• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOMENTKávovary - mašiny, mašinfírové a jejich spokojení cestující
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    HONCKA: Ale na eshopech se podle fotek i podle popisu zdá že plus a classic bez plus jsou stejné. Minimálně panarello, 1900W bojler a jiná tlačítka nevidím. Všechno tohle a navíc 9 min autovypnutí a přetlaková miska by byly celkem průser:(
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    HONCKA: Čím je zmrvená? Je nějaké srovnání plus a bez plus verze?
    JIRKA_AKA_HOUBA
    JIRKA_AKA_HOUBA --- ---
    HONCKA: Nákup v Německu je bez problému. Tak velký patriot nejsem. Díky za tip. Designové je ten Lelit pecka. Jen moji ženě se asi tolik líbit nebude :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JIRKA_AKA_HOUBA: tyhle bezbojlerový mašiny nedovedu posoudit, v tomhle jsem tradicionalista, sám mám poloprofi HX mašinu s 2,5l bojlerem
    Jinak jestli nevadí nákup v německu, tak tady mají za +- stejnou cenu co ten Sage ten Lelit s PID
    https://www.coffee24.de/Lelit-PL-41-TEM
    JIRKA_AKA_HOUBA
    JIRKA_AKA_HOUBA --- ---
    HONCKA: To mě hned napadlo jako řešení. Co jsem od jednoho znalce slyšel, tak je prý stejně lepší kávu v tom mlýnku "neskladovat" max porci na jeden den. Je tam podle tebe ještě jiné omezení. Jako že by v těch kombo strojích nebyl nikdy tak kvalitní mlýnek jako když to člověk koupí zvlášť. Pokud bych bral zvlášť tak mi jako poměr cena/výkon přijde ideál SAGE Bambino (má PID)
    https://www.electroworld.cz/sage-ses500bss-pakove-espresso?gclid=Cj0KCQjwktKFBhCkARIsAJeDT0h4OOEdCd5GOnjwafowUVu5vT4-wnO_EoWDyTFaGYtGwAV1MQ43OqwaAl-4EALw_wcB
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JIRKA_AKA_HOUBA: Všechno záleží, jak s tím pracuješ a jak to bude dlouho v tom zásobníku, někdo si váží zrna na jednotlivý shoty ty pak mele a nemá v zásobníku nic, tak to pak je jedno

    Jinak v případě těch Lelitů bych ještě být tebou zapřemýšlel, jestli si nepřiplatit za PID verzi (digitální regulace teploty)
    V případě té Gaggie dej si pozor, aby si nekoupil verzi Plus, která je zmrvená
    JIRKA_AKA_HOUBA
    JIRKA_AKA_HOUBA --- ---
    HONCKA: tohle mě u té integrace nenapadlo. Je pravda, že mít to zvlášť zas o tolik víc místa nezabere. díky za tipy
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HONCKA: případně
    LELIT PL41EM - Lelit - italské espresso na Váš stůl
    http://lelit.cz/eshop/?5,lelit-pl41em
    Jestli chceš mermomocí s integrovaným mlýnkem
    http://lelit.cz/eshop/?3,lelit-pl042em
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JIRKA_AKA_HOUBA: já bych do toho nešel, za ty prachy co ten silvercrest pořídíš kvalitní mlýnek. Navíc ten integrovaný má tu velkou nevýhodu, že ti kávovar ohřívá ten zásobník na kafe, takže ti mnohem rychleji degraduje.
    Slušný nový kávovary začínají okolo 10k např
    DATART | Espresso Gaggia New Classic BLACK
    https://www.datart.cz/espresso-gaggia-new-classic-black.html
    + k tomu mlýnek, narazil jsem na tenhle inzerát
    http://www.primacafe.cz/primafrm/viewtopic.php?f=90&t=5221
    vychází to dohromady cca na 15k
    JIRKA_AKA_HOUBA
    JIRKA_AKA_HOUBA --- ---
    Zdar, hodlám udělat doma takovou menší revoluci a odstartovat odklon od Nespresso kapslí. Chci nějakou páku, líbí se mi integrovaný mlýnek (úspora místa). Kam se dívat při představě o nákladech do cca 13000,-. Případně co lidl SILVERCREST SSMP 1770 je to velký hřích, ze kterého dobre kafe nepotece, nebo je pro hobby uživatele kvalita stroje ucházející stejně jako třeba u jejich naradi. Dik za tipy.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KOLU: dík podívám se na to, přijde mi, že poslední dobou dělá čerpadlo i větší hluk
    KOLU
    KOLU --- ---
    1,2 bar je tlak parniho boileru, to je irrelevantni...
    KOLU
    KOLU --- ---
    HONCKA: tlak cerpadla? nastaveni expanzniho ventilu?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Začíná mi blbnout moje la cimbali m31 bistro, přijde mi, že nemá tlak, bez kafe to jede normálně, ale s kafem mi to skoro neteče (druh kafe jsem samozřejmě neměnil), nikde nic neuniká, na manomentru mi to ukazuje 1,2bar (je to přesně uprostřed optimálních hodnot), nevíta na co bcyh se měl zaměřit? Předpokládám, že zavápněný to nebude, od posledního odvápnění cca před rokem tam leju vodu z reverzní osmózy.
    KOLU
    KOLU --- ---
    GL_ST0RM: kdyby se Moly blbe shanel tak mam jeste vynikajici zkusenost s Loxeal Nr 4 PTFE grease, ale ten se mozna bude shanet jeste hur :)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GL_ST0RM: u lisu to vem jak krouzek tak celej ten valec, ale dava se tam fakt malicko na hadrik a vytrit temer do sucha.. resp ona ta para vsechno co tam prebyva hned splachne, ale clovek ma lepsi pocit..
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    KOLU: jedná se víceméně pouze o nějaké plastové pojezdy, do styku s kávou to mazivo nepřichází. Spařovací jednotka/"lis" jako taková se nemaže, ale je tam těsnění, kterému by občasné namazání asi neublížilo - vidíš, ověřím si, jestli je gumové a nebo silikonové. Na tu Molykote 111 se mrknu, diky.
    THEODORT: diky
    KOLU
    KOLU --- ---
    GL_ST0RM: jaky ustroji to maze? jakej material je v kontaktu? tesneni? O-krouzky? again, z jakyho materialu? jakym teplotam je to vystaveny?
    Ja mazu skoro vsechno na masinach s pomoci Molykote 111 ale to jsou velky kavovary - nerozpousti ani silikon, epdm, viton, vydrzi relativne slusnou teplotu (asi 120 C), je food safe...
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam