• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIBoubelky boubelkam
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    TORUVIEL: Poradit mi nejaky vyzivovy poradce, ze musim jist az ve chvili, kdy pocituju fyzicky hlad, tak k nemu uz v zivote nepachnu...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    RENFRI: jsem slovenka na českém mobilu. A měl to být umělecký obraz.

já jsem tady chtěla jen normálně v dobré vůli poradit. Nic nějak víc. Ale už zas jdu.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    IOM_NUKSO: Já tvoje rady sice chápu, některé jsou mi blízké, ale bohužel nejsou všeobecně platné. První věc, co se učí člověk jako výživový poradce je to, že každý člověk je individuum a jídelníček musí být šitý na míru, resp. to ani není nový jídelníček, jen mírně upravený starý. Změny musí být pomalé a trvalé. Když takhle na někho vybafnu, ať nejí žádné pečivo, mouku, cukry, tak si poklepe na čelo a půjde dál.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    GENTIANA: jo, to beru ;)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    IOM_NUKSO: Co to je " poupě že slámy"? Ani nevim, jestli to chci vedet, ale vim, ze citit se tak nechci :-D
    Btw - Proc jsi v tomhle klubu?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    IOM_NUKSO: Tobě prostě hrabe. Každému, kdo kráká o neznámém zlu z pekárny a nektarech pro ženské tělo, hrabe.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Myslela jsem to v dobrém, ale ok. Já jsem tímto způsobem výrazně a imho pohodlně zhubla.
    Teď je mimochodem léto.

tu zeleninu vecsinou vařím, je to chutnejsi a mne teplé jídlo víc uspokojuje.

Mějte se trochu víc rády. Veselé červené sladké ovoce je pro ženské tělo nektarem. Zelenina zas tlumí na noc.

jsem dost citlivá a jednoduše rozeznavam přímo fyzicky vliv jídla, i na psychiku.
    Pečivo je neznámé zlo. Hlavně teda na váhu a psychiku. To by jste lehce zjistili kdyby jste své tělo pociťovali z povrchu až dovnitr a ty hutné stvory pekárny na chvíli vynechali.

Živím se ovocem, zeleninou, mlékem a občas luštěniny a cítím se jako poupě že slámy. hladem teda vůbec na tom netrpim, mám 48kg.

Tak si rikejte dál bludy o pohance. A jak mám pořád hlad. Vaše volba. Hlad je když ti kruci v brichu.
    zdar párkům.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CORNELA: mně osobně na tento aspekt upozornila výživová poradkyně... přišlo mi to tehdy praštěné (všude se tehdy psalo, že hubnout se má především co nejvyšší konzumací ovoce a zeleniny) - pak jsem si to ověřovala i u svého lékaře, dohledávala u jiných výživových poradců - "vyhoněná" zelenina prostě zdravá není, je pitomost do sebe cpát "dotovanou" zeleninu

nemluvě o následné osobní zkušenosti - i po vařené (po původním rozmrazení) brokolici a především kapusty a květáku mi bylo podstatně lépe než po "čerstvé" paprice... nemluvě o chuti - zimní rajčata (ta klasická velká) jsou chuťově prostě hnusná - když to srovnám s tím, co si vypěstuji doma, je to chuťově nesrovnatelné... nechce se mi tu rozebírat podrobnosti, ale zimní paprika způsobovala nadýmavost (plus opět ta "chuť")
    a nezasytí... kdežto ta mrkev ano
    saláty nehodnotím - v zimě je prostě nejím a v létě máme vlastní

nemluvě o aspektu, že když člověku jídlo nechutná, tak těžko ho zasytí... a má pak tendenci se dojít následně opravdu nevhodnými potravinami
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: no, mám křivou hubu a nejednu syrovou zeleninu či ovoce neužvejkám, to je třeba důvod, proč si ty květáky a mrkve vařím. A některé jsou skrzevá tepelnou úpravu výrazně chutnější.

Nicméně, když už jsme u toho, jaká je četnost kurdějí a jiných avitaminóz v české populaci?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CORNELA: CORNELA: ILLUZE: člověk by u tebe čekal, že umíš číst - takže repete pro tebe zvlášť - byla řeč o zimní syrové zelenině...

P.S.
    pokud chceš vyrypovat, zkus to o klub dál...
    nebo se jdi proběhnout... prospěje ti to nejen fyzicky, ale duševně...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CORNELA: no těch "vitamínů" z té zimní vyhoněné jich opravdu dostaneš ;-D
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CORNELA: podstatně vhodnější je tepelně upravená zelenina - uvařená či upečená - navíc ji lze chutně upravit bez zbytečného tuku nebo na jeho minimu
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    IOM_NUKSO: jeden z mínusů je ode mne - za ty pitomosti ohledně vynechání cukrů a pečiva... a pohanka je pro lidi s rozhozeným trávením, které je velmi častým zásadním problémem lidí s nadváhou, těžko stravitelná a daný člověk si tím zadělá jen na další problémy...
    stejně tak syrová zelenina a některé typy ovoce nejsou v zimních měsících právě nejlepší nápad...
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    IOM_NUKSO: hele, já jsem ti to mínus nedala :)
    rady, které uvádíš, pochopitelně každý zná.
    horší je to realizovat.
    např. když máš hlad furt :)
    ale to nech bejt, pořeším si to, až bude vhodnější období.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CHIMERA: mozem ti v krátkosti v rámci možnosti nyxu poradit co funguje.

Zásada schudnutia, ktorú si ludia neradi priznavaju - jest menej. Do penazi to ide skor opačným smerom.

Jest až keď pocitujes skutočny fyzicky hlad!
    Jest nespracovane potraviny, tj ovocie, zelenina, obiloviny len také ako pohanka, ryza. Varit alebo surově.

vynechat pečivo, cukor, slané pochutiny, sladké nápoje a džusy. Masové výrobky samozřejmě, okrem surového obycajneho masa, ktoré na slano uvaris.
    Dat pozor na ořechy a máslo.

To tak na inspiraciu. Je to samozřejmě složitější ale toto jw základ, ktorý aspoň mne velmi dobře zabral, pretože v takejto formě je jedlo syte a menej kaloricke.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    CHIMERA: Jestli chceš, můžu se na tebe podívat (zadarmo samozřejmě), jsem výž.poradce, zatím to dělám spíš jen pro sebe a rodinu. Jestli bys měla zájem, stačilo by mi, abys mi psala nějakou dobu (pár týdnů) někam jídelníček a pohyb (třeba na stob).
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    RACHELKA: No jo, já to mam nastavené tak, že chlapská práce je kopání latríny a stavění stožáru, se vším ostatním pomáhají i holky... :-)
    Ale zase nemam ráda hlučnost a nebezpečnost velkých přístrojů, tak jsem se vymezila těma: bojím se cirkulárky, motorové pily a trochu i vrtačky :-).
    RACHELKA
    RACHELKA --- ---
    MORGAIN: toto celkom chapem.. ja som mojmu tatkovi prakticky nahradila syna.. vsetky moje konicky onehda boli skor chlapcenske nez dievcenske.. ked bolo treba cosi rozbit, vyrobit v byte (obit obkladacky napr.) tak som to robila ja s tatkom a tiez sa to na mne podpisalo... v istom momente som sa rozhodla, ze vsetky chlapske prace ma robit chlap a to ze ich ja viem spravit nic na veci nemeni... asi tu zacala ta zmena u mna v hlave.. aj ked vela krat mi ruky trhalo ked som videla jaki su ti chlapi nemozni :)))
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    ILLUZE: ano. další problém jsou peníze :)
    pravda jest.
    takže musím zůstat tlustá a nezdravá, dokud nebudu mít prachy a čas :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    CHIMERA: no poradil by, ale ta paní je fakt drahá ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam