• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKESHVodní stavby (aneb betonové lobby)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FILTHY_SAD_EMO:
    pokud polezeš na Moldoveanu, tak nevěř na parkovišti, že se to dá otočit za 8 hodin :D
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    KOC256: nedíval, a nepoznám. Ale na transfagarasan se poctivě chystám a u té pod Koločavou jsem byl...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FILTHY_SAD_EMO:
    To poznáš takto z luftu všechny přehrady evropy nebo ses díval na ostatní fotky jak to je zasazené kolem? :)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    KOC256: a to je zase přehrada pod koločavou...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    A_2:
    neumím počítat vodu :) skončil jsem na bernouliho rovnici a rovnici kontinuity ;-), jen mi to přišlo že to tam chybí mojí "selskou" úvahou :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FILTHY_SAD_EMO:
    jo to sedí... je to po fotkách z "fagarašu"... na transilvánské magistrále :)
    OT pro ty co neví :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    2011 kdesi na ukrajině :)

nejde to pořádně vidět ale na té loďce jsou dvě děcka zlomená a vytahují ty odpatky do pytlů...
    A_2
    A_2 --- ---
    Nehledě na to, že ten průtok 3000 se dá považovat za transformovaný, takže moje sedlácká úvaha nemá chybu .-)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    A_2: a dle vzorce pro průtok Ponceletovým přelivem lze i spočítat ten přepad, až se ti to naplní :)
    A_2
    A_2 --- ---
    KOC256: Jasně. Můžeš mi tu napsat diferenciální rovnici nádrže, tam sem se dostat nechtěl .-)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    KOC256: to vypadá jako přehrada na transfagarašan, cíl mé příští dovolené...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    loni nekde v rumunsku :)

KOC256
    KOC256 --- ---
    A_2:
    nepocitas s tim co muzes bezpecne nechat propoustet. pocitas ze chytas uplne vsechnu vodu...
    A_2
    A_2 --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: přesně
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    A_2: u tohodle je to klasický generál po bitvě... Kdyby ty srážky nebo povodňová vlna nepřišla, tak se s nima bude soudit každý člověk na břehu, že mu vypustili studnu a energetici tím tuplem, že jim nedodávali do sítě nasmlouvané megawatty...
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: ad pojišťovny - když pak vidíš, že i pojišťovna má sídlo v záplavový oblasti...
    A_2
    A_2 --- ---
    STARE_CASY: to máš samozřejmě pravdu. Ono v důsledku každý snížení kulminace nebo oddálení špičky může pomoct, takže ta otázka, jestli nemohlo Povodí předvypustit víc, aby se víc zbrzdilo, je určitě vhodná a oprávněná. Ale jsem přesvědčen, že dělali co mohli, už jen proto, že čím větší katastrofa, tím více problémů a práce navíc pro Povodí (pro všechny)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    PISKVOR: protože tehdá lidi neměli v hlavě místo mozku kus ytongu. A navíc věřím tomu, že tehdá (by) jim to ŽÁDNÁ pojišťovna prostě nepojistila. Dneska se nějaká vždy najde. Pak ti naserou, ale papírově ti to pojistí...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    STARE_CASY: Zbraslav, Lahovice, Troja - do 20. století nezastavěno, zhruba do úrovně současné povodně (i zbraslavský a trojský zámek má jenom zatopený sklepy). Hmm...proč se tam ksakru celou dobu nikdo nehrnul, taková záhada ;)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    o tom, že není úplně rozumné stavět si barák u potoka/řeky se nebavím...
    (jak je kurva možné, že Zálezlice mají víc obyvatel než v roce 2002, kdy se ta dědina postavila celá znova, když popadalo přes 200 baráků?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam