• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    IORETH
    IORETH --- ---
    DJFRACTAL: Pokud se rozhodnete pro Štúrovo, tak varuju, že v tom Vadaši většina těch poskytovatelů při platbě ubytování NEBERE KARTY, takže to chce stovky ojrů v hotovosti. Jinak se to príma báze na koupání, lenošení a výlety do okolí.

    Kromě té Ostřihomi je necelou půl hodinu jízdy autem směrem na Nitru (na sever podél Hronu) naprosto dechberoucí muzeum vojenské techniky v obci Pohronský Ruskov. Zatímco děti polezou venku po velké technice (BVPčka, OTčka), dospělí se můžou kochat celým barákem doslova přeplněným exponáty s příběhem. Provozovatel je nadšenec. Na louce za dědinou dělávají i rekonstrukce nějakých bitev, takže dost té těžké techniky mají v provozuschopném stavu.

    Stránky jsou dementní, muzeum se super :-).
    O Múzeu - militarymuseum.eu
    https://militarymuseum.eu/muzeum/
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    HANELA: vážně??? :-/ mi přišlo, že nedávno jsme tam s dětma jeli.... (ehm, děti byly předškolního věku, dneska jsou na univerzitě...). Co muzeum s pohyblivým betlémem?
    HANELA
    HANELA --- ---
    CAROLIAN: uzkokolejka bohužel zkrachovala :(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    DJFRACTAL: pokud si nejsi jistý s vodou s Vltavou, mrkni na Berounku. Pro malé / nezkušené děti je to imho lepší. A dá se jet jen kousek, dva tři dny...
    A když se ubytujete někde poblíž Berouna, tak můžete na Týřov a Křivoklát (ty se dají i od řeky, pokud zvolíte vodní cestu), za Berounem pak máte vlaky mezi Berounem a Prahou (nevím, kde žijete, ale pro naše děti je Evropa vždycky zajímavá těmi vlaky), které staví na Srbsku a Karlštejnu, máte tam Koněpruské jeskyně a skanzen Slovayovy Lomy...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    DJFRACTAL: já bych taky hlasovala pro to Rakousko, jako MEDVED007: . V červnu máš pořád ještě dost velkou šanci, že bude zima (na koupání v rybníkách), takže kombinace bydlet v horách, u jezera (kam se dá vlézt, nebo alespoň půjčit lodička, pokud bude fakt pěkně) nějaký výlet lanovkou do hor, případně se podívat někam na farmu na zvířátka, do muzea atd...?

    V Česku bych volila něco podobného - napadá mě Jindřichův Hradec - zámek, muzeum, úzkokolejka, rybníky...
    Nebo Mělník / Kokořínsko. Mělník nabízí nějaké atrakce sám o sobě (a máte tam poblíž větší město, na nákupy, pohotovost s dítětem se zánětem ucha) - a nějaká chata, AirBnB mezi skalami může být hodně romantická. Děti jsou ve věku, kdy se ještě dají jen tak vypustit do lesa a zábavu si najdou. A pěší výlety můžou být pro děti zajímavé, trasy mezi skalami atd. A je tam ten Kokořín, že... rybníky taky.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    COQUINE: Naprosto bez věštecké koule, kdo bude moct z Paříže odjet tak přes toto léto odjede. A tím, že letenky jsou dražší, protože poptávka sem o odsud letět je kvůli olympiádě už teď, tak nejspíše to bude více po Francii, takže ano sumasumárum i azurové pobřeží bude určitě víc plné Pařížanů než obvykle.
    🙃 naplanuj si to na 2025 😉🤗
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007:
    DJFRACTAL: oni mají i nějaké takové místní karty, které platí pro vesnici/oblast, třeba slevy na koupaliště a tak. Tu dostanete od ubytovatele zdarma, tedy my asi před 5 roky.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    DJFRACTAL: [COQUINE @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli] tady jsem psala o rakousku, tatralandii jsem tu taky psala, za me lepsi rakousko, tam podle me neudelas blbe nikdy.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DJFRACTAL: Já osobně mám hodně ráda Rakousko. Prakticky každá oblast prodává svou vlastní kartu, v jejíž ceně jou různé turistické atrakce. Člověk ani nemusí být velký turista...super je vyvézt se lanovkou a obejít nějaké horské jezero, vykoupat se v termalech, jsou v tom i různá muzea, doly a tak. A Rakusaci to mají obvykle super baby friendly. Nejznámější je asi korutanská karta (kärtner card), ale jsou i jiné.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    IKARIE: Lednice, Valtice, Znojmo a nějaká ta malá vinařství v pohraničí jsou nám známé. Párkrát jsme se tam s manželkou vydali "vykoupat se" ve víně a pochodit po památkách. Je to fakt příjemné místo na odpočinek.

    Každopádně že je Aqualand tak blízko Nových mlýnů, všelijakých kempů apod. mě nenapadlo. Pak je tam ještě Brno, kde jsme byli spolu jen jednou a taky stojí za to.

    Najít dobré ubytování blízko Aqalandu a pak se tam potloukat na te naší Jížní Moravě určitě zvážíme :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    DJFRACTAL: u te novomlynske prehrady jsou v dochozi / dojezdove vzdalenosti dve super indoor koupacky - aqualand moravia a kousek dal v rakousku lazne laa an der thaya.
    daji se pujcit kola a projet se po nejake vinarske stezce mezi lednici a valticema, to je po rovince i pro cykloamatery :)
    projit palavu + archeopark pavlov + mikulov.
    neni to daleko ani do znojma, ktere je krasne + da se turovat v NP podyji.
    plusem je dobre vino, tak bych tuhle oblast zvazila :)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    ANNAWA: užívat léta, takže spíše to plavání, aktivity pro děcka, kdyžtak nějaké ty low maintenance sporty (tenis, golf).

    Popravdě já ani nevím co hledám. Nějaké velké chození po horách nebo kola, na to jsme nikdy nebyli.

    Památky už nějaké máme za sebou. Na ty si taky můžeme vyjet v rámci jedno/dvoudenních výletů.

    Napadlo mě jet na Vltavu, s tím nějaké zkušenosti mám, ale přece jenom se mi zdá 8 a 4 roky na to málo.

    Přehrada, nebo plac typu Štúrovo vypadají na cestu nejmenšího odporu.

    Do ČR přiletíme, tak se nám hned zas nechce obratem letět někam jinam. Taky se nehodlám autem kotácet nikam déle než půl dne.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DJFRACTAL: Tak to dost záleží na tom, co chcete dělat? Nic, chodit po horách, jezdit na kole, plavat, obrazet památky?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DJFRACTAL: Pro děti je to u Lipna fajn.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    myslite si, ze parizane v lete odjedou treba na azurove pobrezi? co rikaj vase vestecke koule? chtela jsem dat provence a azurove pobrezi v lete, ale vytesnila jsem, ze je olympiada v parizi...
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    DJFRACTAL: byli jsme v cervnu na lipne 2x, pred covidem tedy, a pozor na to, ze rada aktivit pro deti je otevrena jen o vikendu. chce to pripadne predem zkontrolovat.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DJFRACTAL: Štúrovo a rovnou bych bral apartmány Platan, jsou vždy dva spojené do jedné "budovy"

    Apartmany Platan
    https://www.vadasthermal.sk/accomodation/apartmany-platan/
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Přemýšlíme nad dovolenou v Česku nebo u sousedů. 4 dospělí (babi a děda included) a 2 děti, 4r. 8r. Mělo by se to odehrát uprostřed června. Naše děcka už mají prázdniny a člověk se vyhne tomu největšímu návalu. Řekněme na deset dní.

    Nemám ale vůbec žádné nápady, inspiraci, srovnání. Na dovolenou jsme jezdili jen ve dvou. Mělo by to být u vody, nebo nějakého vyžití pro děcka. Můžem si vařit sami, ale snad by jsme ani spíše nechtěli.

    Rozpočet by mohl začít někde na 50 tis. a pak by se vidělo podle služeb atd.

    Máte někdo nějaký tip? Takové ty Tatralandie/Energylandie apod. jsou ok na jeden dva dny, ale na déle spíše ne, a navíc se to dost prodraží.

    Napadly mě Nové mlýny / Lipno / Slapy. Pak jsem viděl dost zajímavých míst v Polsku. Maďarsko je taky skoro soused.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    COQUINE: Dneska jsem s dětmi inspirovaná touhle možností šla na zvonici u svatého Mikuláše, což byl dobrý nápad, protože tam na rozdíl od lanovky a Petřína nebyly davy.
    Ty výhledy byly úplně boží, plus to byla lekce z moderních dějin, jelikož tam měla svoji pozorovatelnu StB - včetně pisoáru svedeneho do okapu. Dva byty věžníků s černou kuchyní jako bonus.
    B teda trval i na lanovce, ale tam byla i ve čtyři fronta jak blázen. Tak jsme si Petřín vyšlápli pěšky, popatřili na fronty u bludiště i rozhledny (pochybuju, že se má všechny dostalo, bylo půl 5 a zavírali v šest) a tou lanovkou se svezli aspoň doků.

    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    Díky, tak to se do technického muzea nemusím premahat. My zase rádi technické muzeum v Berlíně, tam je to super. V červenci jsme náhodou vychytal nějaký Den muzea a vstup byl zadarmo a vytáhli na koleje a projížďku i starou parní lokomotivu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam