• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: My tu zrovna teď jsme na jarnaky už počtvrté :-))

Vueling z Prahy?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ANNAWA: na Tenerife. v obdobi jarnaku jedeme na Tenerife uz potreti a prijde mi tam na unor na jihu nejstabilnejsi klima. jednou jsme o jarnakach byli na lanzarote, kde bylo nadherne, ale chladneji. a jednou v prosinci na fuerteventure, tam dost fucelo.

letenky jsem na letosek kupovala uz loni v kvetnu, kdyz vueling nalistoval zimni letovy rad. byly levne, kolem 150€ zpatecni / osoba.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    divam se na egypt v kvetnu, jak jsou ty statni svatky. to jsou normalni ceny na tyden pro 4 (2+2) s all incl. v 5* (normalne zajezd, tzn. letenky transfer, ubytko) za 56k? nebo je to levny, protoze je tam jeste zima (zacatek kvetna)? v egypte jsem nebyla, tak nemam zkusenost. a nejde o jeden hotel, nasla jsem jich desitky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: A kam letité na Kanary?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: Přímý levný lety z Prahy na Kanary bohužel nejsou :-( A v létě je to dražší i z Norimberka, v zimě to jde.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    POZITRON: ja bych se mozna uz troufala za znalce kanaru oznacit taky, zitra tam zrovna letim. pred tremi lety jsme tam byli vyjimecne v cervenci, tri tydny, a dva tydny z toho tam bylo velmi prijemne (oproti lonskemu balkanu:)), teplejsi jaro. ale v momente, kdy kanary zasahne calima (pisek ze sahary), coz jsme prave v tom cervenci zazili, bylo opravdu hic. krome snizene viditelnosti to prave ovlivni treba i to, ze v noci teploty neklesaji a to byly ctyri dny (a noci) hnusu.
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: kolem 20. Plus pořád trochu fouká, mně byla zima :-) muž udělal pár temp, děti se cachtaly a blbnuly na kraji...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATIA: jedna nyxacka, ktera na kanarech travi dost casu, ted psala, ze tam v lete zazila 38 ve stinu a ze neni pravda, ze by tam v lete nebylo na chcipnuti a doporucuje prave taky portugalsko. tak to nastuduju.
    co myslis tim studena? dneska jsem se koupala ve vode, ktera ma udajne 15 a zadny problem, asi jak vzduch ma podobne, tak to cloveku neprijde. :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: jak jsem tu psala, měli jsme loni fakt příjemně v Portugalsku - cascais, Porto. Přes den tak 25-27, večer se dost ochladilo. Ale je potřeba počítat se studenou vodou.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MEDVED007: Kanary jsou fajn, precijen ostrovy vecneho jara, ale jednak delka letu zatim proste ne v nasem slozeni a i kdyby, tak primej levnej let z Prahy ani neni.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: Na to bych nespoléhala, vedro může být ukrutné prakticky všude tím spíš na jihu.
    Jestli ti vadí horko, tak snesitelnější je to v létě na Kanárech nebo třeba na Madeiře.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Do Nice se daj koupit na leto celkem levny letenky s easyjetem, tak jsem si rikala, ze by to mohlo byt fajn. Sice vedro, ale zas lepsi nez treba Recko nebo jih Spanelska.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VAMPY:
    MEDVED007:
    SHILENEC: vedro je proste problem. ted jsme na Sicilii, ja jsem v tricku, vyhrejvam se na slunci a mistnaci chodej pomalu v perovkach. kdezto v lete se mi dela zle i v CR, jenze zase v lete jsou bohuzel prazdniny a je potreba je nejak pokryt. 🤦
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    POZITRON: byli jsme jeste bez deti v Cannes (a jeli do St. Tropez, Nice..). mestske plaze byly kvalitou ok, ale bylo to nacpane. Vedro je tak akorat, srovnatelne s Chorvatskem/Italii/Reckem.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: Byli jsme v létě v Nice a za mě hodně fajn dovolená. V okolí je toho hodně k vidění včetně Monaka, město samotné je krásné, v centru městská pláž, která není fantastická, ale určitě v kategorii městských pláží velmi dobrá. Vedro je věc náhody, davy zcela klasické.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    POZITRON: Ja byla v lete St.Tropez coz neni tak daleko od Nice a bylo to super. Vedro, ale uplne v pohode zitelny. Ja jsem ale hodne teplomilny clovek
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nemate zkusenost v lete s Nice nebo Marseille? Treba druha pulka srpna. Byva tam vedro na padnuti a hodne narvano?
    Premyslime, kam v lete s detmi kvuli prazdninam, ale v lete budou asi davy vsude, ze? A vedro? Bohuzel cim jsem starsi, tim hur vedro snasim.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUSINDA: prave jet nekam 14 hodin autem s nasima 3 klukama, kteri neposedi, to je pro nas zatim dost neprijemna predstava. a to i kdyby se po ceste udelala velka pauze treba i na prespani a vyblbnuti.

letadlem imho lepsi

Praha - Bari 1:55
    Letiste Bari - Gargano cca 2h taxikem

Praha - Pescara 1:40
    letiste Pescara - Gargano cca 2h taxikem

to uz se da, ale precijen ten Drac v Albanii se mi libi jeste lepsi dostupnosti. stejne jako bych se asi jeste chtela nekdy mrknout do Ninu v Chorvatsku, dokud jsou deti male. do Zadaru to take leta za par supu a v Ninu je melke more. jenze tam se bojim, ze to bude prelidnene i mimo sezonu. my jsme tam byli v dobe covidu, kdy bylo potreba mit vytery a ockovani a nevim uz co vsechno a tehdy tam zacatkem cervna nebyla prakticky ani noha, coz je v Chorvatsku dost neobvykle, ale to uz se opakovat nebude. :) stejne tak jsme v dobe covidu meli liduprazdne Korfu, dokonce v srpnu, to uz se take opakovat nebude. a ted teprve nastane ta doba, kdy si vsechny deti uziji pobyt ve vode a nebude potreba nekoho nekde nahanet a hlidat, kolik pisku ten nejmladsi sezral, takze treba na podzim si myslim, ze uz to na nejakou valecku na plazi bude konecne vhodne a moc rada bych toho vyuzila a proste se nekde realtivne v klidu vyvalila na plaz anebo nalozila do vody, nic dalsiho. :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    POZITRON: jelo se autem z ČR. Letadlem jsme nezkoušeli.
    HANELA
    HANELA --- ---
    před pár lety jsem viděla fotky známých, co cestovali po pobřeží Albánie obytňákem a byla to krása nesmírná! Úplný Karibik!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam