• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORFilmová pátračka - aneb jak se sakra jmenuje??
    CUKI
    CUKI --- ---
    Náhodou jsem našel tak využiju:
    Před cca 35 a více lety jsem byl v kině jako hodně malej na nějakým béčko možná i céčkovým bijáku, který se jmenoval něco jako "Leos and gomes" nebo games ? těžko říct. Nevím jestli to byl oficiální název, ale dvě postavičky byli nositelé těch jmen. Jednalo se o nějaké pravěké tvory co se asi dostali do přítomnosti. Vlastně asi neznám ani děj, jen nostalgie. Tak kdyby někdo věděl...
    CERNYRYBIZ
    CERNYRYBIZ --- ---
    Film - televizní, pohádka, pravděpodobně koprodukční.

Dodnes se mi nepodařilo to identifikovat, ale základní zápletka spočívá v tom, že jakési zlo začne kazit podzemní vodu v království, a král namísto aby byl schopen to řešit, doporučí lidem používat "prostředky proti zápachu". Něco jako dětská verze Bílé nemoci, ale celkem drastická.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    PISTA8632: Ty jo, super...je to ono. Ctyrdilna tv serie z roku 1975. Dik.
    PISTA8632
    PISTA8632 --- ---
    FRIZER: Odpovídá to knize: Michel Strogoff.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Znovu zkusim....dvoudilny, mozna vicedilny tv film...neco jako Ohnem a Mecem nebo Potopa...jakasi vojna s turkem nebo kozaky. Savlovacky atp...hlavni hrdina blondak s knirem, na konci prvniho dilu mu "kozaci" sezehnou rozhavenym zelezem oci. Ujme se ho jakasi mlada blondyna a vymenuje mu v chate obvazy a osetruje ho tak dlouho dokud se mu zrak nevrati. V druhem dile jde chasnik na cestu pomsty...
    YOT
    YOT --- ---
    FRDK: Jé to ono, dík.
    FRDK
    FRDK --- ---
    YOT:
    Podivná znamení, podivní hosté (1985) | Diskuze | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/240276-podivna-znameni-podivni-hoste/diskuze/
    YOT
    YOT --- ---
    Sím... Česká scifi/hororová povídka, asi televizní. Asi 80'. Samota. Rodiče večer někam odjíždějí, děcka se buďto vzájemně straší, že se rodiče nevrátí, nebo se rodiče vrátí podstatně později než měli. Nakonec se vrátí, děcka uklidní a pošlou je spát. V úplným závěru z dialogu mezi rodiči vyplyne, že jsou to emzáci, kteří na sebe vzali podobu těch rodičů.
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    GANDHI: Souhlasim. Mne tyhlety zanrovy klise bavi. Ale treba Zelena mile mne bavila o neco vic.
    Kousek, co jsi nahodil, pridavam take na list.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    SKYRAY: imo uchylak, co ho maj vsichni za nenapadnyho fotrika, je proste zanrovy klise. Podobna postava - i vizualne - se vyskytuje i v tomhle filmu. Je to ten obtloustlej chlapek s brejlema v uvodu traileru:

Suspect Zero (2004) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers
    https://www.youtube.com/watch?v=gT2YJUE0IM4
    FRDK
    FRDK --- ---
    SKYRAY: Ale tak možná to máš z těch 8mm, páč tam ta premisa je, že ze zrůdného násilníka, který celý film vystupuje v masce, se nakonec vyklube tenhle proplešatělý strejda od vedle.
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    FRDK: Ja uz patrala a neco se mi musi mixovat dokupy. 8mm ale na mysli nemam. Co uz. Ten film proste nenajdu.
    FRDK
    FRDK --- ---
    SKYRAY: No tak to snad jedině v 8 mm..?
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    LEFTY: To je on!! Diky
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    SKYRAY: hned mi naskocil Goerge ze Seinfelda

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KEB: Ale jistě. :)

Malí obři / Little Giants
    KEB
    KEB --- ---
    KEB: a tohle pořád netuším, co mohlo být za film. Nicméně mě napadlo, že to mohlo být na Hallmark s že tam ti mladosi byli jako metalisti
    KEB
    KEB --- ---
    Film o děckách pro děcka, sportovní s americkým fotbalem. Tuším že to byl klasický příběh o looserech proti borcům. Hlavně si pamatuji scénu, kdy jeden z lustru rozdává tablety tuším jedlé sody na zastrašování.

Pak je tam scéna jak někdo z profi týmu se podívá na nastoupení protivníky a těm teče z huby bílá pěna.

Mohl jsem to vidět v pozdních 90. Napadá vás něco?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    LEFTY: já stále hledám tohle. Neviděl jsem to celý, ale scéna, ve které paní svede skiffare na mě zásadně zapůsobila.
    FRDK
    FRDK --- ---
    LEFTY: Když jsem viděl tu fotku, hned jsem projížděl jeho filmografii, ale asi ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam