• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIBoubelky boubelkam
    RACHELKA
    RACHELKA --- ---
    MORGAIN: toto celkom chapem.. ja som mojmu tatkovi prakticky nahradila syna.. vsetky moje konicky onehda boli skor chlapcenske nez dievcenske.. ked bolo treba cosi rozbit, vyrobit v byte (obit obkladacky napr.) tak som to robila ja s tatkom a tiez sa to na mne podpisalo... v istom momente som sa rozhodla, ze vsetky chlapske prace ma robit chlap a to ze ich ja viem spravit nic na veci nemeni... asi tu zacala ta zmena u mna v hlave.. aj ked vela krat mi ruky trhalo ked som videla jaki su ti chlapi nemozni :)))
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    ILLUZE: ano. další problém jsou peníze :)
    pravda jest.
    takže musím zůstat tlustá a nezdravá, dokud nebudu mít prachy a čas :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CHIMERA: no poradil by, ale ta paní je fakt drahá ;-)
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    ILLUZE: nojo, ale lékaři tvrdí, že ty zdravotní komplikace jsou právě z té nadváhy.
    zhubnout mi to fakt nejde.
    a i když se vůbec nesnažím, žeru a třeba necvičím, tak nepřiberu.
    já nemívám problém udržet váhu, ale viditelně mám problém to shodit.
    jsem ochotná i k nějakému neregistrovanému či nelegálnímu postupu, ale nikdo mi neporadí :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CHIMERA: to je krátká doba :) navíc u tebe to jsou jasné zdravotní komplikace...
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    ILLUZE: no mě se celej život držela váha kolem 60 kg. jenže v obou těhotenstvích jsem hrozně přibrala a teď po druhém těhotenství se mě už 1,5 roku drží váha 90 kg.
    to si teda nemyslím, že je dobré se řídit váhou, která se mě drží. tato se drží jak židovská víra a dobré to není.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CHIMERA: MORGAIN: zaujal mne článek od jedné paní ze STOBu - ta říkala, že člověk by si měl vysledovat, jaká váha se ho nejčastěji drží a v níž se cítí dobře... ta by měla být jeho optimální a je pitomost to pak lámat přes koleno...
    má to dost do sebe...

mne letos překvapilo, když jsem prudce zhubla (po dlouhodobém postupném hubnutí), jak jsem se přestala sama sobě najednou líbit - nedokážu popsat ten pocit, jiní chválili a já jsem se fakt cítila bídně... nejen, že jsem byla vysílená od nemoci a (stresu kolem nemocí dětí), prostě to tam tak nějak nezapadlo
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    CHIMERA: Já jsem mu to taky vysvětlila... A zároveň jsem mu vysvětlila, že hubená postava není jediná zdravá a že podle metabolického typu se může dost lišit, množství tuku, které je pro tělo zdravé... a že určitá míra tuku není nezdravá a že hubnutí přes tu hranici může naopak tělo zbytečně vyčerpávat a likvidovat, což někdo, kdo se pohybem v podstatě živí, nechce... a všechny tyhle souvislosti... a ne zapomněl, já myslím, že o tom nikdy neslyšel...
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MORGAIN: tak by možná bylo třeba mu vysvětlit, že každý lidský metabolismus funguje jinak a jsou danosti, které ničím nelze změnit.
    když zajde do nějakého většího cvičitelského centra a srovná všechny cvičitelky do řady, uvidí, jak při stejném životním stylu a množství cvičení některé budou téměř vychrtlé a jiné ne.
    už kdysi dávno se rozlišovaly tělesné typy lidí podle konstrukce... na to on zapomněl?
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    Pro zajímavost - byla jsem teď na akci a kamarád se mě zcela vážně zeptal, jak je možné, že někdo, kdo se hodně pohybuje (je lektorem tance a dělá to fakt hodně) není štíhlý.... Že přeci při takové míře pohybu by čekal, že prostě nebude mít žádný nadbytečný tuk, ploché bříško, štíhlé nohy a tak... (mluvil o kamarádce, která není nijak tlustá, ale není to vychrtlina).
    A nemyslel to zle, on to fakt nechápal... co na to říct...
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    RACHELKA: Jsem nad tím dlouho přemýšlela, ale nikdy nic nevymyslela, tak jsem se tím přestala zabývat.
    Dokázala jsem se propracovat k tomu, že boubelatost je hezká, líbí se mi a vlastně i já se taková sobě líbím (jakž takž), ale k tomu, abych se cítila jako křehká princezna... to už ne...
    Nevím, jestli je to skautskou výchovou, ale poradím si i s poměrně tvrdou manuální prací, tak cítit se jako někdo, kdo se zlomí při snaze poponést těžší tašku, mi přijde divné... :-)
    RACHELKA
    RACHELKA --- ---
    MORGAIN: tak mne to tiez trvalo dlho.. dost mi pomohlo zopar ludi k tomu.. a este stale to neni dokonale :)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    RACHELKA: Já si taky myslím, že je to o vlastním nastavení, jen jsem ještě nekápla na to, kde jsou ty kolečka, která bych potřebovala přeřídit... :-)
    RACHELKA
    RACHELKA --- ---
    ja len, ze to ako posobis navonok ide z cloveka.. ak si sama sebe pripadas ako velka roba, tak to tak vnima aj okolie.. ja mam teraz napr. obdobie kedy vyhlasujem o sebe, ze som princezna a zacinam pozorovat, ako sa meni spravanie ludi ku mne.. tiez ma mali za silnu zensku.. (a to mam len 158cm) a teraz ma obskakuju... tak mozno sa staci len nastavit :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ILLUZE: no, aby byly moje pocity definované nějakým hej počkej, tak to radši budu spokojeně frustrovaná a tlustá, než čekat, až adekvátní mužský element zdrhne se silikonovou vychrtlicí nebo Maruškou z účetního, která potřebuje poponášet i kabelku.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ILLUZE: v tom případě jsem ještě v životě neměla v zádech "adekvátní mužský element" a pochybuju, že kdy mít budu. ;-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MADIETTA: s adekvátním mužským elementem v zádech prostě přepnout musíš :)
    respektive jejich pohledem do očí i "očí" ;-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TERA79: no, pravda, má to závady, protože já jsem velmi, ale velmi jednoduchý člověk: džíny bootcut, snížený pas, černé nebo modré (fuchsiové můžou být taky, ale pravděpodobnost výskytu je nulová), tílka, barva černá, fuchsiová, tyrkysová. Ne zelená, ne rolák, ne sukně s kytičkama. Žádné vozdobičky. Takže máti donese dvě kabely a já se ksichtím, že jako vážně nebudu nosit oranžovo-zeleně pruhovanou blůzku s mašlí u krku nebo tričko s roztomilým obrázkem a korálkovou výšivkou, i když je to přesně moje velikost.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BESSAYA: přesto to asi bude spíše v tom vnitřním pocitu. Já si v podstatě už od puberty, tedy od okamžiku, kdy mi narostla velikánská prsa a postava typu přesýpací hodiny, připadám jako obrovská, hřmotná, neforemná bytost. Připadala jsem si tak s velikostí 38, připadala jsem si tak (to tedy celkem pochopitelně ;-)) s velikostí 46 a připadám si tak i teď s velikostí 40/42. A zřejmě to tedy vyzařuju i do okolí, takže mě prostě všichni vnímají jako fortelnou selku. Upřímně řečeno, nedovedu si moc představit, jakou duševní magií bych se dokázala přepnout do vnitřního modu "křehká víla" :-D
    TERA79
    TERA79 --- ---
    CHIMERA: Jo!
    GENTIANA: Svatá žena. Já mám nakupovací záchvat tak dvakrát do roka, většinou mě vyburcuje zpráva z MS . Samozřejmě v naprosto nevhodný čas, mimo proud slev a podpůrné výše konta v zádech a pak čaruju z vody. Moje matka NENÁVIDÍ nakupování obecně, od hadrů po žrádlo, takže povely nepřichází v úvahu. Můj muž mi nemá odvahu koupit nic, řeší to většinou, že natlačí na kartičku příslušného prodejce obulus a hlídá a já prostě něco MUSÍM urvat.

Jak já vás chápu!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam