• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    KABIS
    KABIS --- ---
    AGNESK: susicka je momentalne nepojizdna, podarilo se mi ji uvarit (roztavil se plast nad vetrackem) :))
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    KABIS: Co je třeba namarinovat a dát sušit?
    KABIS
    KABIS --- ---
    Nejake napady, co udelat dobreho s fazolkama? :)
    LUSY
    LUSY --- ---
    AGNESK: To vypadá krásně :) Pozveš mne někdy na oběd? ;)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Dnes jsem si k obědu připravila zeleninové nudličky s mangovou zálivkou. Inspirovala jsem se Fully Raw Kristynou a zároveň přidala něco svého.
    Omáčka je z manga, avokáda, okurek a jarní cibulky. Přidala jsem si k melounu ještě pyré z manga pro zvýraznění, které mi zbylo po odšťavnění.
    Lepší verze. Kromě avokáda je vše odšťavněné. Překvapilo mě jak k sobě ladí chuť jarní cibulky a okurky. Nudličky jsou ochucené tandori kořením.
    Chutná svěže.

AGNESK
    AGNESK --- ---
    PETRUSSH: To bohužel nevím, ale nedávno jsem si koupila tuto škrabku a nemůžu si jí vynachválit:) http://www1.tescoma.com/images/zbozi/421022.jpg
    LANNA
    LANNA --- ---
    PETRUSSH: V secret of raw, ale co si pamatuju, tak meli celkem prepalenou cenu
    KABIS
    KABIS --- ---
    KALICOR: to zkusim nejak s tema oriskama :) nastesti chytre knihy o ph nectu, takze muzu :D dik :)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    KABIS: slysel jsem akorat o tom raw parmezanu - namocene kesu pres noc rozmixnout s lahudkovym drozdim, k rychle spotrebe ;) ale podle chytre knizky o pH telnich tekutin se drozdi nedoporujcuje vubec (ale stejne tak se nedoporujcuje zadny cukr - ani glukozovy/fruktozovy, ani houby vsech druhu a ted se drz - ani zadne ovoce krome citronu, limet a grepfruitu ... ) protoze prispiva k vytvareni ruznych hub/plisni v tele - coz zase zene telo do kyselosti.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Mate nejaky pekny recepty s lahudkovym drozdim? :)
    ANGELIK
    ANGELIK --- ---
    PETRUSSH: ja som robila hubový dip:
    Hrstička kešu, namočiť na noc. Druhý deň som to rozmixovala spolu so šampiňónami, kopou cesnaku, koriander, trošku citrónovej šťavy. Pridala som tam to vnútro z cukety (ktoré mi ostalo, keď som urobila z cukety cestoviny). K tomu ešte trochu červenej cibule a všetko spolu poriadne rozmixovať.. Prekvapivo tá moja improvizovaná spatlanina bola fakt výborná..

AGNESK
    AGNESK --- ---
    MONKEYFIGHTER: Přesně, se žampiony. Rovnou sem dám recept z knihy Živá kuchyně cesta ke zdraví :) Mimochodem neměli by ste zájem společně tady a každý sám doma připravit si stejné jídlo podle třeba každý týden stanoveného receptu? Mohli bychom se tady pak podělit o případné vylepšení a samozřejmě fotky. Co řikáte? :)

Divoká rýže s brokolicí a žampiony

1/2 hrnku olivového oleje
    1/2 hrnku balzamikového octa
    2 lžíce tekutého medu nebo agávového sirupu
    2 lisované strožky česneku
    1 1/2 lžičky mořské soli
    1 lžička čerstvě mletého pepře
    6 hrnků růžiček brokolice
    2 hrnky rozkvetlé divoké rýže
    1 hrnek cibule nakrájené na kostičky
    3 hrnky žampionů

1. V malé misce ušleháme olivový olej, ocet, med, česnek, sůl a pepř.
    2. Ve velké míse scmícháme hlavní ingredience s připravenou zálivkou.
    3. Pokrm můžeme dále marinovat 1 až 2 hodiny při pokojové teplkotě a nebo ho dáme ohřát na 30 až 60 minut do sušičky nastavené na teplotu 63°C (Tento způsob sušení, kdy začínáme sušit na nejvyšší teplotu a poté stáhneme na 42°C urychlí odpařování vody a zabrání možnosti vzniku plísní. Tato metoda prošla přísnými testy a bylo prokázáno, že pokud je jídlo vystaveno tak vysoké teplotě nejvýše jednu hodinu, jeho teplota nepřesáhne 42°C).

MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    AGNESK: super dik, prave s brokolici to presne bylo(a houbama:)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    MONKEYFIGHTER: Mohla to být rozkvetlá divoká rýže. Jedná se o semínka mokřinové trávy, která roste v Severní Americe, především v oblasi Velkých jezer. Bezlepková, plná proteinů, draslíku a vitamínu B. Má oříškovou příchuť, těším se až si ji připravím s brokolicí :) Zalije se vodou a suší se po dobu 12-24 hod. v sušičce na 42°C, vydrží týden v chladničce s denní výměnou vody.
    Jinak také si připravuji z květáku takový salát viz [ AGNESK @ RAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT ]
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    IKA: pisou ze to je raw japonske rizoto z divoke ryze, vypadalo a chutnalo to jako opravdicka ryze, takze typuju nejakej zpusob "vareni" na nizsi teplote nebo tak neco
    IKA
    IKA --- ---
    MONKEYFIGHTER: Môže byť z karfiolu.
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    PETRUSSH: tahle omacka je moje nejoblibenejsi vec na spagety, nemusis ji vubec uvarit proste vsechno nahazet do mixeru a je vyborna, otestovano na cuketovejch spagetach.]

Cruelty Free Hedgehogs : Kremova rajcatova omacka
    http://veganotic.blogspot.cz/2011/03/kremova-rajcatova-omacka.html

a treba bazalkovy pesto a do toho nahazet nejaky rajcata nebo neco trochu sveziho je taky labuz.]
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    tusi nekdo jak se dela raw rejze? zrovna sem byl v rawcha na obede a kde sem si dal ke svymu prekvapeni rizoto.]
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    PETRUSSH:
    Cuketové špagety s rajčatovým pestem - živý recept
    https://www.youtube.com/watch?v=mxA-LOzAgDQ
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    krátká montáž z letošní RAWfestu
    RAWfest 2014
    https://www.youtube.com/watch?v=rsZ20bZZEAY
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam