• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko

Vše o pěstování i konzumaci feferonek. Jak správně pěstovat, fotky, co se sklizní atd.
    rozbalit záhlaví
    FKA82
    FKA82 --- ---
    NGR: omáčky, pasty plus jak píše
    KRAUN:
    A když není místo klasika nasušit a pomlít.
    NGR
    NGR --- ---
    jsem tu novy ale to je samy lak, olej, atd
    co to zmrazit jako maliny zkousel to nekdo? :)
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    CAPTAIN_TACUD: díky. to je na prd. máme teď více druhů, tak hledám, jak je uchovat co nejdéle nejčerstvější. :)
    4JANE
    4JANE --- ---
    CUNESK8: souhlasim s klukama, je pravda, ze do oleje jsou lepsi suseny, ale chtela jsem to prave vyzkouset, jak dlouho tam vydrzej ty cerstvy, tak dam vedet :)
    APPU
    APPU --- ---
    syrový chtěj naložit do sldkokyselého nálevu stejně jako se prodávaj v krámě
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    do oleje jedine suseny. syrovy kratkodobe ok, ale na dlouho tezko.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    4JANE: jak dlouho vydrží v tom oleji? minuly rok jsme sušili (je to fajn, ale není to ono). máte nějaké nápady jak skladovat papričky, aby byly co nejčerstvější?
    4JANE
    4JANE --- ---
    APPU:
    Ja jsem je nalozila do oleje, dalsi se chystam ususit

Jinak se mi to urodilo na tech rostlinkach, ktery jsem koupila v v zeleninove hale v Holesovicich a nikdo mi tam nebyl schopny rict, co je to za papricky. Bala jsem se, aby vubec palily, ale neni to vubec spatny, palivost jako ty, co davame do Wakata housek :) A taky mam napadeno sviluskama, ale bojuju..
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    OSTROVAN: mno, v obchodě to prodávali mezi jedlejma bylinkama, tak snad to jedlý bude :)

jinak se tý moji papričce daří dobře, přesadil jsem ji a zatím jsem jí neutrápil :)

se mi akorát trochu naklání :))

jinak začala znova kvést (prvních pár dní u mě ztratila nějaký lístky a květy)

a papričky se začínají pěkně vybarvovat :)
    APPU
    APPU --- ---
    nějakej nápad co s pár sklizenejma feferonkama ? Nějak jednoduše naložit ?

A po návratu z dovolený sem musel vyhodit 2 kytky plný svilušek ale jako že moc. Vypadaly jak když maj lepru :(
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    MRNOUS: hele tyhle fialový, jednou jsem koupil v květináči a bylo tam psáno, že jsou jenom okrasný, nejedlý...
    EASYWAY
    EASYWAY --- ---
    Zdar vyhulený ucho, to je pravděpodobně Black Tonque Scorpion, je moc dobrá čerstvá do vaření

RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    VIRUS31: kolega kupoval z tohohle : http://www.seminka-chilli.cz/?utm_source=chilli-forum.cz&utm_medium=hlavicka. Byl to nějaký všehochuť mix balíček. Zbytek semen co nevyužil jsem zdědil já, vzešlo mi všechno a jeho manželka ho taky proklíná, že nemaj na balkóně k hnutí :-)
    ...a bral jsem od nich i tu omáčku "moruga mučíto," co mají na hlavní straně a skutečně docela mučila :-)
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    S kterym eshopem na semena/sazenice mate nejvetsi zkusenost? Chtel bych neco na doma (ikdyz asi neni nejvhodnejsi doba pro start pestovani)
    4JANE
    4JANE --- ---
    Tak moje papricka byla tmave fialova, pak zelena, pak zase tmave fialova a ted je cervena. Znamena to, ze je zrala? A co je to za papricku? Nebo je to paprika?
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    RIVEEK: přesně jak říká FKA82, je jedno, jak se to jmenuje, teď to roste a hlavně aby to rostlo i nadále, abych to svou nezkušeností nezabil úplně :) rady jsem dostal, tak snad se zadaří :)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    RIVEEK:
    FKA82:

díky za rady do života mojí neplánové papričky, zvlášť o tom zalívání (mám tendence přelívat:), snad se jí bude pod mojí péčí dobře dařit .. dneska přesadím (mezi okno se vejde kontejner max o 21 cm sirky s objemem čtyři litry) a uvidíme ..
    FKA82
    FKA82 --- ---
    RIVEEK: Ono je to v podstatě jedno, hlavně že roste :)
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    FKA82: ajaj, tak teď už nevím, co by to mohlo být. Ničemu dalšímu, co jsem sázel, to už neodpovídá :-( No, ale hlavně že z toho nějaký papričky budou :-)
    FKA82
    FKA82 --- ---
    RIVEEK: BR to taky není, ta zraje přes fialovou, oranžovou, žlutou a konečná fáze červená.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam