• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Tak kdybych chtěla sladit něčím 100% raw, tak použiju listy stévie.
    DANIA
    DANIA --- ---
    AGNESK: zkusenosti s pripravou nemam, ale tyhle sirupy u nas nahradily veskerej obyc cukr (agavovy, jecny se sladem, datlovy..) :) a jsem s nima taky spokojena

jinak ted na vikend chladim dvoubarevny kesu dort:)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    MRTVYKOTE: Mám, Excalibur s pěti tácy. Včera, když jsem zadělávala na těsto, tak jsem doufala, že jí z toho většího množství lnu už snad zaplním. Nezaplnila. Vyšly mi na tři patra, budu muset ještě přidat:)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    DANIA: Kdepak, koupila jsem si poprvý datlový sirup taky z countrylifu, zajímalo mne jak chutná a nezklamal mne. Taky pochybuju, že je raw, (pořád ale lepší než cukr řepný). Vyrobit si sama datlový sirup, myslíš způsobem odpařování do 45 °C jako sirup z agáve a yakonu, co mají v lifefoodu? Máš s tímto postupem zkušenost? Podle mne to nebude jednoduchá procedura. To by mne zajímalo. Zkusím zapátrat:)
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    AGNESK: mimochodem pokud mas susicku tak doporucuju pripravu v ni, byla jsem rada ze bylo krasne nasuseno 3 az 4hodiny a vlezla se mi vetsi varka nez do trouby....
    DANIA
    DANIA --- ---
    AGNESK: datlovy sirup si delas vlastni ze susenych datli? nebo kupovany? o tom jsem totiz docela pochybovala, jestli je raw:) mam ten z country lifu
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    AGNESK: super, těšíme se :-)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    ROSADKO: Mám připraveno na další várku lněnek a tentokrát jedny budou z hnědého lnu cibulové s dýňovými semínky, inspirováno z lifefoodu a druhé ze zlatého lnu s rajčaty a medvědího česneku podle tohoto receptu :)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    MRTVYKOTE: To víš, že byl:)

Slunečnicová pomazánka
    Namočíme přes noc bio (chutnají potom jako přímo na poli vyloupnutá z černé slupičky, mám je moc ráda) slunečnicová semínka jeden a půl šálku, raději méně než více, abychom stihli spotřebovat. Nalijeme i s vodou, ve které byla namočená do mixéru, přidáme jeden až dva stroužky česneku, půl šálku lískových ořechů a nebo mandlí, snažím se vždy smíchat dohromady semínka s ořechy nebo s naklíčenými luštěninami, protože v kombinaci těchto skupin, je nejlepší zdroj proteinů.
    Dále přidáme jednu lžičku olivového oleje, špetku himalásjké soli, dvě-tři lžíce citronové šťávy, lžíci tahini nebo johsen shoyu ze Sunfoodu a půl jarní cibulky.
    Četla jsem, že někdo přidává ještě zázvor a křen:)
    No a to je vše. A určitě by stálo za to vyzkoušet slunečnicovou pomazánku s mrkví a kari:) viz

Daily Garnish » Blog Archive » Raw Carrot and Sunflower Spread Recipe.
    http://www.dailygarnish.com/2010/07/raw-carrot-and-sunflower-spread-recipe.html
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    AGNESK: nemohla bys dát víc receptů na tyhle různé placky? Ideálně něco jednoduchého, dík :)
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    AGNESK: MŇAM! vypadá to fantasticky!
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    AGNESK: slunečnicová pomazánka by mě zajímala recept by byl prosím :)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    jak děláte čokoládu? fakt povídejte

Určitě existuje zpousty způsobů, ale nemám tolik času s tim zas tolik experimentovat.
    (Já dělám většinou klasiku:
    tuk - kokos olej
    sladislo - sirup z agave
    emulgátor - prašek z maca kořene a sušená drcená vanilka
    a samozřejmě bio nepražený kakao
    A dám to do ledničky)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Salátové rolky

Římský salát a na něm rajčatová pomazánka se slunečnicovými semínky, kterou jsem si dávala i na předešlé zeleninové jednohubky. Jako přílohu jsem měla naklíčenou pšenici, mungo fazolky, přes noc namočené arašídy a kvítky sedmikrásky chudobky. Tahle pomazánka vydrží v lednici klidně i týden narozdíl od pomazánky slunečnicové, která už za dva dny je nakyslá. Dělala jsem ještě pomazánku z medvědího česneku společně s koprem a zrovna přemýšlím jakou vyzkouším příště. Pár typů mám, ale nejdřív se zeptám.

Nemáte někdo nějaký odzkoušený recept na dobrou raw pomazánku?

rolky

MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    TORUVIEL: muzu potvrdit ze je moc dobra a chutove zajimava
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    AGNESK: Zapomněla jsem, že do pomazánky ještě patří jeden stroužek česneku a lžíce lahůdkového droždí, díky za upozornění ID
    still_primitive, s kterým jsem pomazánku vyráběla:)

TORUVIEL: Vůbec neznám, ale podívám se tam, spíš do tý Lipanský a dám vědět, děkuju za typ.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    AGNESK: Kupuju ji v Govindabutiku na Soukenické, možná by ji měli i v Lipanské v takovém pákistánském obchodě s kořením, ale tam jsem dlouho nebyla.
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    TORUVIEL: Děkuju, to zní zajímavě, že chutná po vajíčkách, to jí musím vyzkoušet. Koukám, že se dá koupi v yoga centru, odkud jí máš ty?

Jinak změnila jsem barevný text na černý a nebo jen na červený, tak by to mělo být snad už čitelné pro všechny, když tak dejte vědět.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    AGNESK: Místo himalájské soli doporučuju zkusit černou sůl, voní po vajíčkách. http://www.cernasul.cz/ocernesoli.html
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Jaké dezerty, sladkosti jste si už zkoušeli připravit? Co máte nejraději ze sladkých dobrot a jak se Vám povedly? Já mám nejradši čoko kuličky z LIfefoodu, banánové palačinky a jahodovo-banánový mražený krém.
    Bohužel se mi nedávno rozbil kuchyňský robot a to díky sekání ořechů na mražený dort, investovat do kvalitního food processoru se opravdu vyplatí, nezbývalo mi než si prozatím vymyslet nějakou opravdu nenáročnou sladkost, kterou zvládnu vyrobit pouze pomocí mixéru, tudíž nezabere moc času. Protože čas hraje velkou roli v tom, když Vás náhle přepadne sladká horečka:)

Jahodovo-banánové mražené pyré s datlovým sirupem
    Příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Vyndáme z mrazáku předem připravené jahody a banány, společně rozmixujeme, přidáme trochu vody a podle chuti přisladíme sirupem. A navrch pokapeme a nebo polijeme datlovým sirupem, podle toho jak moc je horečka vysoká:)

zmrzlina
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam