• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKESHVodní stavby (aneb betonové lobby)
    MAJDALENKAAA
    MAJDALENKAAA --- ---
    Ahoj chtěla bych Vás poprosit o vyplnění krátké ankety na mojí diplomovou práci na téma výstavba plavebního stupně Děčín. Všem moc děkuji :-)
    Plavební stupeň Děčín
    http://www.anketovnik.cz/6daa5b876f632f53
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    tak aby tu rec nestala, tak takhle mi vysel matematickej model prepadu pres pianovy preliv. je to jen pulka toho fyzikalne modelovanyho prelivu (vyuzito symetrie).
    5l/s

20l/s

55l/s
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    takze zde jsou dve fotky z mereni na pianovym prelivu. prutok pri vyfoceni tehle fotek je 65 l/s. jak vidite, sikmy nabehy udelaj vcelku rozdil.

A_2
    A_2 --- ---
    MYKESH: tak to určitě nahoď. Laborky v déčku taky pamatuju (až teď jsem postřehl komentář pod fotkou) :-)
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    A_2: hele, kdyz jsme tam meli misto toho korunu s ostrou hranou (proste desku) o stejny vysce, tak ve zdrzi nad tim byl uz pri tech 25 l/s rozdil asi 4 cm vysky hladiny.

to se uvidi jestli to stihnem :D
    A_2
    A_2 --- ---
    MYKESH: jojo, pěkný...To může být zajímavý, porovnávat to s kapacitou jiných typů (zdá se mi to vlastně takovej hybrid mezi přímým a bočním přelivem). By mě zajímalo porovnání s obyčejným přímým přelivem (když si odmyslím ty předsazený pole) ...

Budete publikovat? :-)
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    no ono jak prepada vic vody,tak ona nestiha odtekat a dochazi k zatopeni toho odtokovyho prostoru. vodni skok uz tam vznikal od 5l/s ale pri tech 70ti je vskutku vyrazny :) tady je to lip videt:

proto se vlastne u tech pianovych prelivu delaj ty zesikmeni, voda by pak mela lip odtekat a nemelo by se to tak zahlcovat. to budeme zkouset asi pristi tyden, tak muzu pak zase ukazat naky fotky. jinak to delame v ramci diplomky na čvut
    A_2
    A_2 --- ---
    1x vodní skok, při dopsání vodního skoku jsem na to znova "naskroloval" a poté pokračoval ve psaní :-)
    A_2
    A_2 --- ---
    MYKESH: pěkný. Kde to modelujete (jestli to není tajný)? Ten spodní obázek je hezkej... jestli to chápu, tak už tam vziká vodní skok vodní skok nebo co je to za bouli? :-)
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    ja s kolegou ted pracuju na necem podobnym a dneska jsme testovali variantu, ktera nema sikmy nabehy, ale je kolma. koruna ma sirku 0,8m.
    25 l/s

70 l/s
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    ROOCZA: heh, cekal jsem jestli se nekdo chytne :P

Rika se tomu pianovy preliv (PK weir). Tady je o tom nakej clanek, co jsem v rychlosti nasel: http://infoscience.epfl.ch/record/167394/files/2011-776_Schleiss_from_labyrinth_and_piano_key_weirs. Jedna se o to, ze pri vypoctu prutoku pres preliv je jedna z nejdulezitejsich promennych ucinna delka prelivne hrany. Takovymhle zazubenim docilis na uzkym miste dlouhy hrany. Pri malejch prutokach a maly prepadovy vysce by to melo byt velmi efektivni,ale cim vic vody potece, tim vic by se to melo chovat jako prepad pres sirokou korunu a ztracet kapacitu.
    Prakticky vyuziti to ma takovy, ze potrebujes treba na prehrade navysit kapacitu bezpecnostniho prelivu,ale nechces do toho stavebne moc hrabat a nemas moc mista, tak tam muzes dat takovouhle korunku.
    ROOCZA
    ROOCZA --- ---
    MYKESH: sauce? co to je, a proc je to tak uchylne zazubeny? :))
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    STW
    STW --- ---

ROOCZA
    ROOCZA --- ---

nahodou sem narazil na zajimavej preliv
    Kechut Reservoir, Jermuk, Armenia
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    Kanál Dunaj, Odra, Labe by mohl být hotov do 26 let — Domácí — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/242430-kanal-dunaj-odra-labe-by-mohl-byt-hotov-do-26-let/
    MYKESH
    MYKESH --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam