• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    E_D
    E_D --- ---
    aktualně to vypadá takhle

RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    PENTAFEKTEK: Krása střídá nádheru! Já se opět nemoh rozhoupat k sázení, tak mi potvory taky teď teprve klíčí.. Letos nebudu tolik experimentovat a pojedu osvědcenou klasiku - Jalapeno Summerheat, Red Cherry a Jamaican Yellow Squash.
    E_D
    E_D --- ---
    PENTAFEKTEK: máš to krásný, čím svítíš? já mam ledkovou lampu do běžný E27 s příkonem 35W a prý to dává cca 100-150W. Svetlo takové do falova, ale jede to pekně :)
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    PENTAFEKTEK: krásný, já už skoro měsíc čekám na to, aby alespoň vylezly z hlíny. Vypadá to, že už začaly a jsou těsně před vylezením. Bohužel nemám na tohle doma vhodné podmínky.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    můžu už taky chlubeníčko?? nebo je ještě brzo ? :D

letos z toho mam lepší pocit než loni :)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    ONDRA_PATA: me vyklicilo vse. Ja mam zase rad takovy patrony nevim jak se jmenujou ale.
    E_D
    E_D --- ---
    Ja letos jenom jalapena na zavarovani, tech je spotreba velka :)

ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    KROTITEL: uvidim kolik toho nakonec vyklici,kdyztak klidne vymenim.na jalapenos jsem se tesil,mam je prvni rok a je to zdaleka to nejslabsi co mam,ale zas se to da aspon jist :D
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    ONDRA_PATA: cus, za me je ca.reaper hnusna na chut. Mej jsem ji jeden rok a uz ji nechci. Scorpion je mnohem chutnejsi. Btw kdyby jsi chtel vymenim japoleño za dragons breath. Uz druhym rokem normalne venku a uroda celkem postacujici. Bb mamu mam letos prvne taky. A nebo muzu vymenit, mam doma jeste nagabrain choco. Ale pomichaly se mi v parniku, deti nekoukaj pod nohy... Tak si nejsem jist, zdali bych ji vylosoval.
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    tu Carolinu zavidim,ta mi porad nevyklicila. stejne tak 7 pot apocalypse.
    na druhou stranu 3x trinidad, 4x jalapeno, 2x big black mama a 2x bhut jolokia choc.
    to staci,nemel bych to kam dat.ale je to radost pozorovat,jak pekne rostou
    MEJLA82
    MEJLA82 --- ---
    Letos serrano chilly-https://www.seminka-chilli.cz/serrano-chilli-31.html

Letos habanero lemon-https://www.osivokeramika.cz/chilli-papricka-
    habanero-lemon

Letos Bhut Jolokia-https://cs.wikipedia.org/wiki/Bhut_Jolokia

Letos Carolina Reaper-https://cs.wikipedia.org/wiki/Carolina_Reaper

PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    Pomalu dozráváme :)

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    APPU: jako nejsilnější složku vnímám to mýdlo. před pěti lety jsem v práci neměl nic jinýho, tak jsem zalil Aribibi gusano pomoci CIFu do myčky. Slezly mšice, slezly listy, ale kytka přežila !
    APPU
    APPU --- ---
    teď jsem brouzdal po netu a narazil na postřik proti škůdcům. Bohužel tam bylo jen obecně na škůdce tak nevim zda to pomůže i na papričky ale proč to nezkusit :)

Utřít česnek, 1 cibule nakrájet na drobno, chilli prášek, trochu tekutého mýdla a zalít vodou. Nechat 24 hodin macerovat. Pak zcedit do postřikovače.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    PALEONTOLOG: já klíčim doma tak mě asi nějaký kosi zase tak moc neserou :D
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    VYHULENY_UFO: no loni byly na chodbě baráku, přes zimu tam je kolem 10-15 stupňů, dařilo se jim dobře až do prvního shledání se sluncem, tedy začátkem března. samozřejmě jsem je nedal ven, jen do obýváku. no a do týdne chcíply.

spíš se zatim marně pídim po tom, jestli někomu chcíply stejně, porovnat podmínky atd.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PENTAFEKTEK: naposled mě klíčení nasralo, když mi kosi vyzobali naklíčený semena z odkrytýho pařníku ! a pak moc nevěřím některejm semínkům, takže radši bouchnu čistý semena a držím kytky dýl, než sázet jak chuj ve velkým
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    VYHULENY_UFO: jak jsem psal níž, já jedu každej rok od znova.. zazimovat se mi neporařilo, a popravdě ani nemam moc místa kde bych zimoval třeba 10 kytek...
    jinak ty sračky střídam, každej rok zabírá něco jinýho
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ONDRA_PATA: to ze sou ostrihany jeste neznamena, ze breberky nemaj v pude schovany svoje zimni stadia, ktery se na jare vyklubou... uvidis sam.

co se tyce prezimovani chilli, plati pro nej to samy co pro pokojovky, chladna mistnost a obcas trochu vody. samozrejme ostrihat.

PENTAFEKTEK: biool je dobra vec, kdyz jedes jednoletky a napadnou ti kytku preberky v dobe zrani. paklize jedes vicelety rostliny je biool uplne na prd a musis nasadit starou dobrou chemii.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ONDRA_PATA: nově mám lodgii a hned jsem ji osadil teploměrem. nejen, že mi dokvetla ganja při 5-10C, ale nezařval ani ibišek a ani paprika (nejmíň zatím 0-5C). nebejvám doma, tak nemám přehled. ale strčit něco na pár hodin do nuly je na mšice spolehlivý a kytka to snad rozchodí. vtip je v těch fázích, kdy postupně vyžeenš z hlíny zárodky ven teplou periodou, abys je zabil zimou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam