• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VENIKA: u ní ta reakce byla podobná, akorát že nemluvila asi 15minut. Je pravda, že starší dítě říkalo, že Abyssus byl lepší, ale už jsme ji nepřemlouvali. Tak snad příště..
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ZEMINO: Chápu, Formule byla jeho první takhle rychlá, když jsme dojeli, byl tak v šoku, že se asi na deset vteřin rozbrečel, pak minutu nemluvil a pak řekl, že jde znova… A pak už by šel na cokoli.

Ta jeho nejoblíbenější jízda byl nakonec Abyssus, jela jsem to s ním asi šestkrát. Od druhé jízdy chtěl zásadně do prvního vozíčku s rukama nad hlavou :)).
    No, já jenom doufám, že si nikdy nepořídí motorku.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    VENIKA: a kluk by si troufl na ty horské dráhy od 140cm? Klobouk dolů. Dcera pořád chtěla, tak jsme našli Formuli - ta byla od 120cm - no už po rozjezdu bylo vidět, že měla velké oči. Ještě že to byla jizda kratší než minutu. 😀
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Jo a psala jsem tu o rodinným pojištění storna, který mám k debetce u ČSOB. Tak hlásím, že jsem uplatňovala v září, bylo to teda “jenom” 12k za letenky, všechno ostatní se podařilo zrušit bez poplatku. Celý to bylo vyřízený asi za tři dny, stačilo nahrát, co chtěli, lékařskou zprávu nikdo nerozporoval, i když to nebylo extra vážný - měli jsme jet na Island, muž si na konci července natrhnul lýtkovej sval a v tom září už sice jakž takž chodil, ale ne natolik, aby prošel Island. Za mě spokojenost, za 2.5k ročně pro celou rodinu - supr.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    COQUINE: Chystala jsem se psát, až budu na pc, ale to se asi nestane… :).
    Takže jo, byli jsme. Koukám, že čeven, pátek. Počasí vyšlo, lidí teda na můj vkus pořád dost, víkend a nějaký prázdniny musí být masakr. Ale když jsme se pozdějc posunuli do vzdálenější části parku, tak to pak odpoledne bylo ok a synovu nejoblíbenější dráhu jsme jeli několikrát po sobě s minimálním čekáním. Za mě dobrý, nemohl ještě teda na všechno (bylo mu 8, výška tak 135 cm), ale i tak jsme si to užili všichni. Druhej den jsme měli naplánovanej Krakov a solný doly, tam jsme jeli hned ráno a bylo to zajímavý (je to teda vcelku dlouhý - tak 2.5hod), bohužel se pak mi udělalo strašně špatně a jeli jsme rovnou domů. (Osvětim je taky kousek, tu jsme původně zvažovali, ale přišlo mi to na něj brzo)
    Kdyžtak se ptej :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    LUSINDA: Až tu budeš, dej vědět.o)

Kromě knoflíků je tam I skvělá celoroční výstava vánočních ozdob.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: Děti jsou u nás vítány. Pod dohledem rodičů si mohou prohlédnout celé muzeum.
    Čeká na ně celá řada zábavných prvků:
    volně přístupný korálkovník s možností navlékání náramků pro radost i na památku
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Výstava knoflíků v muzeu v Jablonci ❤️ v zimě si určitě uděláme čas. Rodinné vstupné je za 350 na celé muzeum. Kéž by si z toho v Praze vzali příklad a udělali tak kulturu přístupnější.

ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    COQUINE: určitě jeďte. Byli jsme teď v srpnu a otevřeli tam další část Sweet Valley s kolotoči pro menší i větší děti, takže se návštěvníci rozptýlí. S holkou jsme skoro nečekaly nikde, starší čekali max 30minut na velké horské dráhy.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    VENIKA: ahoj, jeli jste do energylandie? hledam inspiraci na kveten:)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja taky dekuji za tip na wroclav, uz nekolikrat jsem nasla dobre letenky s ryanairem na jih prave z letiste ve wroclavi, mame to 300km. to by slo hezky spojit :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MEDVED007: dík za tip, já chci už dlouho do gdansku a nikdo tam se mnou nechce, takže cestou i Wroclaw, super:)
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: Polsko bývalo vždycky stranou zájmu
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: Když to srovnám s Krakowem, který se bere jako super perla, tak Wroclaw mě oslovila i víc. Miluju vodu a tady ty ostrovy, mosty, promenády kolem řek...navíc z Prahy za necelé 4 hodiny.... . Jako stydím se za to, ale objevuju až teď krásy Polska....
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: Wroclaw je pecka, vracíme se tam strašně rádi…
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    Pokud někdo hledá tip na prodloužený víkend, tak jsme se dnes vrátili z Wroclawi a fakt nad očekávání. Krásné historické město, navrch s více než 300 trpaslíky v ulicích, zajímavé, poučné s interaktivní muzeum hydropolis, veliká zoo se špičkovou expozicí ryb i želv a hodně fajn akvapark, jde jsme teda my vyzkoušeli hlavně sauny. Všechno za rozumné ceny...za mě fakt krásné město pro děti každého věku.
    2733
    2733 --- ---
    POZITRON: Moc díky, super.
    Bookuju nakonec dvě noci v Larnace (noční přílet a ať se vyspíme), dvě noci v Limassolu (maraton před a po) a pak pět nocí v hotelu severně od Paphosu (ať jsme na západě a budeme vyjíždět). Východu se vyhneme (díky za recenzi na tourist trap Ayia Napa, vyhneme se). Určitě navštívíme Akama National Park, už jsem tam koukala na trasy, a snad vyjde i něco v Trodoos Mountains... Zbytek necháme na počasí a mužově formě po maratonu, ať jsme flexi,))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    GRETKA: Ja a je skvela!
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    GRETKA: vřele doporučuji, hodně se nám líbila
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    Když už se tu probírají zoo, byl někdo v té v Lisabonu ?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QUANTI: Byla jsem v tamni zoo pred pár lety, neurazi, nenadchne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam