• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIBoubelky boubelkam
    Diskuzni klub pro zeny s kily navic, o mode, cviceni, chlapech.. a vubec o zivote prostorove vyraznych dam.
    rozbalit záhlaví
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    ILLUZE: no mě se celej život držela váha kolem 60 kg. jenže v obou těhotenstvích jsem hrozně přibrala a teď po druhém těhotenství se mě už 1,5 roku drží váha 90 kg.
    to si teda nemyslím, že je dobré se řídit váhou, která se mě drží. tato se drží jak židovská víra a dobré to není.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CHIMERA: MORGAIN: zaujal mne článek od jedné paní ze STOBu - ta říkala, že člověk by si měl vysledovat, jaká váha se ho nejčastěji drží a v níž se cítí dobře... ta by měla být jeho optimální a je pitomost to pak lámat přes koleno...
    má to dost do sebe...

mne letos překvapilo, když jsem prudce zhubla (po dlouhodobém postupném hubnutí), jak jsem se přestala sama sobě najednou líbit - nedokážu popsat ten pocit, jiní chválili a já jsem se fakt cítila bídně... nejen, že jsem byla vysílená od nemoci a (stresu kolem nemocí dětí), prostě to tam tak nějak nezapadlo
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    CHIMERA: Já jsem mu to taky vysvětlila... A zároveň jsem mu vysvětlila, že hubená postava není jediná zdravá a že podle metabolického typu se může dost lišit, množství tuku, které je pro tělo zdravé... a že určitá míra tuku není nezdravá a že hubnutí přes tu hranici může naopak tělo zbytečně vyčerpávat a likvidovat, což někdo, kdo se pohybem v podstatě živí, nechce... a všechny tyhle souvislosti... a ne zapomněl, já myslím, že o tom nikdy neslyšel...
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MORGAIN: tak by možná bylo třeba mu vysvětlit, že každý lidský metabolismus funguje jinak a jsou danosti, které ničím nelze změnit.
    když zajde do nějakého většího cvičitelského centra a srovná všechny cvičitelky do řady, uvidí, jak při stejném životním stylu a množství cvičení některé budou téměř vychrtlé a jiné ne.
    už kdysi dávno se rozlišovaly tělesné typy lidí podle konstrukce... na to on zapomněl?
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    Pro zajímavost - byla jsem teď na akci a kamarád se mě zcela vážně zeptal, jak je možné, že někdo, kdo se hodně pohybuje (je lektorem tance a dělá to fakt hodně) není štíhlý.... Že přeci při takové míře pohybu by čekal, že prostě nebude mít žádný nadbytečný tuk, ploché bříško, štíhlé nohy a tak... (mluvil o kamarádce, která není nijak tlustá, ale není to vychrtlina).
    A nemyslel to zle, on to fakt nechápal... co na to říct...
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    RACHELKA: Jsem nad tím dlouho přemýšlela, ale nikdy nic nevymyslela, tak jsem se tím přestala zabývat.
    Dokázala jsem se propracovat k tomu, že boubelatost je hezká, líbí se mi a vlastně i já se taková sobě líbím (jakž takž), ale k tomu, abych se cítila jako křehká princezna... to už ne...
    Nevím, jestli je to skautskou výchovou, ale poradím si i s poměrně tvrdou manuální prací, tak cítit se jako někdo, kdo se zlomí při snaze poponést těžší tašku, mi přijde divné... :-)
    RACHELKA
    RACHELKA --- ---
    MORGAIN: tak mne to tiez trvalo dlho.. dost mi pomohlo zopar ludi k tomu.. a este stale to neni dokonale :)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    RACHELKA: Já si taky myslím, že je to o vlastním nastavení, jen jsem ještě nekápla na to, kde jsou ty kolečka, která bych potřebovala přeřídit... :-)
    RACHELKA
    RACHELKA --- ---
    ja len, ze to ako posobis navonok ide z cloveka.. ak si sama sebe pripadas ako velka roba, tak to tak vnima aj okolie.. ja mam teraz napr. obdobie kedy vyhlasujem o sebe, ze som princezna a zacinam pozorovat, ako sa meni spravanie ludi ku mne.. tiez ma mali za silnu zensku.. (a to mam len 158cm) a teraz ma obskakuju... tak mozno sa staci len nastavit :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ILLUZE: no, aby byly moje pocity definované nějakým hej počkej, tak to radši budu spokojeně frustrovaná a tlustá, než čekat, až adekvátní mužský element zdrhne se silikonovou vychrtlicí nebo Maruškou z účetního, která potřebuje poponášet i kabelku.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ILLUZE: v tom případě jsem ještě v životě neměla v zádech "adekvátní mužský element" a pochybuju, že kdy mít budu. ;-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MADIETTA: s adekvátním mužským elementem v zádech prostě přepnout musíš :)
    respektive jejich pohledem do očí i "očí" ;-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TERA79: no, pravda, má to závady, protože já jsem velmi, ale velmi jednoduchý člověk: džíny bootcut, snížený pas, černé nebo modré (fuchsiové můžou být taky, ale pravděpodobnost výskytu je nulová), tílka, barva černá, fuchsiová, tyrkysová. Ne zelená, ne rolák, ne sukně s kytičkama. Žádné vozdobičky. Takže máti donese dvě kabely a já se ksichtím, že jako vážně nebudu nosit oranžovo-zeleně pruhovanou blůzku s mašlí u krku nebo tričko s roztomilým obrázkem a korálkovou výšivkou, i když je to přesně moje velikost.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BESSAYA: přesto to asi bude spíše v tom vnitřním pocitu. Já si v podstatě už od puberty, tedy od okamžiku, kdy mi narostla velikánská prsa a postava typu přesýpací hodiny, připadám jako obrovská, hřmotná, neforemná bytost. Připadala jsem si tak s velikostí 38, připadala jsem si tak (to tedy celkem pochopitelně ;-)) s velikostí 46 a připadám si tak i teď s velikostí 40/42. A zřejmě to tedy vyzařuju i do okolí, takže mě prostě všichni vnímají jako fortelnou selku. Upřímně řečeno, nedovedu si moc představit, jakou duševní magií bych se dokázala přepnout do vnitřního modu "křehká víla" :-D
    TERA79
    TERA79 --- ---
    CHIMERA: Jo!
    GENTIANA: Svatá žena. Já mám nakupovací záchvat tak dvakrát do roka, většinou mě vyburcuje zpráva z MS . Samozřejmě v naprosto nevhodný čas, mimo proud slev a podpůrné výše konta v zádech a pak čaruju z vody. Moje matka NENÁVIDÍ nakupování obecně, od hadrů po žrádlo, takže povely nepřichází v úvahu. Můj muž mi nemá odvahu koupit nic, řeší to většinou, že natlačí na kartičku příslušného prodejce obulus a hlídá a já prostě něco MUSÍM urvat.

Jak já vás chápu!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TERA79: Já zase nerada nakupuju, takže to taky beru stylem Padne to - beru jich šest. Nebo pošlu matku, dokud se drží mých striktních, ale srozumitelných požadavků, je schopná donést mi tři kabely perfektních hadrů a ještě se pobaví hrabáním.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    TERA79: a jaj, tak to máš opačný problém, než já.
    já mám v pase velikost 42, přes boky (nohy) 46.
    zkus sehnat gatě. neseženeš :-D

TERA79
    TERA79 --- ---
    GENTIANA: Mé špíčky usilovně setrvávají v dané lokaci, jako že bych si břuch přelila do velikosti ňader GG fakt nehrozí :), byť minimálně můj manžel by asi výskal.
    Mám třeba relativně (s ohledem na zbytek výbavy) hubený nohy, nicméně od kyčlí výše to stojí za to. Čili bych třeba potřebovala, kalhoty s pasem cca 48/50, nicméně přes stehna a na dél mi naprosto vystačí 46. V tento moment veškeré kalhoty, které mi napoprvé padnou, nakupuji zásadně ve dvou vydáních, protože je to skoro jako zjevení svatého, je jedno jestli se jedná o nenáviděné jeansy nebo kancelářskou čerň. Nemám ráda upnuté věci (z mého pohledu to ani není estetické a necítím se v tom dobře), volím střih mírně projmutý v bocích, ideálně delší pod břuch, nebo pas těsně pod prsy a pak padák dolů). Prostě visí. Pomáhla joga, zrušili ji. Nedalo se loni hovořit o nějakém zpevnění, ale najednou jsem nabyla dojmu, že nějaké břišní svaly mám, do té doby jsem o nich pouze čítávala v sestřiných lékařských knihách.
    je to hdně o tom, jak se která z nás i cití. Pamatuji, jak jsme létala a sálala ze mě energie, když jsem vždy po zvážení zjistila, že je kilčo v pdachu. Jak jsem významně pomlaskávala nad menší velikostí hazuk.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TERA79: alesimtě, jestli jsi někde našla moje fotky, tak je to taky velikost 48, a to jenom proto, že špeky se dají přelejt a že to zní líp než 50. Takže s tou éterickou vílou bych šetřila.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    GALE: Děkuju, no vida :-) Docela to potěší, když si to někdo myslí, oproti názorům mojí matky na to, jak jsem zavepřená :-D No mně si přišla taky jak taková průhledná víla :-)) A zamilovala jsem se do Tvojí soví čepice musím říct.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Dobré ráno milé dámy. :)
    Takže na férovku, já velikost 48. Po loňském veleúspěšném zhubnutí -18kg (pravidelná joga, jídlo, spánek) , startovací vel 52/54. A teď nic. Nezvládám chodit cvičit, moji milovanou jogu nahradilo jakési ženské cvičení, mou milovanou cvičitelnicu Leničku (éterickou vílu, co si v pase uměla udělat uzel), nahradila milá pištivá Hanka a dostala jsem se do fáze, že tam chodit nechci, přestože jsem byla závislá a těšila se na svou týdenní dávku uzlování a protahování (pro mne to byl ještě bonus "mého" času, mám doma 4-letou holčičku). Kila se díky asi zdravému hubnutí nevrací (ťuk, ťuk, ťuk) . Nicméně otevřeně přiznávám, že to není cílová velikost, kam jsem měla v plánu se dostat. Teď momentálně jsem ve velké duševní nepohodě(kterou si z větší části asi způsobuji sama, jsem puntičkář a nerv) a samozřejmě mi velmi nevyhovuje konstituce, byť srovnání s předloňskem je to obrovské zlepšení, o jakékoliv pevnosti mého korpusu nelze hovořit ani diplomaticky, spíš bych to nazvala usilovně visí.
    Bohužel nejsem ďouče krev a mlíko. Nemám nikterak velkou základnu ani ňadra dmoucí. Prostě velikost 48 kam se podíváš.
    Znám některé z vás podle fotek z různých auditek a některé z vás osobně a musím říct, že z mého pohledu jste víly a jste tam, kam já bych chtěla a pak je pro mě nepochopitelné, jak se vám na sobě může něco nelíbit. Nicméně se pokusím tento fakt co nejvíce upostranit a nepsat hlášky typu, ILLUZE, co to povídáš, dyk ty seš taková panenka ;)

Děkuji za otevření obzoru ohledně perspirantu na stehýnka, sukně mám ráda, ale nenosím je, protože v létě silonky nee a ta pošramocená stehna jsou pěkně nepříjemná věc. (byť dle mé babičky, je vynesení odpadků bez punčošky něco jako společenská degradace), ale s velikostí 48 jsem vděčná za každý cm2, ke kterému se nelepí látka. Takže většinou volím volné oblečení (snažím se vynechávat model Pavarotti, aby to alespoň trochu připomínalo, že jsem ženská).

Tak doufám, že mě nevyženete.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam