CORNELA: mně osobně na tento aspekt upozornila výživová poradkyně... přišlo mi to tehdy praštěné (všude se tehdy psalo, že hubnout se má především co nejvyšší konzumací ovoce a zeleniny) - pak jsem si to ověřovala i u svého lékaře, dohledávala u jiných výživových poradců - "vyhoněná" zelenina prostě zdravá není, je pitomost do sebe cpát "dotovanou" zeleninu
nemluvě o následné osobní zkušenosti - i po vařené (po původním rozmrazení) brokolici a především kapusty a květáku mi bylo podstatně lépe než po "čerstvé" paprice... nemluvě o chuti - zimní rajčata (ta klasická velká) jsou chuťově prostě hnusná - když to srovnám s tím, co si vypěstuji doma, je to chuťově nesrovnatelné... nechce se mi tu rozebírat podrobnosti, ale zimní paprika způsobovala nadýmavost (plus opět ta "chuť")
a nezasytí... kdežto ta mrkev ano
saláty nehodnotím - v zimě je prostě nejím a v létě máme vlastní
nemluvě o aspektu, že když člověku jídlo nechutná, tak těžko ho zasytí... a má pak tendenci se dojít následně opravdu nevhodnými potravinami