ALONSY: já jsem asitak 11 let vegetarián, a v tomto roce se přeprogramovávám na vitariánství. nejvíc mi to jde od doby, kdy jsem si pořídila vitamix :)
teď když je teplo, žiju jenom na odšťavený zelenině, koktejlech (kterým všichni teď honosně říkají smoothies), do kterejch mixuju kromě ovoce ještě semínka (teď např popíjim meruňkovo-hruškovej koktejl s chia a sezamovejma semínkama), samozřejmě na celým ovoci a zelenině, salátech a pak si docela ujíždim jako tady kolega sky_max na raw čokoládových krémech a pudincích... když ještě nebylo teplo, tak jsem to jedno teplý jídlo denně k tomu vždycky přidala, třeba pečenej celer s bramborama nebo pohanku, jáhelník, dušenou zeleninu s rejží nebo tak něco - jednoduchý, nepřekombinovaný jídla a hlavně nikdy nepoužívám prefabrikáty. občas si zaskočim do vegfoodu nebo do beasu, ale to jen výjimečně...
souhlasim, že šťávy (ne kupovaný, v těch nic neni, i když jsou 100procentně čistý a jánevimco bioorganic atd - zoxidují už po několika minutách), hlavně zeleninový, jsou základ. já dávám k snídani půllitr ze zeleniny :)
jinak tip na uchování odšťavených džusů - stáčet do termosky s ledem a ihned dát do lednice, pak vydrží nezoxidované i několik hodin. to psali v jedný moudrý knížce o syrový stravě :)