• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Z_RYBY_KOST: asi záleží na počasí, ale měla jsem vlneny fusak do kočáru pro miminko, vlneny overal značka Engel a cepicku vlnenou :) na zemi alumatku a nafukovacku. Vozidla jsem i hnízdo léte místo fusaku :D to však není nutne :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Z_RYBY_KOST: Vykašli se ba spacák, stejnou službu udělá zimní fusak.o)
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    Z_RYBY_KOST: Malý mimino jsem taky měla ve fusaku z kočárku. Pak už dětskej spacák, ale z něj se mi taky dost odkopávají, tak když je zima, navlíkám je, ale moje děti jsou docela horkokrevný. A první dceru jsem si i často k ránu přesouvla k sobě do spacáku, s druhou to teď už nedělám, protože by starší žárlila a chtěla taky. :)
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    Z_RYBY_KOST: pouzila jsem fusak z kocarku
    IORETH
    IORETH --- ---
    Z_RYBY_KOST: naše děti spaly v takovém tom miminím spacáku, který se obléká přes ramena a ruce z něj koukají ven. Na sobě mívaly teplejší merino rolák a když byla hodně kosa, tak navíc chlupatou mikinu a čepici se zavazováním pod bradou.
    Větší problém paradoxně nastal, když později dostaly normální dětské spacáky, ze kterých se zvládly vyžížalit a pak spaly s holými zády.
    KOB
    KOB --- ---
    Z_RYBY_KOST: my jsme v kempu s miminem (3/4 roku) resili el. pripojkou (v kempu byla za priplatek dostupna) a elektrickou dekou...ale to pripada v uvahu jen v kempech kde je to dostupne no...
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Trochu vedlejší téma, ale třeba mě tu nějak nasměřujete. Kdo jste spal s miminem pod stanem, jak jste řešili jeho tepelný komfort? Nějaký miminí spacák? Nebo jste ho měli ve svém spacáku a třeba v merino oblečení?
    Chceme cestovat teď přes léto, takže žádný extrém. Ale i v létě umí být přes noc dost chladno. Já sama jsem fakt hodně hodně zimomřivá, mimino je spíš po mě, tak přemýšlím, jak nás vybavit, aby to bylo ok a neprochladlo mi.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    IBERIA: pokud nekoho z cestujicich aspon trosku interesuje tezkej prumysl, tak Landschaftspark Duisburg-Nord
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: tak já to konkretizuji. Teď potřebuji tip na zajímavou zastávku na trase Bonn-Amsterdam. Nejde o zabavení dětí,ale spíš o zpestření cesty všem (a neminutí něčeho zásadního).
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    nebyl jste nekdo v pairi daiza zoo v belgii?
    Discover Pairi Daiza
    https://www.pairidaiza.eu/en/

zajimaji me samo ty pokoje u zvirat :-o
    FINGIS
    FINGIS --- ---
    Pres vikend s detma v lesnim kempu na Slapech.
    Celkem ok. Socialka cista. Mista dost. I kdyz na cerven pry vice lidi, nez obvykle. Vylet pesky A zpatky privozem. Lanovy centrum jsme nezkouseli.

Lesn� t�bo�i�t� Neb�ich
    https://www.lesnitaboriste.cz/
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GRETKA: meli jsme to od kamarada pujceny (bylo ji rok a pul) na cestu do Malajsie, ale na nejdelsi lpreet jsme ukecali takovou tu zavesnou postylku, byt to bylo na hrane. Pridana hodnota jetkids byla, ze se na nem.vozila na letistich, na spani moc ne, mimo postylku v klidu spala v sede na volny sedacce nebo i na kline.

Letos (2,5 roku) na cestu na jih Indie jsme si to uz nepucili, dalsi kram, pridana hodnota mala, spala v sede, uz musela mit sedacku vlastni.

Mnohem vetsi plus z nasi zkusenosti i je priplaceni si za sedacky s mistem pro nohy nebo chytit lacinej upgrade na byznys, kdyz by byla sance.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Uvažujeme o koupi jetkids zavazadel, protože nakonec letíme v létě na Mauricius a navíc přes noc, a Air Mauricius to povoluje. Recenze jsem na to nasla různorodé. Máte někdo zkušenost ??
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    KASUMI: Tak pak naplanujte zastavku po ctyrech hodinach. Teoreticky hodinu bude vzhuru, dve hodiny prospi a hodinu vzhuru v autě. To je snesitelny a krat dva. V prostředku unavit alpským výletem v Rakousku a nebo to vzít s přespáním na dvakrát a povýletit více.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KASUMI: sedni si k ní dozadu a bude to v pohodě. Jeli jsme takhle do Štúrova, mladší bylo 1.75, starší 3.5, vyjeli jsme ve 4 ráno, holky se trochu dospaly a dobrý. S mladší to bude podobně, hlavní je dostatek zábavy A JÍDLA na cestu :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KASUMI: U nás spaní přes den v autě málokdy ovlivnilo spaní v noci.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MEDVED007: Nene. Pres den. Na noc to nedame my 😀
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KASUMI: Cesta přes noc?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    lol
    tak ted jsme naprosto pankacsky bookli apartman v severni italii.. ted si rict, jesti to dame na jeden zatah (8-9) hodin nebo s prestavkou... dneska spala v kuse dve hodiny praha morava, ale to bylo i tim, ze bylo fakt hnusne.. 8 hodin v aute asi neprospi.. nebo prospi, ale pak nebude spat v noci
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    jdu se zahrabat :DDD
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ATUARFIK: Jo, ja to na prvni dobrou taky takhle precetla a rikala jsem si, jak je na coquine husta a ze asi maji historii 😀😀😀
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Ahoj, chystáme se v létě (dcery 11 a 14) do Bonnu. Budeme mít auto a kola. Sháním tedy tipy na různé aktivity a výlety. V plánu je určitě nějaký výlet podél Rýna, Remagen, případně Cáchy, Eifel. Ale zvažujeme případný výlet do Belgie nebo Holandska... a tam právě nevím. Má to cenu např. na jeden den (třeba do Maastrichtu) nebo si zajistit přespání a vyjet dál, třeba do Bruselu nebo Amstru/Rotterdamu? Budu ráda za jakékoliv tipy a nápady.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    :-DDD
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ATUARFIK: Jezismarja, to bych si samozrejme nikdy nedovolila, davat sodu coquine! :)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    STARDAY: Na první pohled jsem téhle konverzaci porozuměla takhle:

"Přehlédla jsem se."
    "Další pokusy o mlhu a vytáčky."

a říkám si chudák Coquine, třeba se nevymlouvá, třeba se fakt přehlídla. :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    COQUINE: klasicky dalsi pokusy o mlhu a vytacky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam