Dobrý den všem. Sháním název filmu, který jsem viděla před nějakou dobou, ale bohužel si pamatuji jen následující: Film je zhruba ze 70., 80. let, země původu může být Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko...? Ale jistá si tedy nejsem.
Jedna z prvních scén: hlavní hrdina - mladík (asi ještě student) - čeká na svoji milenku (starší paní) na nějaké venkovní zahrádce (spousta lidí, hudba, tanec). S tou ženou je asi jen z důvodu společenského (možná akademického) postupu. Ona se chce zdržet, on se pozvrací - mladá chudá dívka mu nabídne kapesník - nakonec se s ní víc sblíží, ona otěhotní, on ji přesvědčuje, aby šla na potrat, ona souhlasí, ale nakonec tajně porodí. Souběžně potká hezkou dceru jakéhosi pohlavára (dcera špatně chodí, matka jí zemřela, pravděpodobně je nemocná) - s tou se přes nelibost jejího otce také sblíží, snad si ji i vezme. Manželství moc nefunguje. Po nějaké době se mu zasteskne po oné chudé dívce, zjistí, že mu nakonec povila dítě. Manželka to zjistí, spáchá sebevraždu. No a rozzuřený otec nechá hlavního hrdinu zastřelit - tj. poslední scéna, kdy hlavní hrdina leží na ulici v tratolišti krve (a za ním jsou schody). Pokud si dobře pamatuji, tak mladíkovi šlo hlavně o to, aby dospěl nějakého vyššího společenského nebo akademického statusu. Je možné, že ho na začátku filmu vyhodily z VŠ za něco, co napsal (teď už hádám).
Jinak ten film vůbec nebyl tak blbý, jako je můj popis a rozhodně tam nešlo jen o tuto dějovou linku, ale mám za to, že pokud ho někdo viděl, mohl by ho podle toho poznat.