• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUTHLESSJídlo, pochutiny a kde je koupit?
    Jídlo, pochutiny, delikatesy ale i normální suroviny na každodenní vaření. Hledáte řezníka, zeleninu, vinotéku? Ptejte se zde, ať je vše na jednom místě. Asi zejména Praha ale i ostatní místa Čech, Moravy, Slezka či světa. Dejte kontakt na svého místního zásobitele!
    rozbalit záhlaví
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DOMINIQUE01: to je ten zmíněný v SAMOUT
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    SAMOUT: dekuju za tip. kdo to prodava a jaka je cena za litr?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MILHAUZ: Na trzích na náplavce prodávají každou sobotu výborný olivový olej, a mají i pětilitrové kanystry.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    mam dotaz, ktery myslim trapi hodne lidi: kde v praze koupit za rozumnou cenu ve velkem kvalitni extra panensky olivovy olej. klidne 10L kanystr, ale nechci to porad kupovat po lahvich nebo po 100ml/80 Kc jako ve Vom Fass.

    taky dotaz na styrsky dynovy olej? nevideli jste ho nekde za rozumnou cenu?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    HANNA: v Chefparade mají v jejich obchůdku.
    Šafrán | Chefparade Warehouse
    http://www.chefparade-warehouse.cz/detail-produktu/127/safran

    Žižkov, na Koněvce.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HANNA: u arabů (myslíkova, Puškinovo náměstí) a nebo v prodejnách koření. Většinou mívají krabičku s 0.5 g (tak na 3-5 porcí) mezi 50-100 Kč.

    Lacinější se dá koupit přes ebay, popřípadě mexický šafrán ze světlice barvířské coby náhražka. Nejlevnější je vydat se na podzim na výlet po horských rezervacích - jen tě teda nesmí chytit...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Brno

    Ústav chovu a šlechtění zvířat AF, oddělení chovu drůbeže nabízí křepelčí vejce z vlastního chovu.
    Cena 1,50 Kč za ks.
    Kontakt: Ing. Przywarová kl.3237, Ing.Foltyn 3240, email: alena.przywarova@mendelu.cz
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: Tak uz vim, gram za 100
    LOOK
    LOOK --- ---
    RUFO: Sammills maji Billa i Albert, pul roku uz minimalne
    RUFO
    RUFO --- ---
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    HANNA: Antonin by ho asi mohl mit... rozhodne bych nenahrazoval.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HANNA: Pokud vim, tak miva akoreni v budecsky na vinohradech... Za kolik nevim
    HANNA
    HANNA --- ---
    dotaz na ty, kdo někdy připravují paellu - dá se v praze sehnat šafrán (kde/za kolik)? co případně použít jako nejvhodnější náhražku?
    RUFO
    RUFO --- ---
    LUCIASHECK: Pro velky uspech po asi 2 letech prestali v Kaufalnu Sammills testoviny prodavat :-(.Maji je v Globusu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIASHECK: tyhle můžou bejt zajímavé - quinovová mouka a chia semínka. Když tam člověk dá vejce, místo vody, tak jedině lépe, že. Ale teda nebude to levné...
    Homemade Quinoa and Chia Seed Ravioli with Mushroom and Kale Filling
    http://makingthymeforhealth.com/...made-quinoa-and-chia-seed-ravioli-with-mushroom-and-kale-filling/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: Uz mam vyzkouseny, ze kukuricny muzu uplne v pohode... Takze tady na paleo nehraju :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIASHECK: guarovka i ta xantanová jsou přírodní přípravky. Ale paleo nudle jsou leda ty ze zeleniny a nebo ty z mořských řas v lifefood za 150 za pidibalíček.

    Tady jsou nějaké ze :safe starches" (tapioka a kasava) h s trochou mandlí, ale přijde mi, že budou slizké, bo to je příliš škrobů, málo bílkovin, plus teda potřebuješ hodně jemně mleté mandle.

    ttp://meatified.com/gluten-free-pasta-lemon-zest-paleo-tagliatelle/
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ZUZKAOU: Presne tohle jsem nechtela vedet (jak, resp. z ceho vseho se to dela :-D)...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUCIASHECK: zkusila bych domácí - pokud nemáš problémy s kukuřicí, tak 100 g prosné kaše od country life (pokud máš problémy s kukuřicí, tak namlít nehořké proso na mouku - třeba v mlýnku na kafe a přidat k tomu třetinu váhy bramborového škrobu), smíchat buď s guarovou gumou a nebo s třemi až čtyřmi lžícemi namočeného, mletého lněného semínka(bude to fungovat hůř než ta guarovka), pár lžícemi olivového oleje, a velkou špetkou soli. A za stálého hnětení přidávat žloutky dokud z toho nebude hutné, hladké nudlové těsto. Rozválet, nakrájet nechat chvíli sušit a uvařit.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUFO: Ty mi vedle doporucovala i Meander, tak je zkusim :-)
    RUFO
    RUFO --- ---
    LUCIASHECK: SamMills, maji je v Kaufalndu, ne v nejakem specialnim regalu, ale primo u testovin. Zeleny obal. A jsou i koser :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam