MEDVED007: psala jsem to zde :
[FIFI @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli]Moje dcera je podzimni, jela v lete 2019 s lidma, ktere vubec neznala (s jednou holkou se videla 1x pred odjezdem). Byla tam tusim nejmladsi, vsichni z te jejich skupiny meli mezi maturitou a prvakem VŠ, ona teprve mezi septimou a oktavou. Je to zdarma a je to na mesic, byla tam podminka ze nesmi ve sve zemi vystoupit 2x nebo jak to bylo, ona si zajela na colours do ostravy a po colours v Ostrave zase nastoupila, takze se to nepocitalo, jela dal:)
Ta skupina se utvorila na FB. Tam si deti rekly, kdo chce kam, nektere chtely treba jen na jeden vikend a bylo jim jedno kam, nekdo jel uplne sam, nekdo chtel do francie, nekdo treba do parize, nekdo na vychod, nekdo do italie, madarsaka….na FB se utvorily party…. Moje dcera se pridala k nekomu, kdo chtel do slovinska, trochu turistiky, pak kousek chorvatska, polsko, Litva, Lotyssko, estonsko, Kaliningrad…. Nekde spacak, nekde booking. Casto si vybirali byty, kde byla pracka, aby si vyprali, ruzne si delali ucty na bookingu tak, aby to byla prvni registrace na dany mail (aby to bylo se slevou - tohle nevim, jak to je nyni, ja pisu o poslednich letnich prazdninach pred kovidem). Je asi pravda, ze moje dcera je na tohle hodne “sikovna” a tahle cesta ji asi vyskolila. (Ted byla uplne jinde s jinyma
lidma, zvlada vsechny ubery a taxiky, vsechny mapy si stahne, kdyz to ted neslo na jeji telefon, ani na telefon dalsiho kluka, stahli mapy do telefonu kamaradky, meli to na jednom, to jim stacilo. Ted totiz byli v miste mimo EU, bylo to problematicky s netem).
Ty “deti” mesic fakt zvladnou, ja tedy doma silela, ze ale je jim 18… ona byla se slovakama, taky po maturite, ty poznala az ve vlaku :-0 , kdy jeli do Slovinska tusim a Slovaci pristoupili ve Vidni.
Tu jednu holku (Cesku) poznala tesne pred tim, sesly se, staly se s z nich dobre kamaradky, navic ta holka studuje VS, kterou studoval nas syn, tu holku pak doucoval…
Jini osmnactileti si jen udelali vylet, zadny stan, zadny spacák, vylet s hotelem.. je tu jedno ID, jehoz dcera jela tusim na tuhle jizdenku uplne sama do Parize a zpet, nekdo to snad odrekl a tak jela sama.