• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    QUIP
    QUIP --- ---
    Vlevo jsou seminka rajcat, zbytek papricky, asi 6 druhu

Je to cele sejdrem, ale ucel to plni na vybornou :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    POHODAVOLE & PENTAFEKTEK: Nakonec jsme se domluvili, takze seminka uz mam a vcera jsem je dal klicit. Letos teda ne moji oblibenou pytlikovou metodou, protoze jsem pri stehovani nekam "uklidil" pytliky, takze ted to mam krabickovou metodou (nizke krabicky od zerve) a polozene na UPC / Vodafone modemu pod poklopem, takze z toho vzniknul vyhrivany mini sklenik s teplotou 27°C :))
    Jsem zvedav, jak rychle to tam naklici.
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    QUIP: jo třeba zrovna neměl náladu.. já mu napsal že je to škoda že už od něj kupuju léta (což je pravda) a napsal mi ať mu teda napíšu co bych chtěl, zaplatil předem a za dva dny byli semínka doma..
    vyklíčilo cca 85 procent co sem zasel, každej druh co sem chtěl

koukám že už má na shopu dokonce upozornění že si máš napsat na mail, to předtím neměl, takže určitě k nějaký formě prodeje svolnej je
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUIP: a napiš, že máš na něj pozitivní doporučení. Jsem na to zvědavý. Valná většina vyklíčila.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUIP: pošli mu odkazy a napiš, že to nechceš přes eshop a nepotřebuješ doklad, že zaplatíš předem a jestli ti to pošle přes zásilkovnu. Většinu položek měl a místo chybějících jsem ho poprosil o alternativu :⁠-⁠)
    QUIP
    QUIP --- ---
    POHODAVOLE: A pak se otevrely kouzelny dvere? :) Nebo jakym zpusobem jste se pak teda domluvili? Jestli ma seminka a je ochotny je prodat, rad je od nej koupim, jestli mu to nejak prilepsi. A klidne si muzeme penize za seminka vymenit ve vykotlanem dubu :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QUIP: to by me teda zajimalo, jestli jen nechteli dolozit puvod semen :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUIP: přišlo mi to samý, tak jsem napsal, že nemam zájem o nákup přes eshop :⁠-⁠)
    QUIP
    QUIP --- ---
    POHODAVOLE: Tak jsem chtel taky neco objednat z Chili-seminka.cz, napsal jsem e-mail s dotazem asi na 9 druhu seminek a odpoved byla strucna a zamitava:

Dobrý den,
    kvůli EU byrokracii při pěstování semen a provozu eshopu, jsem obchod raději zrušil. Je přepnutý do funkce katalogu bez možnosti objednání.

S přáním pěkného dne,
    Libor Fulín.

Sice vubec netusim, jakou EU byrokracii ma namysli, ale asi nebyl v dobrem rozpolozeni, aby nekomu neznamemu neco prodal. :(
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    RAHZUL: vydrž, taky vylezou:)
    RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    Kluci zavist. Ja sázel někdy před týdnem a zatim ani ťuk. Teplotu maj krásnou, ale nějak jim to dlouho trvá. Asi jsem je dal moc hluboko...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PENTAFEKTEK: super, já už mám taky klíčky ani ne po týdnu v troubě 😀
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    zatímco se holky z prvního vrhu už opalujou pod zářivkou, holky z druhýho vrhu už lezou (sazeno v sobotu odpoledne, včera ráno se objevil první náznak a dneska ráno toto)

PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    POHODAVOLE: slušnej základ :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUIP: je to za 35,- / ks takze top cena :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    POHODAVOLE: Jake tam ma ceny, treba v porovnani s www.seminka-chilli.cz?
    Premyslim, ze bych letos prikoupil nejaka seminka k tomu, co pestuju pravidelne, ale zase mi prijde blby mu psat jen aby mi napsal, kolik co stoji :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PENTAFEKTEK: tak jsou tu druhy Vanoce. Typek poslal ctyri navic. Dnes nebo zitra prijdou jiffy, tak se na to vrhnu :)

QUIP
    QUIP --- ---
    Ja ty jiffy uz v podstate opoustim. Kdyz jsem daval seminka rovnou do jiffu, tak se casto stalo, ze jich treba pulka vubec nevyklicila a takovy jiff je pak na vyhozeni. Taky mi hodne casto jiffy zacnou na povrchu plesnivet a v posledni rade me stve, ze je to zabalene v plastove netkane textilii, takze se ten textilni obal nerozlozi. Myslim, ze i bez toho generujeme dost mikroplastu.
    Takze loni uz jsem to delal jen v tech pytlickach na papire [QUIP @ Feferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko] a pak rovnou do malych sadbovych kvetinacku s vysevnim substratem. Az to trochu povyroste, tak do truhliku a ven za okno.

Ty zip lock pytlicky mi nejlip klicily jeste ve starem byte, kde jsem je polozil na tacek a tacek polozil na radiator.
    A kdyz se to klici takhle v pytlickach, tak na to staci i ten modem / router, protoze muzes polozit vic pytlicku na sebe :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POHODAVOLE: tohle je dobrej způsob, jak šetřit místo v jiffech ;)

[QUIP @ Feferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko]
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PENTAFEKTEK: ja zacal pouzivat jiffy kvuli tomu, ze se mi stavalo, ze mi obcas vyklicene seminko propadlo hodne hluboko v kvetinaci a neprorostlo, tak tohle je blbuvzdorny, ale tvuj postup zni lip :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam