• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOMENTKávovary - mašiny, mašinfírové a jejich spokojení cestující
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JIRKA_AKA_HOUBA: já bych do toho nešel, za ty prachy co ten silvercrest pořídíš kvalitní mlýnek. Navíc ten integrovaný má tu velkou nevýhodu, že ti kávovar ohřívá ten zásobník na kafe, takže ti mnohem rychleji degraduje.
    Slušný nový kávovary začínají okolo 10k např
    DATART | Espresso Gaggia New Classic BLACK
    https://www.datart.cz/espresso-gaggia-new-classic-black.html
    + k tomu mlýnek, narazil jsem na tenhle inzerát
    http://www.primacafe.cz/primafrm/viewtopic.php?f=90&t=5221
    vychází to dohromady cca na 15k
    JIRKA_AKA_HOUBA
    JIRKA_AKA_HOUBA --- ---
    Zdar, hodlám udělat doma takovou menší revoluci a odstartovat odklon od Nespresso kapslí. Chci nějakou páku, líbí se mi integrovaný mlýnek (úspora místa). Kam se dívat při představě o nákladech do cca 13000,-. Případně co lidl SILVERCREST SSMP 1770 je to velký hřích, ze kterého dobre kafe nepotece, nebo je pro hobby uživatele kvalita stroje ucházející stejně jako třeba u jejich naradi. Dik za tipy.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KOLU: dík podívám se na to, přijde mi, že poslední dobou dělá čerpadlo i větší hluk
    KOLU
    KOLU --- ---
    1,2 bar je tlak parniho boileru, to je irrelevantni...
    KOLU
    KOLU --- ---
    HONCKA: tlak cerpadla? nastaveni expanzniho ventilu?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Začíná mi blbnout moje la cimbali m31 bistro, přijde mi, že nemá tlak, bez kafe to jede normálně, ale s kafem mi to skoro neteče (druh kafe jsem samozřejmě neměnil), nikde nic neuniká, na manomentru mi to ukazuje 1,2bar (je to přesně uprostřed optimálních hodnot), nevíta na co bcyh se měl zaměřit? Předpokládám, že zavápněný to nebude, od posledního odvápnění cca před rokem tam leju vodu z reverzní osmózy.
    KOLU
    KOLU --- ---
    GL_ST0RM: kdyby se Moly blbe shanel tak mam jeste vynikajici zkusenost s Loxeal Nr 4 PTFE grease, ale ten se mozna bude shanet jeste hur :)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GL_ST0RM: u lisu to vem jak krouzek tak celej ten valec, ale dava se tam fakt malicko na hadrik a vytrit temer do sucha.. resp ona ta para vsechno co tam prebyva hned splachne, ale clovek ma lepsi pocit..
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    KOLU: jedná se víceméně pouze o nějaké plastové pojezdy, do styku s kávou to mazivo nepřichází. Spařovací jednotka/"lis" jako taková se nemaže, ale je tam těsnění, kterému by občasné namazání asi neublížilo - vidíš, ověřím si, jestli je gumové a nebo silikonové. Na tu Molykote 111 se mrknu, diky.
    THEODORT: diky
    KOLU
    KOLU --- ---
    GL_ST0RM: jaky ustroji to maze? jakej material je v kontaktu? tesneni? O-krouzky? again, z jakyho materialu? jakym teplotam je to vystaveny?
    Ja mazu skoro vsechno na masinach s pomoci Molykote 111 ale to jsou velky kavovary - nerozpousti ani silikon, epdm, viton, vydrzi relativne slusnou teplotu (asi 120 C), je food safe...
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    THEODORT: THEODORT:
    Děkuji, podobnou reakci jsem čekal. Hledat na google umím, částečně mě i živí, jen bohužel nejsem úplně zdatný chemik...
    Nepoznám rozdíl mezi jednotlivými typy a do studování technických listů se mi nechce (=proto se taky ptám zkušných, že?)

    Jsou všechny následující použitelné?
    https://www.pili.cz/detail.aspx?typ=18&katc=941184
    https://www.pili.cz/detail.aspx?typ=18&katc=943340
    https://www.primadilna.cz/...potravinarsky-mazaci-tuk-mazivo-pro-potravinarske-stroje-400g-d7033.htm
    https://eshop.enderscz.cz/tuk-mazaci-potravinarsky-400g-narazka-pila-masirka/
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GL_ST0RM: jinak u kavovaru pokud to neprichazi do styku s kafem(=tedy kafe ktere se dostane do prstoru kde je vazelina nasledne ulpiva/pada nekam kde se nedostava dale do obehu) tak bych to moc neresil a dal tam klidne nepotravinarskou nejakou beznejsi kde nemas lithium, teflon a podobne primesi.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GL_ST0RM: https://www.google.com/search?q=vazelina+potravinarstvi
    ano, neni zac, google je o zalozku vedle
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    Ahoj, přišel jsem se zeptat ohledem údržby automatu, konkrétně Philips Series 2200 EP2221/40.

    Už podruhé došla "vazelína", ktera je předepsána k mazání mechanických části tohoto stroje - plastové ústrojí.
    A upřímně se mi nechce platit 200,- za 5g něčeho, co se zajisté pro potravinářství vyrábí po tunách.

    Neměl by osvědčený někdo tip na potravinářské mazivo alespoň v balení velikosti zubní pasty? 50-200g?

    Díky,
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DILDOO007: nevim presne jak prestige, ale kdyz jsem to resil pred x lety, tak Gaggia New Baby byla posledni pouzitelna, protoze nemela automaticke vypnuti po x minutach.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DILDOO007: základní DeLonghi máme v kanceláři a sice funguje spolehlivě už několik let, 10 kav denně, ale tlak tragický.
    doma mám bazarový catler a ten tlačí jak blázen. tam se zase ucpává sítko tak ho projedu nejdřív prázdný, za 7.000 je to dobrý. catler mají všichni příbuzný a spokojenost.
    DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    KOLU: Díky.Chápu, že abych z toho nebyl akorát otrávený a dělalo to lepší kafe než "kapslovač" tak se koukám na mašinky okolo 10K.15Bar, aspoň 1000W a míjet Alza značky jano DeLonghi,Rohonson, Ariete a Princess ? Proč je Gaggia Classic lepší než třeba Gaggia Viva Prestige ?
    KOLU
    KOLU --- ---
    Rancilio Silvia? Gaggia Classic?
    DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    Doporučili by jste mi prosím domácí pákový kávovar? Budu na tom dělat jen ristretto/presso, jedno/dvě denně, jeden šálek. Fajnšmekr nejsem ale mám rád když má vysokou aciditu.Nepotřebuji mlýnek, nahřívač šálku, parní trysku a podobně.Raději menší. Najdu něco použitelného i třeba do 5k?Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam