• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    AGNESK
    AGNESK --- ---

    GGG
    GGG --- ---
    This Raw Food Blogger will blow your Junk Food-Loving Mind | Messy Nessy Chic Messy Nessy Chic
    http://www.messynessychic.com/...4/02/13/this-raw-food-blogger-will-blow-your-junk-food-loving-mind/
    BNT
    BNT --- ---
    LENISTA: ty jsem ještě nezkoušela, tak nevím :) jen jsem si všimla, že ty africký jsou jakoby trochu nakyslý, ty jihoamerický jsou víc čoko-hořký :)
    LENISTA
    LENISTA --- ---
    BNT: hm... ty co mám doma jsou z Indonésie, ty bys zařadila kam?
    KABIS
    KABIS --- ---
    RODWY: me prave samotny nechutnaj :)
    BNT
    BNT --- ---
    ....a btw jsem vypozorovala, že kakaové boby jihoamerické jsou výrazně lepčí než ty africké :)
    BNT
    BNT --- ---
    ROSADKO: já kupuju boby vcelku, melu je doma ve vitamixu. ale lze je určitě mlít i v jinejch strojkách, tipla bych, že třeba kafemlejnek by mohl fungovat...
    RODWY
    RODWY --- ---
    KABIS: nejlepsi jen tak.)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    ROSADKO: víš ale takhle nemáš jistotu u ničeho.. co já vim jestli ty jabka co kupuju jsou fatk bio? co já vim jestli placky z lifefoodu jsou fakt raw? co já vim jestli agáve je tepelně neupravovoaný.. jako nevim, ale věřim jim to
    a co se aromatu týče, tak neznám nic se silnějším aroma než raw bio kakao
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    SKY_MAX: no, to si právě nejsem úplně jistá, když ho musí pro distribuci připravovat tak obrovské množství...pak je otázka, jestli to tam někdo hlídá a jestli by tedy opravdu nemělo smysl si ho namlít spíš nějak doma...nehledě na to, co tu někdo psal (ale ten příspěvek zmizel) - že namleté vyčichne a ztrácí tak aroma a kdoví co ještě...
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    ROSADKO: právě proto se to kakao jmenuje raw, že se mele aniž by docházelo k oněm teplotám
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    AGNESK: jéé, moc děkuju! já ani nevěděla, že to bylo tady :)

    Jinak mám pro vás ještě jeden tip - objevila jsem tuhle slečnu nedávno, vyrábí domácí 100% raw tyčinky - dneska mi přišel balíčej a jsou fakt vynikající, navíc je má na fleru celkem za dobrou cenu :)
    markol - živá strava | Fler.cz
    http://www.fler.cz/markol-ziva-strava
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    ROSADKO: [ AGNESK @ RAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT ] plus stroužek česneku a lahůdkové droždí a přidat černou sůl je vážně skvělý nápad! Pomazánka je opravdu moc chutná, poděl se později s tím, jak se ti povedla, a jak ti chutnala .)
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    A ještě otázka: někde jsem kdysi četla návod na raw vajíčkovou pomazánku (samozřejmě bez vajec :-)) - aby to chutnalo jako vajíčka, přidávali tam himalájskou černou sůl, která je opravdu chutí i vůní vejcím hodně podobná. Ale už si nevzpomínám, jaké byly další ingredience a recept nemůžu nikde najít...nevíte někdo, prosím?
    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    Kupujte si raději kakaové boby nepražené celé nebo už namleté? Četla jsem teď v nějaké diskuzi, že při mletí bobů dosahují teploty až 200°C, takže pak už fakt nejsou raw a je to jenom obyčejný kakao. Napadlo mě koupit si boby celé a namlít to v tom klasickém starém mlýnku na kafe...myslíte, že to půjde?
    VIVA_
    VIVA_ --- ---
    ROBICK: Ta čokoláda určitě funguje (viz.video) tenhle týpek vypadá, že rozhodně nemá deprese :)))) Jen se trochu bojím, když na něj koukám, jak to bude působit na mě..
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    nevíte zda jako kulturu do raw ořechovýho sýru můžu dát místo probiotik kus jinýho raw ořechovýho sýra? když jo, jak moc tam musim dat? děkuju
    KABIS
    KABIS --- ---
    BNT: nj, tak vynej mixer nemam a jen tak mi nejedou :) ale dik :)
    BNT
    BNT --- ---
    KABIS: já dělám níže uvedenej recept 16:08:55 3.2.2014 z bobů, kakao nevedu :) ale je fakt že to chce výkonnej mixér... nebo je jim jen tak :)
    BNT
    BNT --- ---
    ROBICK: no jo, to si dělám furt, s různejma obměnama. šílená závislost, ta čokoláda :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam