• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • přihlásit
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    KATIA: Aha, doplňuji:-) Zahraničí, ale primárně Evropa. A pod pojmem památky mám vlastně vsechno - historická místa, pěkná městečka atd nejsme nijak zaměřeni…
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ADALIM: my mame pouze necely tyden v tomhle terminu, takze jsem naopak nemohla planovat vetsi trek. Diky fakt levnym letenkam letim s detma do girony a 4 dny pujdeme po pobrezi cast turisticke trasy Camí de Ronda.

Cami de Ronda | Hiking and Walking Costa Brava
    https://www.camideronda.com/en/home.html

pamatky moc nestihame, ale v okoli je Girona, Barcelona, Monserrat, asi by se to dalo nejak hezky naplanovat v pripade delsiho volna.

kdybych mela 14 dni, jdu nejakou trasu Camina (ani by nemusela byt s cilem v Santiagu, pro me je ceste cil, treba Camino de Plata ze Sevilly tam bude v tomhle terminu hezky a etapy si proste zkracuju - ja je zkracovala kvuli detem a slo to v klidu. nebo Camino de Norte a dat nejakou pocatecni cast a spojit to s Bilbaem).
    KATIA
    KATIA --- ---
    ADALIM: moc široké - Česko, zahraniči, jaké památky...? ;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    Máte pls někdo zkušenost s dánským Legolandem + Lego house? Nějaké tipy, co a jak v Billundu atp
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    Ahoj, jdu si pro radu i když cestuji bez dětí, ale tohle auditko žije a už jsem tu našla dobré tipy:-) mame 2 týdny dovolené na přelomu října a listopadu a museli jsme zrušit plány na větší trek(mam problém s kolenem), tak hledám tip kam na kratší nenáročné treky i s památkami. Diky moc!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MUFLONEK: Jako reálně, je to řádově menší než Čestlice
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    IKARIE: já ještě doplním Weiden Thermenwelt, hodinu a kousek cesty z Plzně. Jezdili jsem tam na základce, protože v tu dobu tady byl v ČR maximálně tak liberecký Babylon. Koukám že za ty roky taky rozšířili atrakce a celkově to vypadá líp než kdysi. Celodenní vstupné 15€, děti 7.5€. Určitě to není jako Aqualand Moravia nebo Aquapalace Čestlice, ale mohla by to být dobrá odpočinková zastávka na daleké cestě do Německa nebo zpátky.

Home
    https://weidener-thermenwelt.de/cs/
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    IKARIE: To je levnější než Aquapalace Praha!!!
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    IKARIE: to je dobrej tip - kousek od hranic mam chatu a v aquaparku jsme byli naposled tak pred dvema? Mozna trema? Rokama
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: 4 roky zpatky jsem tu doporucovala aquapark Marienberg v Sasku, tak update - po roce rekonstrukce casti parku nove tobogany, aktualne tri tobogany svetelne a dva dalsi na pneumatiky, k tomu novy splash park pro mensi deti, dodelavaji rekonstrukci saun - mela by byt v provozu od rijna, ale i ta puvodni saunova cast byla super.

k dvema mensim venkovnim teplym bazenum pridali jeste nove dostaveny vnitrni pavilon, zbytek zustava (velky bazen na vlnobiti, divoka reka, plavecka petadvacitka). vstupné mozna mirne podrazilo (58€ celodenni pro rodinu az do peti osob), jidlo v restauraci stejne smazene a levne, jako driv (dvoje detske nuggetky s hranolkama a muj salat na vahu 12€).

jako z prahy bych tam asi nejela, ale opakuji se - byt nekde v krusnych treba na horach nebo se vyskytnout na chomutovsku a mostecku, tak moc doporucim. ja dneska jezdila na tech novych toboganech s detma jak zamlada :))
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANNAWA: dobré vědět!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PROMETHEA: Super levný ano, ale mají celkem nespolehlivé vlaky a sedět celou noc, navíc s dětma, v nelůžkovém vlaku mi přijde strašně umorný.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: tak jdu jeste s jednou interrail informaci - interrail ma ted do 30/9 velkou slevovou akci a mesicni pas po evrope poridite za 348€, daji se pridat az dve deti do 11 let vcetne zdarma.
    pas se musi aktivovat do 11 mesicu od nakupu, takze kdyz byste koupili ted, vyjde to i na letni prazdniny. co jsem cetla tu knihu kamily zlatuskove a tak letmo googlim, jsou staty dost interrail friendly jako je benelux, UK nebo svycarsko / rakousko / nemecko.

GRETKA
    GRETKA --- ---
    MARASAN: To moje dítě co blinká, hází šavle i v letadle 😬😂
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Zlaty letadla, koukam.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GRETKA: ono to taky bohužel není myšlený jako navazující spoje. a je pravda, že ty ceny db do francie jsou šílený (teď jsem na to koukala). někdy se dá najít Sparpreis nebo super sparpreis (bez možnosti storna), a děti do 5-to let jsou tuším zdarma. Minulý rok jsem jezdila vlakem Frankfurt-Mannheim za pár šupu, jakmile je to přeshraniční spoj, cena naskočí..
    Ten Leoexpress má tu výhodu, že je levný a nemusí se přestupovat, časová úspora jen díky tomu nočnímu přesunu…s přestupem dojedete taky db frankfurt-praha, ale nedoporučují, pokud člověk vyloženě nehledá vlakové dobrodružství a nemá moře času
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    PROMETHEA: Fakt dekuji za reakci. Mně to hodne zajímá protože bych se právě chtěla se svými dětmi dostat z Paříže do Prahy jinak než letadlem a nebo busem (taky se mi nekdy dělá špatně a mame jedno zvracicí dítě…).
    Takze jsem to šla hledat. Nasla jsem jedno celkem slušné spojení přes apku DB kde se přestupuje jednou v Mannheimu- odjezd v 19h z Paříže a příjezd na Hlavák skoro v 9h30. Cena ovšem pro jednoho dospělého a jedno dítě od 428€.
    Tak jsem teda šla hledat na idos to spojení co navrhuješ a právěže ten Leo express je přesně to spojení které funguje z Prahy do Frankfurtu protože vyjedeš v cca 22:30 z Prahy a přijedeš 7:22 do Frankfurtu a když máš ještě hledat spojení na Paříž tak pravě už je to tristní a přijedeš v poledne…
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    je spojení Praha-Paříž dodám novou možnost/ směr uvažování :
    Leoexpress Praha-Frankfurt (jezdí přes noc, měl by být super levný), Frankfurt-Paříž Oes jezdí furt buď TGV nebo ICE (oba stejně rychlý, je to zážitek). Časově asi ne velká úspora oproti busu, ale co se týče komfortu asi lepší
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MUFLONEK: Spojeni vlakem mezi Prahou a Paříží jsou dost mizerný. Musí se aspoň jednou přestupovat. Takže to má max smysl, když se chceš cestou někde stavit, nejvíce to dává smysl někde v Německu, strasbourg se taky dá. Cenově to vyjde jako air france ne jako lowcost transavia… je to hodně smutný.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: vlastne tech cest pres noc busem bylo jeste mnohem vic. treba s CSSD do europarlamentu nebo na vymenny pobyt do Tyrolska na stredni plus jeste jeden Londyn na stredni. :) takze nakonec hromada!
    ale je pravda, ze nevim, jak by to zvladl syn a jestli by to pro nej nebylo tedy utrpeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam