já používám obojí, a obojí je pro mě nenahraditelný :)
odšťavňovač má tu obrovskou výhodu, že ve skleničce džusu pozřeš šílený množství živin, který ti jde skoro rovnou do krve (netřeba jehel ;))) a z drtě z odšťavňovače můžeš dělat různý sušený placky - když k nim přimícháš třeba drcený semínka atd. (a hodně odpadu tě nemusí trápit, když si uvědomíš, že tu vlákninu vykadíš ve stejnym stavu, jakos jí pozřela, páč ta tělu nedává nic, kromě toho, že kartáčuje střeva :)
u koktejlů tělo musí mnohem víc trávit. ale jejich výhody jsou, že neoxidujou zdaleka tak rychle a pak že můžeš mixovat celý plody (jádřince, stopky...), takže využiješ vše. ale každopádně ten rozmixovanej matroš pak můžeš přecedit přes plátno a máš čistej džus.