• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOMENTKávovary - mašiny, mašinfírové a jejich spokojení cestující
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Úplně lama dotaz. Nechce se mi hledat schémata a hodinu nad tím mudrovat. Dělal jsem poprvý backflush na svým Isomacu tea- nerez bojler/ E 61. Co všechno se vlastně odvápní v takový HX mašině, oba okruhy včetně bojleru?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Mate v byte dost tvrdou a alkalickou vodu, kvuli akvarku budu si porizovat lowend reverzni osmozu
    Reverzní osmóza UST-M RO3 75GPD | Profiplants.cz
    http://www.profiplants.cz/produkt/reverzni-osmoza-ust-m-ro3-75gpd
    napadlo me, ze bych to pouzil i do kavovaru, nemate nekdo o tom vetsi info?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MASOUNA: Doporučuji koupit dost kroužků
    KOLU
    KOLU --- ---
    MASOUNA: žádnej závit tam neni, nasazuje se natlačením na gumový těsnění.
    MASOUNA
    MASOUNA --- ---
    zdravim,
    chtel bych se zeptat na Portafilter Spout, Double, La Marzocco Fixed Genuine
    typ vypuste. je to klasicky 3/8" zavit a nebo je ten system nasazovani jiny?
    dekuji
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    GINTA: používám max 14 dní praženou kávu, tam by to sand bejt nemělo ten problém.
    KEB
    KEB --- ---
    KOLU: hmmm, já žádnej zásadní rozdíl nevypozoroval, tím míň chuťovej rozdíl. Buď mám v háji chutě a nebo nevím :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    KEB: chutnaj míň po papíru.
    KEB
    KEB --- ---
    KOLU: a proč? :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    KEB: bělené.
    KEB
    KEB --- ---
    Malý dotaz: Které filtry jsou lepší, bělené nebo přírodně hmědé? Co myslíte?
    GINTA
    GINTA --- ---
    KROMANON: Někdy je příčina příliž starý zrno. Zkus to s jinou kávou.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KROMANON: jestli mas moznost pripojit kavovar na privod vody a odpad, tak jsem narazil na tenhle inzerat
    Bazar | 365 cups of coffee
    https://365coffeecups.wordpress.com/bazar/
    prodava tam la cimbali junior + la cimbali junior mlynek a odklepavac za 15k
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    KROMANON: Mám 2r. starýho Catlera 8010 na prodej. Dyžtak pošta.
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    KOLU: WRONSKI: oběma dík. Já jsem kávař amatér. Používám ty misky co tam byly. Problém mám ten, že to buď nevyteče nebo vyteče moc rychle a to mlýnek šteluju jak ... Dělám vždycky jedno espresso. V misce vždy zůstává dost vody a o takovém klepnutí pákou o odpadní nádobku na použitý kafe si můžu nechat akorát zdát. Zkusím teda vyměnit misky a štelovat mlýnek víc. Každopád máte doporučení na nějaký mlýnek? Já mám takovou obyčejnost s nastavením hrubosti a mlecími kameny za cca 800,-...
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    KROMANON: Potvrzuju KOLU.
    Mám 8010, tlakové misky jsem zrušil, používám váhu, snažím se o konzistentnost udusání, s délkou extrakce nemám problém.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KROMANON: kolik delas kafi najednou a jaky (zalezi, jestli slehas)?
    KOLU
    KOLU --- ---
    no tak to nemel tak jemně. kor jestli máš přetlakový misky tak je to blbost.
    navíc tohle souvisí s mlejnkem, e kávovarem. ten můžeš čistit sebevíc a nic to na tom nezmění...
    KROMANON
    KROMANON --- ---
    Čau, mám Catlera 8010 a nejsem schopnej z toho dostat požadovanou délku extrakce. Při určité jemnosti mletí už to nevytlačí tu vodu přes páku. Je to někde nastavitelné? Podotýkám čistím, odvápňuju jak pako. Případně doporučení na domácí stroj? Investice se nebojím, ale přes 20k bych se asi dostával nerad.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Zacal se mi ucpavat odpad u la cimbali bistro, muzu to vycistit hydroxidem sodnym?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam