• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOMENTKávovary - mašiny, mašinfírové a jejich spokojení cestující
    KOLU
    KOLU --- ---
    NINE_OF_NINE: však jo. rozeber to, namoč díly (cívku ne) do cafizy tak na půl hoďky, trochu to vydrbej, opláchni a slož. jen se smiř s tím, že jestli je to starý a bylo tam těsnění (o-kroužek) na těle ventilu, tak to už nemusí těsnit.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    JOSKA_CZ: Je to kávovar z druhé ruky, pokud je naděje že to usilovnější backflushing může vyřešit rád to zkusím. Říkal jsem si jestli nebude rychlejší to rovnou vyčistit?
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    NINE_OF_NINE: asi hloupá otázka, ale backflushuješ to?
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    KOLU: Bojler jsem uz vycistil, ale ten bordel neprestal, tak predpokladam ze bude v solenoidu.
    KOLU
    KOLU --- ---
    NINE_OF_NINE: nic nemazat :) tady vlastně ani není co mazat...
    Jestli ti jde z boileru bordel, vyčisti boiler.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    KOLU: Fotku prikladam, cistit ho chci protoze i po vycisteni bojleru mi jde z vydeje trochu jemnych cernych castecek.

    KOLU
    KOLU --- ---
    NINE_OF_NINE: prosímtě vyfot ten 3 cestnej ventil.
    Jinak nemazat.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Chci na Gaggia New Baby 06 Dose vycistit 3 cestny ventil. Na forech jsem se docetl dve verzi pri kompletaci namazat, ci v zadnem pripade. Mazat ci nemazat? :) pripadne co je na to vhodne?
    KOLU
    KOLU --- ---
    HONCKA: na pracovní tlak se to dostane tak za 10 minut, ale hezky stabilně prohřátý je to tak za hodinu.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KOLU: Peknej, jak dlouho se to rozehriva? Já u svyho mam 1,8kW topitko a 2,5l bojler a rozhratej ho mam za cca 20min

    Jinak problem byl v sonde, po vycisteni uz to funguje jak po masle
    KOLU
    KOLU --- ---
    ještě jednou se omlouvám za spam, tohle bych taky moc rád prodal a navíc je to tak velký, že když to neprodám, tak vůbec nevím, kam to dám.
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Kávovar CMA Astoria Dora SAE 1GR / Berlín nebo Praha / 18000 CZK ]
    KOLU
    KOLU --- ---
    MIKVE: to bude ucpaný vodním kamenem. přes parní trysku taky nic? odpojil bych nejprve topení, ať to neusmažíš, a pak zkusil, jestli tlačí čerpadlo. často má problém natáhonut vodu po delší odstávce nebo je-li v něm vzduch. jakmile dostaneš vodu z čerpadla, tak bych hledal, kde dál může být problém. nakonec budeš možná muset rozebrat boiler/termoblok (buhví co v tom krámu je) a v takovou chvíli máš fakt časově náročnýho koníčka, pokud netušíš, co děláš. bacha na prsty, 230 volů a tak.
    MIKVE
    MIKVE --- ---
    dobry vecer ve spolek! sehnal jsem kavovar AEG TSK-1817RA - pry elektronika je v pohode, ale je treba vycistit od zaneseni vodnim kamenem. je to nejak vubec mozne? po lehkem rozebrani a nahlednuti do stroje je cely ruzne zaneseny. kdyz zkusim naplnit nadrzku vodou a zapnu, tak proste nic netece.. nevite, co s tim? diky moc
    KOLU
    KOLU --- ---
    HONCKA: občas stačí propajet kontakty. Často jdou opravit...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KOLU: vyndal jsem tu sondu, byla úplně černá, vydrbal jsem ji a uvidím co to udělá, řídící jednotka se mi shánět fakt nechce
    KOLU
    KOLU --- ---
    HONCKA: to skoro spíš fakt zní jako problém v řídící jednotce. měl jsem jednu takhle napůl načatou ve svý mašině taky, byl to ještě dost starej kus, tak jsem vyměnil součástky, co šlo (všecky rezistory) ale stejně to za studena dělalo blbiny (jakože dopouštěla úplně při každym startu, až to bylo jednou za měsíc moc plný). tak zhruba čtvrt roku po posledním pájení to začalo zase blbnout a já tím byl tak unavenej, že jsem jí raději vyhodil a vrznul tam krabičku z jiný mašiny :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KOLU: jj napousti to, kdyz je to ok, tak to cvakne, na vterinu se vetsino uzapne cerpadlo a hned to vypne. Kdyz to neni, tak se to nevypne a vytece to na zem, diky, podivam se na tu sondu.
    KOLU
    KOLU --- ---
    HONCKA: když se při zapnutí "napouští", slyšíš při tom na začátku cvaknout napouštěcí ventil? jestli jo, vyčisti hladinovou sondu. jeslti nepomůže, je v prdeli řídíci jednotka (studenej spoj, etc.).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Mám M31 bistro a kávovar mi občas (cca tak 1x za 14 dnů) při zapnutí teče a to tak, že se začne napouštet voda jakoby do bojleru, ale všechna vyteče někudy na zem, pak to vypnu, vytru, doplnim a pak se to chova zase cca 14 dnu normalne, ale uz me to zacina srat, mel jsem ten kavovar odstrojenej, ale vsechno vypada v poradku, predpokladam, ze kdyby bylo v hajzlu nejake tesneni, tak tece porad. Mel byste nekdo nejakej tip, na co bych se mohl podivat?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    KOLU: Ajo, na grupu jsem zapomněl. Njn. je to komplexní systém.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam