vodopádům, na lanovku a podobně, pár dalších tipů:

    - o víkendu na parní mašinu: https://www.nadrazimartinice.cz/
    - hřiště na Portáškách https://leto.skiresort.cz/letni-aktivity/herni-krajina-pecka/
    - https://pohadkove.krkonose.eu/prichovicky-lesopark
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KATIA: Kachovka 18 km3, Černé moře 550.000 km3. Asi jako kdybys řešila, že do dětského bazénku chčijou parchanti...
    KATIA
    KATIA --- ---
    PISKVOR: Kvůli znečištění vody Russákama. Vim, že píšou, že se např ta Kachovka na kvalitě vody v Bulharsku neprojevila, ale za mě bych stejně měla obavy....
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KATIA: Jako kvůli ruzzákům, nebo medúzám?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MEDVED007: syn se s tchanovci vrátil minulý víkend, byli týden v Burgasu. Meduz bylo málo a byly to ty malý nežahavý. Spíš si stěžovali na nějaký minimušky, co skoro nešly vidět, ale hryzali na souši kůži
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MEDVED007: letos, prvni tyden v cervenci, Tsarevo, takze prakticky hranice s Tureckem.
    Meduzy byly, ale byla to primarne otrava, jak projit pruhem zele. Deti je lovily holyma rukama a soutezily v tom, kdo chyti tu nejvetsi.
    Vic hryzali takovi mali korysi, kdyz clovek zustal stat ve vode moc dlouho bez pohybu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MEDVED007: Byli jsme vloni v Bulharsku (Obzor) a moře v pohodě, bez medůz...
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: Já bych teda letos k Černýmu moři nejela...
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MEDVED007: meduzy se meni ze dne na den, a tepla voda jim spis nahrava, aby byly u pobrezi
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    Byl jste někdo teď v Bulharsku? Chci ještě nějaký rychlý last minute a hází mi to furt Turecko nebo Bulharsko. V Bulharsku se obávám medúz, jsou hnusný a nebezpečný
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANNAWA: z Hamburku se dá vlakem jet do Lubecku nebo Kielu a do Laboe (tam je taky k vidění a návštěvě ponorka).
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    OMIKRONN: Kromě již zmíněného v Hamburku doporucuju ještě ZOO - je krásná, prostorná, libila se mi i jako dospělé.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    OMIKRONN: vyplatí se na vláčky koupit si vstupenky předem, bývá to dost vyprodaný nebo dost s frontou, v některý dny a časy.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LA_PIOVRA: jo, to Námořní muzeum je super!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    OMIKRONN: Ty vláčky jsou boží a v našem případě to vždycky bylo na mnoho a mnoho hodin, klidně 5 až 6.
    Naše děti, zvláště to starší, milují MHD, čili i to je vždycky zážitek, a musíme jezdit s bahnem i u bahnem. A v Hamburku samozřejmě loďmi, což je tam součást MHD a je to zážitek, protože se jezdí kolem přístavu - i kus za město (linka s jedním přestupem do Blankenese, kde je bistro na mole).
    Za návštěvu stojí Elbphilharmonie - vstupný bylo jen symnbolický, asi dvě eura, dostaneš se na ochoz se super výhledem.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    OMIKRONN: v pristavu primo Hafenmuseum, pak je v H. i ponorkovy U-bot muzeum a namorni muzeum, ja bych svy dite urcite jeste tahnul na legalizovany squatty Rote Flora a ty na Hafenstrasse.
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    ANNAWA: Prosímtě, nebyly by nějaké tipy na kratochvíle v Hamburku a příp. okolí? Uvažujeme o něm na pár dní s našimi 3 a 6 (starší je takový docela technický typ), zatím máme v merku obecně přístav a pak Miniatur Wunderland (vláčky)...
    ANAXYM
    ANAXYM --- ---
    PROMETHEA: Asi záleží jak jsou na spaní ve spacáku zvyklí. Když je chladnějš, dostávají kluci (4 roky) na noc ještě čepici, případně mikinu a když jim je zima, tak se do toho spacáku zachumlaj sami...
    FINSON
    FINSON --- ---
    PROMETHEA: Sedmiletý synek teď v dešti a ca 10°C byl přes protesty na noc nacpán do fleecové mikiny (jinak spal v trenkách a triku) a máma ho při usínání přikryla ještě svým spacákem a zahřívala ho. Pak se odvalila, synek zůstal zbytek noci ve svém spacáku a bez problému...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    rychlý dotaz: stanování s dětmi: jaké máte zkušenosti se stanováním s dětmi, když už je v noci chladněji? spala jsem s dětma párkrát cvičně na zahradě, to bylo v noci 16 a 12 stupnu, oboji v pohodě, při těch 12 už jsem víc sledovala, jestli jsou zachumlaný. teď má být v noci 9 stupňů, tak přemýšlím, jestli to na tu chladnou noc neodpískat. mám půjčený dobrý, středně teplý dětský spacáky (mumie), a budu doufat, že se z nich nevyhrabou. ještě nějaké tipy? děti 5 a 7
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam