• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIAntiky/Bazary/Zastavárny a vše okolo starožitností
    tipy na dobré antiky bazary a zastavárny převážně v Praze ale i zbytku ČR hledáte něco zajímavého? nebo jen máte rádi starožitnosti? podělte se o zajímavé úlovky a tipy kde co mají a kde se obchody nachází
    rozbalit záhlaví
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    MOMOTARO: zajímám se více o ten evropský porcelán a stejně tak nyní začínám se samostudiem jeho oprav. Schválně se podívám na to co popisuješ, může to být hodně zajímavé.

Nevím jak moc se v tom vyznáš, ale myslíš, že je možné u japonské nádobky na sake (nebo možná i něco jiného) z pravděpodobně konce 19. st zjistit jen podle dekoru nějaké bližší informace o výrobku? Mám takovou, prodejce mi říkal co je to za styl, ale zapomenul jsem to a nádobka nemá žádnou značku. Jen v náprstkově muzeu mi řekli, že podle jejich typu je to to co jsem psal a že to bylo určeno pravděpodobně na vývoz.
    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    KANAREK1: Právě že studium asiatiky je dost samostudium, moc fór není a lidi co něco vědí, nejsou často sdílní protože jich je málo a většina jede v nějakých kšeftech, aukcích apod,,, Porcelán je parádní a co se týče retaurování, tak jsou úžasné blogy o retaurování japonským lakem urushi smíchaným se zlatým práškem - kintsugi, jež dělá z v podstatě zničené věci kde často i kousky porcelánu/keramiky chybí, uplně nové a ještě krásnější věci... Rád bych to zkusil ale nejsem moc zručný... Mám pár starých čaj. šálků na dva kusy a nějaké cenější yixingské konve, když se tyto věci mistrně opraví zlatým lakem, je to fakt krásné.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    MOMOTARO: Nejsem na ně odborník, ale líbí se mi jak porcelán, tak jiné serepetičky (víc tedy koukám na Japonsko) :) Můžeme o tom klidně kecnout a pokud by bylo nějaké české fórum, kde se o tom baví odborníci, tak bych přivítal nějaké info.

Jinak všeobecně, víte o nějakém internetovém fóru, kde se probírá téma starožitného porcelánu, případně jeho restaurování?
    HANELA
    HANELA --- ---
    MOMOTARO: dyk jo, nemyslela jsem to zle.
    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    HANELA: zvláštní dotaz... napsal jsem, jestli se starožitnostěm z Číny a Japonska někdo věnuje, to může znamenar třeba i chodit na výstavy, do museí a číst o nich knihy, prostě jsem se ptal jestli tu není spřízněná duše k tomuto tématu.
    Jinak to asi nemá cenu rozvíjet či vyvracet nějaký blud, klidně buď na vážce dál :P
    HANELA
    HANELA --- ---
    GREGI: pro mě ne :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    HANELA: takze vec z druhe svetove pro tebe neni starozitnost?:))
    HANELA
    HANELA --- ---
    ECLECTICA: tak do konce 19. století?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    HANELA: tj. jak staré?
    HANELA
    HANELA --- ---
    ECLECTICA: njn, tak to je jiná, já mám starožitnosti zafixované jako opravdu staré věci :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    HANELA: za starožitnost se považuje třeba čínský porcelán z 50. let.
    GREGI
    GREGI --- ---
    HANELA: co je to za dotaz? jako u jakychkoliv starozitnosti odkudkoliv ze sveta se v tom clovek musi vyznat aby poznal original od fejku
    HANELA
    HANELA --- ---
    MOMOTARO: a jsou to opravdu starožitnosti? Zrovna v případě Číny bych byl byla na vážkách.
    MOMOTARO
    MOMOTARO --- ---
    Věnuje se někdo starožitnostem z Číny, Japanu ? Moc rád bych případně navázal kontakt, moc lidí takových neni. Mimo sbírání které jsem již trochu omezil, jsem delší čas přímo u zdroje - v Číně a momentálně máme obchod přímo na starožitném trhu. Kdyby měl někdo podobné hobby, napište PM, díky
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    ECLECTICA: to je zrovna od toho jediného prodejce, kterého jsem dohledal: http://www.ebay.de/...koko-Madchen-Junge-TMK1-/400460140888?pt=Porzellan_Keramik&hash=item5d3d48d158

K té mé mi toho ale nechtěl moc říct.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Jinak budu se opakovat, ale kombinace kamenné starožitnictví + následná aukce v aukčním domě je rozhodně lepším řešením než ebay apod.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ECLECTICA: dost poobny ale tenhle je vic zdobenej... krajky;)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KANAREK1: co tak koukám, tak je to Gruppen Rokoko (ale nemám to z vlastní hlavy). To by sedělo: http://axonline.de/ebay/2012/16/A013638A.JPG
    GREGI
    GREGI --- ---
    KANAREK1: zkus to v pansky kolmo na prikopech;)
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    GREGI: jj jsem a bylo to v centru. Ale je pravda, že jsem nebyl v těch nejluxusnějších. Jen tak cestou co bylo.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KANAREK1: a si z prahy? prece jenom v tom centru sou antiky na uplne jine urovni nez na ktere sem narazil jinde... mnohem luxusneji zamereny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam