• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OTOMEVia Ferrata - podělte se se svými zážitky
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    Spát tam, tak tam za pivo necham hrozny :-D
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MAUGLII: my jsme to s zenou udelali s prespanim a sestupem delsim, pohoda, akorat si kdyztak vezmete spunty do usi. obcas lidi chrapou
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    PHOB: Fotky by byly super ! :-)

    Jinak před týdnem jsme se ženou lezli ferratu na Trolltungu, taková provarena vyhlídka v Norsku pro neznalé, ferrata samotná docela pěkná, nicméně oproti zkušenostem z Rakouska pusobila dost divoce, kotevni body daleko od sebe, a propojovali je dve ocelový lanka s průměrem tak 0,5 cm... Obtiznost C... Samotnej výstup k ferate byl asi nej... Vodopády, Sníh, Kratasy,Opalovacka, měli jsme fakt parádní počasí.Ale značení kudy kam naprosto mizerny... Nebejt postavenejch kominku z kamení kterejch jsme si po case všimli bloudili bychom tam dodnes
    PHOB
    PHOB --- ---
    MAUGLII: lezli jsme ho, moc pekna ferrata, jediny problem je sestup... jsou dve moznosti, bud 3 hodiny, nebo oklikou 6 hodin. ta kratsi je vcelku o hubu, nebot to je sutovina v celku velkem sklonu, my sme dole jeste pak meli snehove pole, po kterem se nedalo z duvodu popadanych kaminku ze zminovane sutoviny klouzat, to bylo o kostrc... samotny sestup po sutovine je docela hardcore, kdyz nad vama jdou jeste nejaci dalsi sestupujici... sutry docela letaji... pokud chces, muzu poslat fotky z ferraty...

    jeste je moznost prespat nahore na chate...

    jinak doporucuju pribalit kladku :)
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    ARTEPIPSO: ID ROLEX
    MAUGLII
    MAUGLII --- ---
    Lezli jste někdo KÖNIGSJODLER ? Nějaký postřehy ?
    ARTEPIPSO
    ARTEPIPSO --- ---
    Ahoj, v červnu se chystáme na Slovinsko, nejspíš Triglaf. Máte zkušenosti z kempy nebo levným ubytkem? Díky p.
    FERU
    FERU --- ---
    Ahoj, pokud jsem OT, tak prosím o prominutí, ale myslim, že tady by se mohl najít někdo erudovanej. Nemáte pls někdo zkušenost s winterraumem na Watzmannhausu? Řešíme, kolik vody s sebou, když je tam (stejně jako tady ) sněhu kolik je... Díky předem!
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    CLAUDE: urcite se vyhnete eurocampu ve weissbachu, tam se neda spat kvuli bordelu co tam delaji mladaci. byli jsme tam jednu noc a pak jsme spali tady: http://www.camping-grabner.at/ tam je to ok zarizeny a je tam dobry vstup do vody.
    CLAUDE
    CLAUDE --- ---
    Jedeme teď na ferraty k Attersee a okolí, poraďte prosím nějaký hezky a ideálně levný kemp. Díky.
    JAZ
    JAZ --- ---
    AFROMEN: tak to byl asi jiný Nepálec :) každopádně moc díky za tip, přespání až nahoře se bude rozhodně někdy hodit.
    AFROMEN
    AFROMEN --- ---
    JAZ: aha, tak nám říkal, že už je tam pátým rokem a že tam jezdí jenom na léto vydělat nějaké prachy a zbytek roku je normálně v Nepálu... Jinak ještě doplním, že tam mají jenom asi 20 míst, takže je dobré si nocleh zamluvit. My jsme to řešili mailem, na který jsem nedostali odpověď, ale pak o nás věděli. Majitel říkal, že je lepší zavolat, protože nahoře nemají připojení k netu.
    JAZ
    JAZ --- ---
    AFROMEN: jojo, s tím Nepálcem jsem tam kecal už loni, potřebuje si udělat dva roky praxe, než mu povolí otevřít si ve Schladmingu nepálskou restauraci :) a díky za tip s tím spaním, dlouho se to tam nedalo, aspoň oficiálně ne.
    AFROMEN
    AFROMEN --- ---
    JAZ: No jo, dá se tam spát. Mají to nějací místňáci a zaměstnávají usměvavého nepálce :) Za noc v chtějí 25 EUR (12 EUR pro členy Alpenverein). A docela dobře vaří, lépe než na Simonyhütte.
    JAZ
    JAZ --- ---
    AFROMEN: na Seethalerhütte se už dá zase spát? to je nějaká novinka, ne? :)
    PUPU
    PUPU --- ---
    AFROMEN: pekne. kdyby bylo nejake zverejnitelne foto, dej vedet. a diky, zni to zajimave
    AFROMEN
    AFROMEN --- ---
    PUPU:
    Tak jsem zpátky z Dachsteinu. Šli jsme ve dvou, na ledovci a okolí jsme byli 4 dny, takže jsme s sebou de facto pořád tahali cca 10kg batohy, a program jsem splnili následující:

    1. den
    Celá superferrata. Od dolní stanice lanovky na Dachstein přes Anna Klettersteig a Johann Klettersteig do sedla Dachsteinwarte. Odtud na vrchol Hoher Dachstein a zpět na chatu Seethalerhütte, tam přespání.
    2. den
    Po ledovci do sedla Simonyschart'n. Odtud přes ferratu Amon Klettersteig na Hohes Kreuz a pak po hřebeni přes Niederes Kreuz a dolů přes Wilkar na chatu Simonyhütte, tam přespání.
    3. den
    Ferrata na Schöberl nahoru a dolů. A potom kolem jezer Eisee na ledovec a k horní stanici lanovky Hunerkogel. Tam voraz a hurá na Seethalerhütte, kde jsme zase spali.
    4. den
    Zase zpátky na Hunerkogel. Ferrata Skywalk. No a pak už jen lanovkou dolů, vykoupání v údolí v potoce a hurá domů.

    Moc pěkná oblast se zábavou i na více než 4 dny. Děkuji za tip a rozhodně doporučuji.
    WYMA
    WYMA --- ---
    PUPU: na odsedce to nejede vůbec. kladka lepší, ale je to 10 metrů...
    speciálně kvůli tomu bych si ale kladku nekupoval. karabinu užiješ leckde (ostatně odsedku s karabinou bys na feratě měl prostě mít), kladku už tak běžně ne.

    navíc imho ta 11mm je moc úzká.
    PUPU
    PUPU --- ---
    TLACHAC: aha. tak to je ovsem dalsi faktor ke zvazeni.

    mimochodem, znate nekdo jinou ferratu s Flying Fox, kde to zas tak zanedbatelne neni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam