• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    COQUINE: Dneska jsem s dětmi inspirovaná touhle možností šla na zvonici u svatého Mikuláše, což byl dobrý nápad, protože tam na rozdíl od lanovky a Petřína nebyly davy.
    Ty výhledy byly úplně boží, plus to byla lekce z moderních dějin, jelikož tam měla svoji pozorovatelnu StB - včetně pisoáru svedeneho do okapu. Dva byty věžníků s černou kuchyní jako bonus.
    B teda trval i na lanovce, ale tam byla i ve čtyři fronta jak blázen. Tak jsme si Petřín vyšlápli pěšky, popatřili na fronty u bludiště i rozhledny (pochybuju, že se má všechny dostalo, bylo půl 5 a zavírali v šest) a tou lanovkou se svezli aspoň doků.

    COQUINE
    COQUINE --- ---
    Novoroční dárek pro Pražany (Portál hlavního města Prahy)
    https://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/tiskovy_servis/akce_a_kampane/darek_prazanum/index.xhtml

    slevy na Novy rok v Praze.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ZEMINO: asi pozde, tak pripadne pro jine:

    vystava ledovych soch, je tam minus 5, tak se teple obleknout: https://www.icemagic.cz/

    vystava betlemu v Klementinu, je po sto letech pry:) pripadne betlemy na betlemskem namesti.

    iluze jsou v praze vickrat (mysak, jindrisska vez, pripadne zelezna).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZEMINO: NTM? My se tam chystáme s 11 a 8, kromě obligátních aut a letadel tam je výstava ke 100 letům rozhlasu nebo architektuře Santiniho-Aichla.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    trochu mimo dětské téma....ale byli jsme na výstavě Bond in Motion , protože jsme tu měli na návštěvě rodinu s pubertálními kluky a tak nějak nás nic moc jiného nenapadlo. Podotýkám, že já sama jsem v životě neviděla jedinou bondovku a tohle téma mě vůbec nezajímá. Přesto jsme tam nakonec byli skoro dvě hodiny a bylo to pro mě velmi zajímavé. Kamarád je naopak velký fanoušek, takže mi toho k tomu hodně řekl a navíc u každého exponátu je popis dané věci včetně ukázky z filmu, kde se daná věc vyskytovala. Stojí to docela dost, tak jsem čekala, že to bude penězolapka, ale poměr cena výkon mi nakonec přišel v pořádku. Tak jen jako tip pro větší děti, asi teda spíš kluky :
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Díky za tipy kouknu.
    Máte někdo zkušenost s nějakou plavbou po Vltavě?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZEMINO: na Andělu, ale 3h budou asi málo :)

    Domů - Království železnic
    https://www.kralovstvi-zeleznic.cz/
    PETATA
    PETATA --- ---
    ZEMINO: řešili jsme dnes to samé a byli jsme v planetáriu na Petříně, kde se promítala pohádka o kometě+plus jsme si to prošli. Pak jsme byli u Lorety na betlému, došli jsme přes Nový svět a Pražský hrad zase dolu a lanovkou jsme vyjeli nahoru

    Na jurtu mám také zálusk, jen je to pro nás už z ruky

    Ráda se inspiruji dalšími aktivitami v Praze, na zítra ideálně vPraze Modřanech/Bráníku apod

    Kdyby jste chtěli i sportovní aktivitu, tak jsou po Praze různá kluziště
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    ZEMINO: zajímavá by mohla být Betlémská jurta v Botanické zahradě, ale pro 14 už možná nuda...
    BETLÉMSKÁ JURTA DIVADLA BRATŘÍ FORMANŮ | Příběh Vánoc a tvořivé dílny - Botanická zahrada Praha
    https://www.botanicka.cz/clanky/akce/betlemska-jurta-divadla-bratri-formanu-putovani-k-betlemu-i-adventni-tvorive-dilny
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Nemáte tip, kam zítra v Praze? Děti 14 a 7, muzeum iluzí, kouzel, Národni, Petřín, zrcadla už máme projite. Potřebuju program na 2-3 hodiny. Díky
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: Je tam potřebné zázemí (restaurace, obchody), je to hned u moře. Normálně se tam dá být, ale že bych řekla, že je to krásné útulné přímořské letovisko, to úplně ne :-)) Dětskýma očima to nebyl problém- je tam mekáč :-))
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KATIA: a doporucila bys tu lokalitu, cetla jsem, ze jsi psala, ze tam byla spinava a celkove ne moc hezka mista :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: Měli jsme byt v Buggiba, to je spojené se St.Pauls bay.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KATIA: ja se zeptam, kde jste meli zakladnu. jedem jen na par dni 26.-31.12, doufam, ze se trosku nadopuju slunickem a teplejsim podnebim nez u nas. nechce se mi moc stehovat, rikam si, ze vzdalenosti jsou male, takze to zvladnem z jednoho mista ty vylety. zvazuju Vallettu nebo nekde okolo St Paul's Bay.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    IKARIE:
    LADAVAZA: my byli letos tady https://airstop.cz/dovolena/egypt/marsa-alam-quseir/marsa-alam/pickalbatros-portofino-villaggio-resort?gad_source=1
    Loni jsme byli v https://www.fischer.cz/egypt/egypt-marsa-alam/marsa-alam/future-dream-lagoon
    Letos to bylo hodně lepší, co do jídla. Loni bylo lepší prostředí = více zeleně, ale jídlo pro MOJE děti nic moc. V obou resortech stačilo chodit do vody u hotelu a viděli jsme mraky ryb. V obou resortech šlo využít výlet na potápění. V obou resortech bylo i molo, kde nejspíš bylo více ryb., ale nezkusila jsem.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    IKARIE: Rodina bývalého kolegy opakovaně jezdila do Jungle Park Pickalbatros hotel v Hurgade. Manželka dělala nějaký blog, kam dávala dost fotek, asi má i další sociální sítě. Ale vím, že to nějak bylo dál od moře
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Není tady nějaké znalec na Egypt?

    Začátkem května bychom chtěli jet na týden na dovolenou do Egypta - poprvé do Egypta a podruhé v životě s cestovkou :)

    Děti 7+5 let. Cíl je šnorchlování a podmořský život (z tohoto důvodu bych raději jela do oblasti Marsa Alam), ale i odpočinek a nějaká zábava pro děti. Preferujeme klidnější oblast, raději menší 5* hotel než obří rezort, kvůli dětem možná v nějaké zátoce? Nevyužijeme animační program ani večerní zábavu, oceníme dobré jídlo. Děti budou rádi za nějaké zázemí - klouzačky, hřiště, ale vyloženě aquapark nepotřebujeme. Mnohem důležitější je pláž a přístup do moře.

    Poradíte mi někdo, po jakých hotelech se dívat? Děkuji moc.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Diky, Hrady jsou zavrene a Toulcovky jsou v planu. Snad nas pry pusti do Portmonea a na vez v Policce. Muzeum by melo byt take otevrene, jen nevim, zda krom doprovodneho programu zaujme nasi vekovou skupinu...
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    IBERIA: V dojezdu je soukromý zámek Nové Hrady, tam bylo myslím možné si i objednat prohlídku. Hezké jsou Toulcově Maštale, ale to je příroda a taky na dojezd.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Ahoj, jedeme teď s partou na prodloužený víkend do Litomyšle a koukáme, že je vše zavřeno (muzea, zámek...) a stejně tak i v okolí. Napadají vás nějaké indoor aktivity, které jsou tam otevřené celoročně (dětem je 10-15 a rádi bychom něco vzdělávacího, takže třeba aquaparky apod. ne).
    KATIA
    KATIA --- ---
    Letos se toho chytli i na Loučeni, zkusíme vyrazit, ale až nějak prosinec: https://www.zamekloucen.cz/a/svetla-vypraveji-v-zameckem-parku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam