• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    FRONEMA: nedelam kasi :) orisky necham namocene pres noc, pak smicham s nakrajenym ovocem a s chuti do jidla ;) kdysi jsem to mixoval na kasi, ale takhle mi to chutna vic, je to pestrejsi a ne takova kejda, dalsi vyhodou jsou mensi ztraty - mixer si vzdy neco necha ;)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    KALICOR: jak delas oriskovou kasi?
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    KUBIS_IN: nedela, prave se laduju ovocno (banan, jablko) oriskovou (dyne, kesu, arasidy, chia, len) kasi :)
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    KALICOR: ja zasadne orisky s ovocem nemicham. Ale, pokud ti to nedela problem muzes to zkusit.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    KUBIS_IN: tyjo dobry :) vcera jsem prave premyslel, jak by se dal vylepsit zmrazeny banan - myslis zeby sla kombinace banan + rozmixovane namocene kesu?
    KUBIS_IN
    KUBIS_IN --- ---
    Dneska RAW zmrzlina. Zmrazeny bio banan - rozmixovany s cerstvymi tresnemi a spetkou vanilky. Uzasna kombinace doporucuji .)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    TILOPA: zajimave, protoze tohle je diskuze presne o tom co te nebavi :D
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    SKY_MAX: to vypada chutne, jeste sehnat nekoho kdo by mi takhle pekne "varil" me to delat nebavi ani to neumim .)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    teda tahle mi nedá a musim sdílet, dort a účastník našeho posledního kurzu nevaření :)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    TILOPA: protoze jsem opice a radsi budu delat cokoliv nez se nudit, tudiz klidne delat i parky z kesu, kdyz nebude nic lepsiho na zabavu :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    TILOPA:a proč ne? některá jídla jsou radikálně jiná, nějaká zdravější obdoba známých
    HANNYS
    HANNYS --- ---
    TILOPA: asi jak kdo. Já třeba nepotřebuju, aby zdravé jídlo chutnalo jako to, co znám z běžné stravy. Pro mne osobně je důležité, aby jídlo bylo chutné (nejsem ale vitariánka, jen se tímto směrem inspiruji a zařazuji do svého jídelníčku zpestření).

    Myslím, že když člověk najede na jakoukoliv zdravou stravu, tak se tělo postupně pročistí a chuťě na to původní postupně vymizí. Tělo takového člověk pak už "touží" spíše po tom, co mu chutná ze zdravého jídelníčku. Tedy alespoň u sebe to dost pozoruju.
    HANNYS
    HANNYS --- ---
    A novou malou restaruaci Raw Cha v Praze Na Poříčí jste už objevili?
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Hu me napadlo a proc se vlastne snazite "varit" raw jidla, aby vypadala jako treba vepro knedlo zelo a mela i stejnou chut ?
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    KALICOR: nejak se mi nedari zkvasit zeli, ktere jsem do raw "uzeneho" pridaval taky, jen informuji ze jsem nezapomnel a pracuje se na tom :)
    BNT
    BNT --- ---
    TAJAK: nedavno jsem si udělala skvělej: z namočených kešu, rajčat, libečku a pampeliškovýho listí - to vše do mixéru s trochou vody a soli a nalila na zelenej salát (římskej nebo co to bylo) a bylo to fakto hodně dobrý...
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Dneska jsem zkusil syrový dál. Jednoduché, chutné, syté:

    Základ = klíčky z hnědé (šlo by jistě i jiné) čočky. Zamatlat rajčatovým pyré a kokosovým mlékem.
    Na dochucení jsem použil: Curry, kumín, kurkuma, česnek, jarní cibulka, nať koriandru, chilli, sůl.
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    SKY_MAX: to kazdopadne :) premyslim to zkusit zkombinovat se lnenyma krekrama, jakoze trochu to "maso" prosusit a pak davat platky na lnene krekry, takove "chlebicky" :) no o vikendu se bude experimentovat a pak napisu :)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    KALICOR: sem myslel jako s tim receptem na "uzene maso" jak si rikal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam