• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIAntiky/Bazary/Zastavárny a vše okolo starožitností
    tipy na dobré antiky bazary a zastavárny převážně v Praze ale i zbytku ČR hledáte něco zajímavého? nebo jen máte rádi starožitnosti? podělte se o zajímavé úlovky a tipy kde co mají a kde se obchody nachází
    rozbalit záhlaví
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    NANTHEI:
    KANAREK1:
    DYSTOPIK:
    DRAGON:

Díky za odpovědi a příště budu pečlivější s otázkou.
    Ono to je vyklizení pozůstalosti v rodině, starej dům, spousta věcí a dilema vyhodit/nevyhodit... Líp to nafotím a zkusím to někde udržet inzerovaný dlouhou dobu.
    Hezkej den!
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Ja obchoduji téměř výhradně se sklem a porcelánem a narazit u nás na sety s více než šesti je spíše výjimka. Jde samozřejmě o to kolik si toho kdo koupí. Základ je těch šest.

DIAGONAL: jinak toto je Stará Role. České Art Deko (jsou v tom prvky kubismu). Ale šlo to současně. Pokud je bez poškození, tak já bych ho na netu prodával za 8000 Kč. Pro větší peníze musíš mít kamenný obchod, kam chodí lidi, kterým to vysvětlíš proč chceš 20000 Kč :)
    Ale počítej s tím, že se bude prodávat dlouho. Není to žádná autorská rarita a dekor není dobrý.
    Kdyby mi ho někdo nabízel k výkupu na obchod, tak si budu rozmyslet zaplatit tisícovku.

(A než se do mě pustíte kvůli číslům, tak nabízet neznamená prodat. To si málo kdo uvědomuje :) )
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DYSTOPIK: já ti nevím, Jaromíre :) skoro pokaždé narazím na více než šest, ale třeba máš pravdu a všichni kupovali nějaký XL set, nevim :))

viz třeba toto:

A Victoria Czechoslovakia Art Deco tea set - South Perth Antiques & Collectables
    https://antiquesandcollectables.com.au/product/a-victoria-czechoslovakia-art-deco-tea-set/
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    DRAGON: tak to měla možná dokoupenou druhou sadu šálků pro případ, že by to vymtátila.

Obvyklá je tzv. přátelská sada dvou kusů a pak těch 6. Říkala mi to dcera tehdejší prezidentky asociace starožitníků, když jsem s ní před lety řešil starožitnej porcelán
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DYSTOPIK: tyhle starý sety se dělaly tuším po deseti nebo osmi, šest ne. Aspoň všechny podobný CSSR sety, co sbírala máti, má s osmi nebo deseti.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Je dobrý, že máš všech 6 ks šálků, takže to je celá sada. To přidá na ceně. Pak ten stav a konkrétní model samozřejmě
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    U těchto věcí je dobré doporučit Google Lens, ty najdou veškeré znaky, marky, jmena, puncy atd.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Tak takhle
    Porcelán značky MZ - Altrohlau, Czechoslovakia či Austria - Antik Praha
    https://www.antikpraha.cz/porcelan-znacka-mz
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Podle stavu..
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    DIAGONAL: jestli je to royal epiag, tak by to mělo mít cenu v nižších desítkách tisíc
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    DIAGONAL: to by asi chtělo víc informací...má to nějakou značku?
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    ahoj, prosím někdo bližší info? případně cca cena? díky.

KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    HNL: To přeškrtávání cen začalo za covidu. Asi se to hodně osvědčilo. Prodej za nepřeškrtnutou cenu samozřejmě nikdy neexistoval. Navozí se to, napíšou dvě ceny a jde to na pult :)
    To co za něco stojí má samozřejmě odpovídající cenu i "po slevě". Ale často se tam najdou dobré věci za symbolickou cenu.
    Jen se v tom chce dobře vyznat. Jsou tam na jedné hromadě nové i staré věci.
    HANELA
    HANELA --- ---
    TRISSIE: dobrá inspirace
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no ale přes Czechantik byl objeven jeden Pavel Vávra, s laskavou pomocí Nanthei zadatovaný na rok 1921, který už čeká na vyzvednutí a stane se investičním rodinným dědictvím :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NANTHEI: ale dobře se tam filtruje :-)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    TRISSIE: Czechantik je hub, prodávají přes něj jiné obchody. osobní zkušenost nemam, nic negativního jsem ale neslyšela, jen je to přes ně samozřejmě dražší než v původním obchodě :)
    HNL
    HNL --- ---
    NANTHEI: Díky, říkal jsem si jestli tuhle akci nepořádají náhodou pravidelně:)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    HNL: tam je "výprodej" celoročně už několik let ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KANAREK1: Antikvitu znám, jednu dobu jsem kolem chodila pravidelně a vzpomínka na jedny vystavené náušnice byla to, co mě na celou myšlenku přivedlo :-)
    Takže tam už jsem byla, historických kousků mají jen pár, a nic, co by mě úplně zaujalo. Jejich historizující a moderní šperky jsou ovšem něco jiného, manžel dostal vizitku, ať se tam jde podívat :-)

u těch, co zmiňuje NANTHEI, žádná láska na první pohled nebyla, ale zaujaly mě stránky CZECHANTIK na Petrském náměstí - nějaké zkušenosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam