ALONSY: rok a půl.. z toho strikně první půl rok. Upravil jsem si to jak mi to osobně vyhovuje, tj.: žádný vyrobený věci. Všechno co jim je v tom přírodním stavu. Tedy věčina v syrovém. Ale rejži si žejo uvařim a kuskus zaleju vařící vodou a podobně. Sladim přírodně (agáve, med), co jde namáčím (semínka, ořechy, ovec, pšenici). A hlavně jim hrozně moc ovoce a zeleniny v tom klasickym stavu.
No a pak přichází ta část RAW stravování, kterou se ještě furt učim a učit budu asi ještě hrozně dlouho a to je vytváření a sušení placek. Pomazánky, krémy, saláty, kaše atd atd. Je to v podstatě jako se učit a objevovat cizí jazyk. Je toho fakt nespočet co se s tím dá dělat. Už jsem si docela vymakal raw bio čokoládu a různý krémy s tim, ale stejně se toho dá dělat fakt hrozně moc. Třeba ty dorty, na to je expert matka, já si na ně zatím vůbec netroufám. Je dobrý když to dělá celá rodina/víc lidí, každej se může zaměřovat na jiný odvětví a pak sdílet zkušenosti a nápady.
P.S. Šťávy jsou základ. Dokonce babička když to viděla, tak začala taky. Koupili jsme jí odšťavňovač a každý ráno si dělá raw ovocno-zeleninovou šťávu a když byla tuhle u doktora, tak myslel, že se mu rozbili přístroje jak se jí zlepšil stav. Má pár závažnějších nemocí, ale začínaj ustupovat - díky šťávám.