• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    FKA82
    FKA82 --- ---
    MAR3K1987: na to v jakém je květináči, je to extra úroda:) Akorát teda to hraničí s týráním paprik.
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    Moje naga je naopak velmi miniaturní...
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    Tapetááá !
    moje jolokie - zatím neplodí, jen roste jako trifid a všechny květy shazuje. Prý je to prvním rokem normální.

    úroda

    Barvy podzimu

    to jsem si ještě myslel, že to budu jemně krájený zavařovat

    nakonec je z toho pasta - tý vpravo říkám v soukromý Toxický mstitel II.

    a na závěr - (černé) perličky na dně :-)
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    MRNOUS: já to dávám v podstatě do všeho a jím je skoro ke všemu (v podstatě vyjma sladkýho jídla alá ovocný knedlíky).
    Rovnou můžu říct, že mám podstav - ale zatím jsem spíš testoval poměr "nároky na pěstování / výnos / pálící efekt" a rozhodoval se, co a v jakém množství příští rok co vysazovat a co z toho půjde jen na okrasný efekt
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    RIVEEK, RIVEEK: a to všechno sníte?:)

    mně se papričky děsně líbí a třeba tu černou perlu bych taky rád pěstoval, ale na jídlo by mi jich stačilo mnohem míň než chci pěstovat na parádu :)
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    a ještě jedna "red edition"
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    mimochodem, taky byste potřebovali ještě tak měsíc léta na dozrávání ? Plodů je nakonec dost, ale ten studenej začátek je dost znát... :-(((
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    MRNOUS: ona je ta černá perla hlavně taky hezká kytka - jednu jsem cvičně dal jen tak na ozdobu vedle motýlího keře a příští rok jich budu dávat víc, jen tak mezi kytky...



    a Jalapeňo taky jen tak na ozdobu :

    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    dotaz pls, kdy prazaci planujete premistovat z balkonu dovnitr? Jaka teplota je pro papriky hranice?
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    RIVEEK: chutná chutná, a taky dost pálí:))

    jako první jsem ochutnal tu malou černou (předpokladam že black pearl), protoze se mi desne libi a chtel bych je taky pestovat, ta pálila ale dalo se ..
    taky jsem ochutnal tu na obrazku druhou z leva nahore, jak si rikal, ze byva zradna .. tak ta zase skoro nepalila na jednom konci a na druhem palila dost :) ale zatim ziju ..

    jinak moje papricka za oknem stale vesele kvete a plodi, ale nastehovali se mi na ni msice a ne a ne zmizet, sice je peclive obiram, ale mnozi se moc rychle a usazujou se na kvetech a poupatech .. tak nevim nevim, co na ne zabere ..
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    APPU: jojo, taky jsem zkousel ruzny dochucovaci variace s tamari, peprem, cukrem, soli a cesnekem - ale nejak mi prijde takhle jednoducha nejlepsi. Jednoducha pasta k jednoduchymu Riveekovi :-)

    MRNOUS: rado se stalo, at ti chutnaj ;-)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    RIVEEK: díky moc za feferonky i pastu, pasta je moc dobrá a úplně mě to neodrovnalo, papričky zkusím radši až doma :))
    APPU
    APPU --- ---
    RIVEEK: díky moc :)
    my doma dělali taky a přidali sme ještě trochu rajčat a hnědého cukru. Taky nebylo marný
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    APPU: nejjednodušeji, jak jen to jde
    1) vezmu čistý papričky a trochu je pokrájím
    2) dám je do hrnku a cmrndnu k tomu trochu vinnýho octa
    3) rozšmelcuju to mixerem na kaši
    4) podle požadované / očekávané hustoty doředím dalším octem

    technická poznámka - ten, kdo není držgrešle a koupil si kvalitní, silný mixer může přeskočit bod 1) ^__^
    APPU
    APPU --- ---
    RIVEEK: jak jí děláš :
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    MRNOUS: ...a MRNOUS tímto vyhrává i testovací vzorek domácí chilli pasty "směs červeně zrajících plodů" ^_^
    Linku na stůl máš pro jistotu v poště.


    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    RIVEEK: no já že bych si sešel těch pár pater dolů :)) ale asi abych přišel s bagetou na zajezení, kdyby to jóo pálilo :))
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    MRNOUS: a tak proč ne - Praha 4 - Roztyly, během chvilky můžu být u metra, ale v 17:00 balím a jedu domu + kolem poledne jdu na oběd.
    Palívý ? To je dost subjektivní - já bych ani neřek, manželka zas tvrdí, že je to Sodoma Gomora... asi jak pro koho. Taky je to často plod od plodu - ty zelený HoyHoty, Thai démoni + Jalapeňa jsou dost sázka do loterie, někdy je to jak obyč sladká paprika, jindy jen lehce štípne, pak mi to zas propálí krk :-) jak kdy, no...
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    RIVEEK: tak já se stavím místo kolegy :)) jen jestli teda nejsou moc pálivý :))
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    vzal jsem kolegovi do práce na ochutnání takový malý párty mix - a on si klidně vzal dovolenou !

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam