• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    ANNAWA: užívat léta, takže spíše to plavání, aktivity pro děcka, kdyžtak nějaké ty low maintenance sporty (tenis, golf).

    Popravdě já ani nevím co hledám. Nějaké velké chození po horách nebo kola, na to jsme nikdy nebyli.

    Památky už nějaké máme za sebou. Na ty si taky můžeme vyjet v rámci jedno/dvoudenních výletů.

    Napadlo mě jet na Vltavu, s tím nějaké zkušenosti mám, ale přece jenom se mi zdá 8 a 4 roky na to málo.

    Přehrada, nebo plac typu Štúrovo vypadají na cestu nejmenšího odporu.

    Do ČR přiletíme, tak se nám hned zas nechce obratem letět někam jinam. Taky se nehodlám autem kotácet nikam déle než půl dne.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DJFRACTAL: Tak to dost záleží na tom, co chcete dělat? Nic, chodit po horách, jezdit na kole, plavat, obrazet památky?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DJFRACTAL: Pro děti je to u Lipna fajn.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    myslite si, ze parizane v lete odjedou treba na azurove pobrezi? co rikaj vase vestecke koule? chtela jsem dat provence a azurove pobrezi v lete, ale vytesnila jsem, ze je olympiada v parizi...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    DJFRACTAL: byli jsme v cervnu na lipne 2x, pred covidem tedy, a pozor na to, ze rada aktivit pro deti je otevrena jen o vikendu. chce to pripadne predem zkontrolovat.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DJFRACTAL: Štúrovo a rovnou bych bral apartmány Platan, jsou vždy dva spojené do jedné "budovy"

    Apartmany Platan
    https://www.vadasthermal.sk/accomodation/apartmany-platan/
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Přemýšlíme nad dovolenou v Česku nebo u sousedů. 4 dospělí (babi a děda included) a 2 děti, 4r. 8r. Mělo by se to odehrát uprostřed června. Naše děcka už mají prázdniny a člověk se vyhne tomu největšímu návalu. Řekněme na deset dní.

    Nemám ale vůbec žádné nápady, inspiraci, srovnání. Na dovolenou jsme jezdili jen ve dvou. Mělo by to být u vody, nebo nějakého vyžití pro děcka. Můžem si vařit sami, ale snad by jsme ani spíše nechtěli.

    Rozpočet by mohl začít někde na 50 tis. a pak by se vidělo podle služeb atd.

    Máte někdo nějaký tip? Takové ty Tatralandie/Energylandie apod. jsou ok na jeden dva dny, ale na déle spíše ne, a navíc se to dost prodraží.

    Napadly mě Nové mlýny / Lipno / Slapy. Pak jsem viděl dost zajímavých míst v Polsku. Maďarsko je taky skoro soused.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    COQUINE: Dneska jsem s dětmi inspirovaná touhle možností šla na zvonici u svatého Mikuláše, což byl dobrý nápad, protože tam na rozdíl od lanovky a Petřína nebyly davy.
    Ty výhledy byly úplně boží, plus to byla lekce z moderních dějin, jelikož tam měla svoji pozorovatelnu StB - včetně pisoáru svedeneho do okapu. Dva byty věžníků s černou kuchyní jako bonus.
    B teda trval i na lanovce, ale tam byla i ve čtyři fronta jak blázen. Tak jsme si Petřín vyšlápli pěšky, popatřili na fronty u bludiště i rozhledny (pochybuju, že se má všechny dostalo, bylo půl 5 a zavírali v šest) a tou lanovkou se svezli aspoň doků.

    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    Díky, tak to se do technického muzea nemusím premahat. My zase rádi technické muzeum v Berlíně, tam je to super. V červenci jsme náhodou vychytal nějaký Den muzea a vstup byl zadarmo a vytáhli na koleje a projížďku i starou parní lokomotivu
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QUANTI: NTM nedefinuju jak lehké ale obří zklamání... zavřené to bylo dost dlouho na to, aby to vzali z gruntu...a houby. Když to srovnám s technickým muzeem ve Vídni nebo Miláně, tak je to jednoznačně ostuda a kdo to takhle naplánoval, ten by se měl smažit v pekle.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: byli jsme tam v breznu a furt je 😀
    Ale to je spis pro mensi.
    Ovsem letecky simulator... ten je i pro tatinky 😀
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: To drazdansky je fajn a nahoře je navíc herna jako dětský dopravní hřiště, nebo tedy před několika lety byla.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: vezmi to o par kilaku za Liberec do muzea dopravy v Drazdanech, tam je osahavaci skoro vsechno! A kdyz se nejaky mrne chystalo tahat neosahavaci figurinu za historicky saty, tak kuratorka jens úsměvem udelala "ne-ne-ne!"
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LUSINDA: Jo, tam je to hlavně pro menší děti super. Traktůrky :))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QUANTI: Jr to bohužel tak. My tam už vlastně nechodime, jsme zmlsany.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    QUANTI: vedle je národní zemědělské museum (a ikdyž název zní super nudně) tak za mě je to moc hezký zábavný jak pro děti tak pro dospělý a není to chrám nudy jako NTM
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Já musím ventilovat lehké zklamání z NTM. Už to tu (i různě po netu) určitě psalo víc lidí, takže potvrdím: do velké míry zmařený potenciál při rekonstrukci, ty expozice úplně svádí k tomu, aby tam byly porůznu makety na vyzkoušení, ale všude jsou piktogramy Nesahat a ostřížím zrakem hlídající senioři. Popisky u exponátů zvídavé dítě taky ne vždy uspokojí. Jako jo, je to za rodinnou vstupenku půlka co za ledové sochy ;) a za dvě hodiny jsme nestihli projít všechno, ale příště si radši zajedu do IQlandie nebo Techmanie.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Malta ted v prosinci & deti 7 a 4yo:

    Bylo to zcela neplanovane, behem prosince jsem citila intenzivni uzkost z nedostatku slunce, takze jsem se pustila do hledani letenek mezi svatky, tzn. v nejhorsi mozny termin a Malta z toho vylezla jako jedina destinace, kde melo byt tepleji nez u nas a nestalo to raketu.

    Letenky byly s Ryanairem z Bratislavy a vysly nas na cca 70€ / osoba, jen s malym batuzkem. Parking asi 2 min od terminalu na 5 dni za 59€. Letiste male, prazdne, pri security uz neni nutne nic vyndavat, asi maji ty nove chystrejsi scanery. Cesta z CR uplne v pohode, delali jsme mensi zastavku na vybehani se na hristi u Olympie v Brne. Bratislavske letiste rozhodne zarazuji do naseho cestovatelskeho okruhu.

    Ubytovani jsem resila taky na posledni chvili, prvni hotel jsem bookovala az na letisti v Bratislave, kdy uz bylo jiste, ze odletime. Druhe ubytko pak behem pobytu. Na Malte je nizka sezona, ac to tak teda v hlavnim meste vubec nevypadalo, hotely byly dostupne a vyrazne levnejsi.

    Prvni 3 noci jsme stravili na severozapade u zatoky Golden Bay v na nase pomery velmi luxusnim hotelu s vyhrivanym vnitrnim bazenem, saunou, hernou a animacnim programem (nevyuzili jsme), u prekrasne piscite plaze, noc se snidani ve family suite s 2 loznicemi za 140€ (divala jsem se na ceny v hlavni sezone, kdy to bylo za 3x tolik). Ac byly prvni 3 dny polojasne az zamracene, zvladli jsme i nekolik koupacek v mori (18 stupnu vzduch, 18 stupnu voda) i v jednom z venkovnich bazenu. Vyletovali jsme po prekrasnych utesech, jeden den stravili na ostrove Gozo a navstivili akvarium v Buggibba (davam zapravdu ID Katia ze to tam je fakt docela osklive, jsem rada ze jsme nebyli ubytovani tam, ac jsem tam mela nekolik hotelu v predvyberu).

    Na posledni dve noci jsme se presunuli k Vallette, konkretne do mestecka Sliema, odkud do Valletty jezdi trajekt. Spali jsme v apartmanu s 2 loznicemi za 60€ / noc. Valletta me osobne nadchla, pripominala mi Lisabon krizeny s cistsi Neapoli.

    Auto jsme si nepujcovali, kombinovali jsme mistni vychytane autobusy (dostanete se s nima fakt vsude, v nizke sezone 2€ za cestu, za deti nikdy nechteli zaplatit) s Boltem. Na Malte je vsude blizko, takze kdyz nepocitam nocni taxik z letiste na hotel za 40€ to byla vzdy cesta kolem 10-12€.

    Jidlo bylo skvele, dostanete cerstve morske plody a ryby, sicilskou kuchyni, vsude maji paradni pizzu & ruzna blizkovychodni bistra. Ceny v restauracich casto prijemnejsi nez u nas.

    Posledni dva dny nam i pekne svitilo slunicko, takze jsem saturovala vitamin D a vracim se domu opravdu spokojena. Podle google fotek z plazi se jeste v listopadu koupalo plno lidi, ted jsme byli pravda trosku za exoty, takze bych se nebala vyrazit na jare / podzim za teplem a koupackou. V lete to bude asi dost peklo.

    Musim rict, ze byla jsem prijemne prekvapena. Kanary to nejsou, ale na light prohrati kosti moc fajn!
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: mně se popisky také moc líbily. Už u Manesa byly rozšířenejsi, než jsem byla dřív zvyklá. Že si můžeš udělat obraz i o jeho životě.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: Jsem ráda, že to píšeš, chystám se tam.
    Mmch bylo by fajn, kdyby se ti různé recenze objevovaly častěji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam