• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    JANISKA: půjdu lehce proti proudu, ale s třema malejma dětma chceš cestovku - v jedné objednávce letenky, přepravu na ubytování a bydlení. Apartmán s možností vařit nebo dojit do nejbližší restaurace. A starat se o co nejméně věcí, co jde. Plus pojištění pro případ chorob. Chceš balíček a ne v případě problémů vše řešit jednotlivě atp.
    Řecko má lepší moře, služby mi přišly lepší v Itálii. Ale třeba to Korfu je slušná volba, jsou tam různé tipy pláží, dají se tam udělat nenáročné výlety.
    Moje děti jezdí do Barbati, oblázková pláž.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    JANISKA: a co nejaky klasicky kemp v Italii? myslim takovy ten, co tam jsou i bungalovy a mobile homes. je jich po Italii spousta, jsou jakz takz cenove dostupne, je moznost vareni i chozeni na jidlo, je tam jak more, tak bazeny a deti 8-10 tam muzes po arealu v pohode pustit samotne
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    JANISKA: Hele a co zkusit house sitting? Je to sice trochu dobrodruzo, ale mohlo by to bejt zajimavy a odpadnou naklady za ubytko a vyvencit nekomu 3x denne psa, nebo nakrmit domaci mazlicky a zalejt kytky, by nemusel bejt velkej problem :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JANISKA: jedte nekam do apartmanu, letenky si poridte sami, varte si sami a zivte se ovocem a zeleninou. kdyztak umim poradit Korfu i s konkretnimi destinacmi,napis mi do posty
    KATIA
    KATIA --- ---
    JANISKA: já jsem takhle měla v minulosti slušné zkušenosti s portálem nacesty.cz, ty německý cestovky podle mé chabé zkušenosti držely lepší standard i u těch nižších cen. A myslím, že Řecko na to, co chcete bude dobrá volba (moře dobrý, akorát ty wc to je peklo).
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    JANISKA: U nás cenově dostupné zájezdy k moři pořádá třeba DDM. Je to něco jako tábor pro rodiče s dětmi. Lidé se do připraveného programu mohou a nemusí zapojit... https://www.vikyr.cz/tabory/3115-rodinny-tabor-letecky-tunis-djerba

Dům dětí a mládeže Vikýř, Jablonec nad Nisou, Podhorská 49, příspěvková organizace | Tábory | Rodinný tábor ITÁLIE 2025
    https://www.vikyr.cz/tabory/3058-rodinny-tabor-italie-2025

Dům dětí a mládeže Vikýř, Jablonec nad Nisou, Podhorská 49, příspěvková organizace | Tábory | Taneční SBK ve Španělsku
    https://www.vikyr.cz/tabory/3101-tanecni-sbk-ve-spanelsku

Třeba i u vás něco takového je...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Prosila bych o brainstorming:

Starší dcery (v době dovolené 8 a 10 let) mají obrovské přání, abychom společně mohly na týden někam k moři. Mají víceméně nulové požadavky na to, kam by to mělo být (akorát se moc netvářily na Balt), jen prostě touží po tom, aby se mohly se mnou na týden vykempit někde, kde se budou moct od rána do večera cachtat ve vodě (ok, s pauzou na jídlo). Bylo by fajn, kdybych tam nemusela řešit jídlo, ale zároveň by bylo příjemný, kdyby se nám podařilo stlačit náklady (muž je ještě s třetí dcerou na rodičáku, takže naše výdělky nejsou nikterak omračující), mno. Nějaké tipy na konkrétní místa/ cestovky/ víceméně cokoliv? Já jsem zatím vždycky byla spíš ten typ, co cestuje po hostelech ve střední Evropě, moje zkušenost s jakýmikoliv zájezdy, hotely a rezorty je nulová. A pracuju ve školství, takže mám bohužel taky nulovou možnost srazit náklady na cestu tím, že bychom vyjely mimo sezónu.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    MEDVED007: ňák ták. žena má tedy naprosto dokonalý itinerář, ale vzhledem k tomu, že počasí je vždy nevyzpytatelné a polovina posádky je bude mít v součtu devět let, tak to bude v režimu "se uvidí".
    jen jsme nenašli nikoho, kdo by to absolvoval s námi.
    naše dvě děti vyžadují dva dospělé, ale kdyby byly další dvě podobných věků, tak by ty čtyři potřebovaly taky dva dospělé, což je o 100 % příjemnější:-D
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SCHWAB: My vloni dali road trip po Rakousko Uhersku z Prahy přes Moravu tj Brno do Vídně a pak dal do Lublaně a Terstu a vraceli jsme se přes Julské Alpy a musím říct, že to bylo moc fajn. Úplně jsme vynechali hledání cíle nebo ubytování a bookovali jsme večer předem nebo i během dne. Vždycky se něco fajn našlo a byla to velká svoboda.... přizpůsobit program náladě posádky, počasí nebo klidně jen rozmaru viz canyoning last minute.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    IKARIE: nenapisu nic nového, ale na ca plus mínus 14 dní máme v plánu u směru Slovinsko. něco v Rakousku, možná na kraj Chorvatska, zpátky asi možná Balaton. Se uvidí.
    2733
    2733 --- ---
    IKARIE: Dávám palec nahoru pro Slovinsko (líbilo se mi Jezersko a kamarádka mi doporučovala ještě okolí řeky Soča). Ke zvážení ještě přihazuji Černou Horu. My strávili na Balkáně loni měsíc a půl a jestli se někam chci vrátit, tak je to Černá Hora,)) Bosna, Albánie, Řecko atd. klasika, taky dobrý, ale Montenegro mi totálně vzalo dech.
    Jestli máte rádi hory, tak by se vám mohlo líbit v Durmitoru: zelený kopečky, kozy, přišlo mi to pro děti víc než třeba hory v Albánii. Moc hezký je i hlavní město Podgorica, tam nás teda chytly ty vedra, o kterých píšeš, ale bylo to snesitelnější než v Sarajevu,))
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: ano, je to tak. My byli připravený na francouzský ceny, ale i tak mě blbej Lidl složil na kolena. Jediná výjimka byla pojízdná pizza v nějaký vesnici, kde jsme si dávali přestávku. Ta stála 13 euro a byla luxusní. Jinak ještě k tomu pobřeží, kdybyste náhodou jeli, ono je to moc hezké i od Bordeaux nahoru, například La Rochelle je fakt krásný město. Z pobřeží je i výhled na pevnost Boyard (dá se koupit nějaký výlet lodí k ní).

Na Islandu je všechno drahý tak, že ti to asi bude jedno:)) My tam jeli tenhle model - snídaně v hotelu, přes den sendviče a něco ze sámošky, večer jídlo někde v bistru/fastfoodu a dalo se.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    VERCA_ZABA: tyjo super, diky! k tem cenam - ladim se na camino a posloucham ziburovu audioknihu, kde rika, ze poutnik pri prechodu pyreneji presne pozna, kdy je uz ve spanelsku - ceny v barech a kavarnach jsou najednou tretinove. francii tedy asi zatim vynechame nebo tam nekdy pojedem jen ve dvou :)

jinak v destinacich, kde jsme v posledni dobou byli (balkan, recko, kanary, jih spanelska, italie, maroko) mi to prislo cenove opravdu prijatelnejsi jak u nas, takze na dovolene jeden model snidane a jedno easy klidne nevarene jidlo na ubikaci + jedno jidlo venku. (samozrejme az nekdy vychytam letenky treba na island, tak toto asi nehrozi:))
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: v Medocu jsme skoro rok pracovali a teda ono tam není o co stát - pokud nejsi vyloženě znalec vína, který objíždí chateaux a ochutnává. Jsou tam jen a jen vinice, kukuřice a sem tam chřestové farmy, v létě i mega horko (tak jako všude). K oceánu je to hezké do Lacanau nebo Hourtin, pak níž třeba i Hosegor. Kolem Arcachon je to zase plný ústřičných farem. Duna asi stojí za podívání, ale to takové vyšlápneš, uděláš fotku, jdeš dolů - po tom, co jste byli v Maroku, si myslím, že ten wau efekt z duny nebude takový.
    A co se týče cen, je to tam drahý, o tom žádná. My jsme za ten rok nikdy v restauraci nebyli :D stačilo nakupovat v akci v Lidlu.. Ted máme i srovnání z loňska se Španělskem a ten samý Lidl, ceny klidně i trojnásobné. Takže pokud jste zvyklý opravdu chodit do kaváren a restaurací a nevařit si, tak se to opravdu prodraží.

Jinak Bosna je taky super, vidíš. A nepřišlo mi, že tam bylo tak strašný vedro jako na Albanii a Chorvatsku, odkud jsme tam jeli.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MUFLONEK: to pak posli report. me se libi strasne pobrezi u bordeaux (pisecna duna Dune du Pilat, narodni park Medoc) + kdysi jsem byla na plazich stredozemniho more u Narbonne a to je taky pecka, ale z te Francie mam (mozna iracionalni?) strach, ze bude draha i navsteva pekarny, natoz vecere v restauraci.

my mame jeste v zaloze Bosnu, kde jsme loni v lete meli koncit nas tritydenni balkan trip, ale prave kvuli silenym vedrum jsme do po dvou tydnech odpiskali a z Recka se vratili rovnou domu. letos mame dovolenou ve stejnem terminu co loni, hnout s tim nejde, mame na to ten cervenec, tak uvidime.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    My letos jedeme s mojí ségrou a obytkami Normandii.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    IORETH: Jj. Jeskyne jsou skvely, souhlasim.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KATIA: chápu. Na ten sever je to risk. Stejný jak na Rujane nebo v Polsku. Když je slunečno, je tam krásně a skvělá koupacka. Když prší a fučí, člověk tam fakt nechce být.
    KATIA
    KATIA --- ---
    VERCA_ZABA: Holandsko je báječný, ale jednou v létě jsme ho plánovali a hlásili týden déšť a 16 stupňů. Tak to jsme teda vzdali;-)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: a co Holandsko? ULO by určitě poradila. Pamatuju si, jak tady nebo v jiném auditku psala, že v létě je v Holandsku teplo (ale ne tak, jako na jihu) a moře je osvezujici. A je tam toho k vidění tuny.
    Taky jsem o něm včera uvažovala jako možnost, ale s obytnakem jsme marný. Pokud vy jezdíte autem a spíte v ubytování, mohlo by to být super.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ENDEE: Slovinsko je skvělá volba. U moře se mi nejvíc líbilo v Isole
    IORETH
    IORETH --- ---
    ENDEE: Ve Slovinsku doporučuju neminout jeskyně: Skočjanska jama a Postojna jama jsou naprosto dechberoucí.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    IKARIE: Co Slovinsko? Jak je to maly, da se tam toho projet a videt hodne a je to fajn. Cestou to muzete vzit pres Rakousko nebo treba Madarsko.
    Loni jsme dali Piran a pak Moravske Toplice, tam by se tvym vodomilum myslim mohlo libit :))
    A taky zajet na Bohinske jezero, Triglavsky park, do Lublane…
    A neni to zas tak daleko.
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: loni jsme měli příjemné klima v portugalsku (obl cascais, porto) a letos planujeme sever Španělska (Bilbao). Ale zas laciný to teda není a moře je studený, letos už mám nějaké ubytko s bazénem a doufám...
    HANELA
    HANELA --- ---
    IKARIE: když ne Polsko, tak Dánsko?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    jinak tip pro ty, co radi chodi - pri hledani cile pro letosni dovolenou jsem koukala i na galicii. narazila jsem na camino inglés, trasu, kterou jsem vubec neznala. ma 110 km a standardne se deli na 7 etap. kdyz by se to natahlo treba na 9-10, prijde mi to jako idealni trek s detma, viz tady pan s petiletym synkem a krasnyma fotkama:
    45 Photos That Will Make You Want to Walk the Camino Ingles - Trail to Peak
    https://trailtopeak.com/2023/02/23/45-photos-that-will-make-you-want-to-walk-the-camino-ingles

klima tam bude prijemne, galicie je zelena i v lete, uplne me to nadchlo. letos to teda nedame, i z toho duvodu, ze ja uz mam v lete naplanovanou jinou cast camina sama + mladsi dcera je vlastne porad jeste docela mala. ale myslim si intenzivne na pristi rok a letos dame cvicne aspon prechod krkonos :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam