• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Hola, potreboval bych poradit, spodni listy habaner mi zacly delat tuto:



    Tusil by nekdo pricinu? Jsou na balkone (vychod) a nerekl bych ze to je zimou, protoze takhle vypadaji uz neco pres mesic. Obcas na ne docela fouka, ale jinak maji podminky myslim fajn, hnojim slabe jednou za 14 dni.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MAR3K1987: po letošním fiasku pěstování venku,a to nejen papriček, budem taky rozšiřovat skleník
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    FKA82: To je tak, když člověku vyklíčí víc semínek než má velkých květináčů (a ani by je už potom nebylo kam dát)... A tak některé zbudou bohužel v těchto maličkých... Taky mne to netěší, ale skleník bude snad až příští rok.

    RIVEEK: To je pouze na focení :-) Jinak je v adekvátně velkém za oknem. Ale chápu :D
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    MAR3K1987: mě se líbí ten poměr miska / květináč ^__^
    FKA82
    FKA82 --- ---
    MAR3K1987: na to v jakém je květináči, je to extra úroda:) Akorát teda to hraničí s týráním paprik.
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    Moje naga je naopak velmi miniaturní...
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    Tapetááá !
    moje jolokie - zatím neplodí, jen roste jako trifid a všechny květy shazuje. Prý je to prvním rokem normální.

    úroda

    Barvy podzimu

    to jsem si ještě myslel, že to budu jemně krájený zavařovat

    nakonec je z toho pasta - tý vpravo říkám v soukromý Toxický mstitel II.

    a na závěr - (černé) perličky na dně :-)
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    MRNOUS: já to dávám v podstatě do všeho a jím je skoro ke všemu (v podstatě vyjma sladkýho jídla alá ovocný knedlíky).
    Rovnou můžu říct, že mám podstav - ale zatím jsem spíš testoval poměr "nároky na pěstování / výnos / pálící efekt" a rozhodoval se, co a v jakém množství příští rok co vysazovat a co z toho půjde jen na okrasný efekt
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    RIVEEK, RIVEEK: a to všechno sníte?:)

    mně se papričky děsně líbí a třeba tu černou perlu bych taky rád pěstoval, ale na jídlo by mi jich stačilo mnohem míň než chci pěstovat na parádu :)
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    a ještě jedna "red edition"
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    mimochodem, taky byste potřebovali ještě tak měsíc léta na dozrávání ? Plodů je nakonec dost, ale ten studenej začátek je dost znát... :-(((
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    MRNOUS: ona je ta černá perla hlavně taky hezká kytka - jednu jsem cvičně dal jen tak na ozdobu vedle motýlího keře a příští rok jich budu dávat víc, jen tak mezi kytky...



    a Jalapeňo taky jen tak na ozdobu :

    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    dotaz pls, kdy prazaci planujete premistovat z balkonu dovnitr? Jaka teplota je pro papriky hranice?
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    RIVEEK: chutná chutná, a taky dost pálí:))

    jako první jsem ochutnal tu malou černou (předpokladam že black pearl), protoze se mi desne libi a chtel bych je taky pestovat, ta pálila ale dalo se ..
    taky jsem ochutnal tu na obrazku druhou z leva nahore, jak si rikal, ze byva zradna .. tak ta zase skoro nepalila na jednom konci a na druhem palila dost :) ale zatim ziju ..

    jinak moje papricka za oknem stale vesele kvete a plodi, ale nastehovali se mi na ni msice a ne a ne zmizet, sice je peclive obiram, ale mnozi se moc rychle a usazujou se na kvetech a poupatech .. tak nevim nevim, co na ne zabere ..
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    APPU: jojo, taky jsem zkousel ruzny dochucovaci variace s tamari, peprem, cukrem, soli a cesnekem - ale nejak mi prijde takhle jednoducha nejlepsi. Jednoducha pasta k jednoduchymu Riveekovi :-)

    MRNOUS: rado se stalo, at ti chutnaj ;-)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    RIVEEK: díky moc za feferonky i pastu, pasta je moc dobrá a úplně mě to neodrovnalo, papričky zkusím radši až doma :))
    APPU
    APPU --- ---
    RIVEEK: díky moc :)
    my doma dělali taky a přidali sme ještě trochu rajčat a hnědého cukru. Taky nebylo marný
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    APPU: nejjednodušeji, jak jen to jde
    1) vezmu čistý papričky a trochu je pokrájím
    2) dám je do hrnku a cmrndnu k tomu trochu vinnýho octa
    3) rozšmelcuju to mixerem na kaši
    4) podle požadované / očekávané hustoty doředím dalším octem

    technická poznámka - ten, kdo není držgrešle a koupil si kvalitní, silný mixer může přeskočit bod 1) ^__^
    APPU
    APPU --- ---
    RIVEEK: jak jí děláš :
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    MRNOUS: ...a MRNOUS tímto vyhrává i testovací vzorek domácí chilli pasty "směs červeně zrajících plodů" ^_^
    Linku na stůl máš pro jistotu v poště.


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam